Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Günaydın kızlar. Güne 70 tlye bir sandalet alarak başladım. Yaz geliyor malum birkaç bişey almak lazım. Uzun zamandır kendime bişey almıyorum. Yazın çok sıcak oluyor buralar o yüzden anca çorapsız sandalet giyebiliyorum. Birikim yapacam diye ihtiyaçlarımdan kısamam. Bir tane de bol yazlık pantolon aldım mı tamam. Eşimin ve çocukların da ihtiyaçları var. Onları da maaşda alırım.

Güzel günlerde giyin. Tabiki birikim yapacağız diye hayatımızın en güzell zamanlarında yiyip içmeyip gezmeyip giymeyip ev iş arasında mekik dokumak olmaz. Insan psikolojisine de uygun değil. Ben hayatımdaki abartılardan kaçınıyorum. Insan daha huzurlu oluyor.

Kıyafet konusunda her gün işe mecburen giymek zorunda kalıyoruz o yüzden ben de kıyafet alıyorum malesef, keşke bazen uniformali bir işim olsaydı diyorum, her ne giyeceğim derdi

Kıyafet konusunda her gün işe mecburen giymek zorunda kalıyoruz o yüzden ben de kıyafet alıyorum malesef, keşke bazen uniformali bir işim olsaydı diyorum, her ne giyeceğim derdi
Onu bazen bende düşünüyorum .iş için okadar kıyafet almışımki. Haftasonlari spor birşeyler bulmaya zorlanıyorum

ocak ayında beri 3.000 civarı birikim yaptım

aralık 2019 kadar 8.000 tl kadar daha atacam kenara
hedefım bu kızlar

hee birde 10 $ 120 € cüzdan köşesinde var
Ne güzel biriktirebiliyorsun. Ben daha 30 dolar yapabildim. Para biriktirmek için fedakarlık gerekiyor malesef. Maaş alır almaz bitiyor. Darısı başıma inşallah. 1000 dolar yaptım yazmayı çok isterim bu sayfaya.

Onu bazen bende düşünüyorum .iş için okadar kıyafet almışımki. Haftasonlari spor birşeyler bulmaya zorlanıyorum
Önceden çok alırdım ama artık fazla almamaya çalışıyorum. Kışın genelde iki üç çeşit pantolonum var. Üzerine bir hafta boyunca farklı farklı giyebileceğim kazak ya da tuniklerim var. Onlardan giyiyorum. İhtiyacım olduğu kadar almaya çalışıyorum. Önceden çok hoşuma giden bişey olursa alıyordum. Ama baktım ki bir kaç çeşit oldu mu yetiyor. Fazlası yer kaplıyor sadece. Çocuk olunca hele hiç üste başa bakmıyor insan. Sabah ne bulursam üzerime giyip çıkıyorum bazen.

Ne güzel biriktirebiliyorsun. Ben daha 30 dolar yapabildim. Para biriktirmek için fedakarlık gerekiyor malesef. Maaş alır almaz bitiyor. Darısı başıma inşallah. 1000 dolar yaptım yazmayı çok isterim bu sayfaya.
inşaallah olur neden olmasın yapanız gereken şey önce birikim için para ayırmak sonra harcama yapmak diğer türlü olmuyor maalesef

canım ben bekarlıktan beri para biriktirmeyi çok severim ve güzelde birikim yapardım
evlendık borçlar üsütne çocuk ooo baktım ben hiçbirşey yapamıyorum tabii buarada 13 yıllık evliyim
ve bir gün cinnet anında kreid kartımı kestim ve sen bana benım ihtiyaçalrımı karşılamak zorundasın dedim kocama ,

eski günlerde olsa bunu diyemezdim ama artık çok şükür diyebilirim ,

ve işte ben ocak maaşından beri birikim yaptım 3000 gibi toplardım
aslında evde çalışan kadının parasınıda kocama yıkabilsem daha çok birikim yapabilirim
ama onu kendi keyfim için veriyorum

Birikim için evlilikte eşlerin uyumu çok önemliymiş onu anladım. Ben ilk başlarda sadece araba kredisi ödüyordum, sonra evin ihtiyaçları için eft yapmaya başladım, Eşim senin paran beni ilgilendirmez istdgn gibi harca diyordu. Şimdi de ben ona birikim yapalım, az harcayalım dikkat edelim dedikce bozulmaya başladı. Geçen gün önceden böyle şeyler söylemiyordun, şimdi para gönderiyorum diye mi söylyrsn dedi. Önceden niye yapmıyordun birikim o zaman dedi. Nasıl saptırdı konuyu, sinir oldum. O benim paramla ilgilenmyrmus Bend e ona soramazmışım falan. Bu hesap sormak mi Allah aşkına

inşaallah olur neden olmasın yapanız gereken şey önce birikim için para ayırmak sonra harcama yapmak diğer türlü olmuyor maalesef
Birikim için ayırıyorum bir miktar sonra lazım oluyor. Eşimin maaşını da ben alıyorum. Eşim birikim yapmayı sevmez. Ne oldu para diyor. İkimizin maaşını da ben alıyorum borçları veriyorum ihtiyaçları alıyorum. Eşime harçlık veriyorum. Eşim evi yönetemediği için ben devraldım. şimdi bi kenara para koysam eşimden çocuklarımdan kısmış gibi vicdan azabı yaşıyorum. Çok tuhaf bi duygu.

ben şu aralar yaşlanma karşıtı kremler kollajenlere agırlık verdım ,
çunku yaşlanmakta istemıyorum , her ay bir krem aldım sıkışmadan ödedim bir hafta oldu hepsini kullanmaya başaldım ,
ama eşimin maaşının nereye gittigini az çok biliyorum yalan konuşan bir adamda değil , ama birikim yapmayı da bilmeyen bir adam o yuzden ben sana harçlığını ihtiyacanı karşılarım sen yapıyorsan yap paranı diyor,
sonuçta ikimizin ve kızımız için harcanacak biriken para

En doğrusunu yapmışsınız. Biz kadınlar ne kadar kendimiz dik durursak erkekler de o kadar ciddiye alıyor bizi. Diğer türlü fedakarlık yapıp elde avuçta bişey kalmıyor. Her insanın bi hayali oluyor. Bu hayal eşin için pek önemli olmuyor bazen. O yüzden herkesin bi birikimi olmalı diye düşünüyorum.

kesinlikle

bende her kadının gizli köşesinde bir birikimi olmalı derim ve bunu kımse bilmemeli

Ben eşimden gizli saklı birikim yapamam. Ne yaptıysam söylerim ona. O da öyle Şu kadar ders ücretim yatmış, maaşım bukadar,herseyini söyler. Ekstra benden ayrı bir harcaması da yok. Herşeyi eve ve bana alıyor. Ickisi sigarası da yok. Benden ayrı dışarı da Çıkmaz . Ama ben bana aldığı hediyelere dahi takılıyorum sinir oluyorum artık. Türkiye şartlarında 2 maaş çocuk yok ve kenarda 5 kuruş birikimimiz yok. Gelen gidiyor adamın umrunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…