- 28 Mayıs 2016
- 905
- 1.702
- 113
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Ne kadar sure kullandiniz o ilaci. Ben de kullandim 1 hft kadar her gun 2 kere ama ilac sonucta zarari vardir diye icim rahat etmedi biraktim.Benim kızım bezdeyken kabız olmuştu o sebeple tuvalet eğitimini erken vermek zorunda kaldım. Bezi çıkarıp duphalac a başladık. Birkaç korkudan sonra tutmak istese de tutamadı kakasını. O kakasına alisip bu korkuyu tamamen unuttuguna inandigimda ilacı da bıraktık. Fikir olsun diye yazdim. Hepinize kolay gelsin.
Ne kadar sure kullandiniz o ilaci. Ben de kullandim 1 hft kadar her gun 2 kere ama ilac sonucta zarari vardir diye icim rahat etmedi biraktim.
2 3 ay her gun mu kullandiniz yoksa 1-2 gun tuttunca mi veriyodunuz. Bize de dr umuz verdi ama o ilacla kizim ikinmiyodu yani diski kendiliginden geldigi icin kaka yapmayi yine ogrenemeyecek diye ben vermeyi kestim. Simdi de 2 3 gun yapmayinca yine veriyorum.2-3 ay kullandık. Doktor korkma fizyolojik bir ilaç bu demişti. Bu ilaçların zararı uzun süre kullanıldığında bağırsak tembelliği filan yapmasi. Yoksa doğum sonrası emzirirken kendim de kullandım basur nedeniyle. Yine dra danışın tabi ama sorun cözülene kadar kullanmakta bir zarar yok
Benim yeğenim de öyle bu bir süreç . Ben siz nasıl yaptınız bilmiyorum ama bir anda tuvalet eğitimine başlamak doğru değil. Fiziksel şartlar hazır olduğunda ki bu genelde 31 ay ve sonrasında oluyor. Bezi çıkartıp artık tuvalete yapıcaz demeden önce tuvaleti sevdiriyoruz , bezi çıkarmadan tuvalet eğitimi ile ilgili hikayeler masallar şarkılar vs vs. İlk basamaklar doğru atıldıktan sonra çocuğa çişinin ya da kakasının geldiğini söylemesi istenir ama bez çıkarılmaz . Çocuk haber vermeye aliatiginda tuvalet denenmeye başlanır eğer ilk temel basamaklar doğru ilerlemisse çoğu çocuk haber verme aşamasından sonra kendi istiyor bunu , kendi istemese bile sürece direnmiyor.Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.
Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.
Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.
Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.
Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.
Şimdiden tüm fikirler için teşekkürler efem.
2 3 ay her gun mu kullandiniz yoksa 1-2 gun tuttunca mi veriyodunuz. Bize de dr umuz verdi ama o ilacla kizim ikinmiyodu yani diski kendiliginden geldigi icin kaka yapmayi yine ogrenemeyecek diye ben vermeyi kestim. Simdi de 2 3 gun yapmayinca yine veriyorum.
Bende ilaç kullanıyorum toz ilac suya katıp veriyorum bazen onunda etkisi olmuyor kakasını öğrensin bırakacan diyorum bir türlü iilacida bırakamadık bırakınca daha kötü olur diye korkuyorum ilaç azda olsa yumuşatıyor keten tohumu yağı veriyorum zeytin yağı veriyorum armut suyu 1 senedir uğraşıyorum kabız olmadığı zaman söylüyor kabız olunca kaçacak yer ariyorBenim kızım bezdeyken kabız olmuştu o sebeple tuvalet eğitimini erken vermek zorunda kaldım. Bezi çıkarıp duphalac a başladık. Birkaç korkudan sonra tutmak istese de tutamadı kakasını. O kakasına alisip bu korkuyu tamamen unuttuguna inandigimda ilacı da bıraktık. Fikir olsun diye yazdim. Hepinize kolay gelsin.
Sagolun sizede geçmiş olsun benim kızımda açıyor diyo kaç defa doktora gittik ilaç verdi kan testi yaptırdık alerji çıkmadı ama süt kabız yapıyor süt veremiyorum bende sarılıyorum birak gitsin onu diyorum bay bay yapalım diyorum sarılarak kakasini yaptiriyorum yapınca odul veriyorum ama bir dahaki sefere tekrar başa dönüyor 1 sene oldu umudum sabrım kalmadı çişini tutarak gelip anne çiş diyor kakada takildik kaldikgenel olarak çok zorlamıyorum. hergünn gün içinde soruyorum tuvalete gidelim mi kakan geldi mi diye? bazen geçiştiriyor konuyu değiştiriyor. 2 yada 3 gün geçtiğinde oyunla karısık tuvalete oturtuyorum. konuşuyoruz bak kakan acıtmıcak ben ona kızıcam gibi şeyler söylüyorum. bazen yapıyor. bu kolay atlattığımız oluyor. uzun süre yapmadığında iyice karnı ağrıyor o zaman çok zorlu oluyor. bende bir taburede sürekli karşısında oturuyorum ellerini tutuyorum konusuyorum. kaka yaparken acıtıyor diye bir kitabı var onu okuyor sürekli değişik telkinlerle yapıyor.
size de geçmiş olsun zor bir durum gerçekten .
1 sene cok uzun bi zaman ben 2 ayda tukendim bittim sinir stres sahibi bir insan oldum bizimki de 1 sene uzarsa yandim ki ne yandimSagolun sizede geçmiş olsun benim kızımda açıyor diyo kaç defa doktora gittik ilaç verdi kan testi yaptırdık alerji çıkmadı ama süt kabız yapıyor süt veremiyorum bende sarılıyorum birak gitsin onu diyorum bay bay yapalım diyorum sarılarak kakasini yaptiriyorum yapınca odul veriyorum ama bir dahaki sefere tekrar başa dönüyor 1 sene oldu umudum sabrım kalmadı çişini tutarak gelip anne çiş diyor kakada takildik kaldik
Bende tükendim sabrım kalmadı umudumda yok kakasi gelmeden önce oturup ıkınıyor yapacam diyor kakasi gelince yapmak istemiyor napacami sasirimdim sizinki uzun sürmez inşallah1 sene cok uzun bi zaman ben 2 ayda tukendim bittim sinir stres sahibi bir insan oldum bizimki de 1 sene uzarsa yandim ki ne yandim
teşekkür ederim bizde bir dönem duphalac kullandık. alışkanlık yapmıyor deselerde ben nedense bir türlü ısınamadım ona. aslında kakasını tutmasa sıkıntı yok. tuttugu için birikiyor. biriken ilk kısım çıkarken de acıtıyor sorun buBenim kızım bezdeyken kabız olmuştu o sebeple tuvalet eğitimini erken vermek zorunda kaldım. Bezi çıkarıp duphalac a başladık. Birkaç korkudan sonra tutmak istese de tutamadı kakasını. O kakasına alisip bu korkuyu tamamen unuttuguna inandigimda ilacı da bıraktık. Fikir olsun diye yazdim. Hepinize kolay gelsin.
beslenmesiyle alakalı olabilr mi peki ? yani çok iyi anlıyorum kesinlikle. kitaplardan da yardım alabilirsiniz bir de öyle deneyinSagolun sizede geçmiş olsun benim kızımda açıyor diyo kaç defa doktora gittik ilaç verdi kan testi yaptırdık alerji çıkmadı ama süt kabız yapıyor süt veremiyorum bende sarılıyorum birak gitsin onu diyorum bay bay yapalım diyorum sarılarak kakasini yaptiriyorum yapınca odul veriyorum ama bir dahaki sefere tekrar başa dönüyor 1 sene oldu umudum sabrım kalmadı çişini tutarak gelip anne çiş diyor kakada takildik kaldik
öyle demeyin ya iyi olsunlar da bu sorunlar da çözülecektir =) biz nerdeyse doğduğundan beri kaka problemi yaşıyoruz hatta bir kere okulda babasını da işten çağırdık üçümüz tuvalette bekledik1 sene cok uzun bi zaman ben 2 ayda tukendim bittim sinir stres sahibi bir insan oldum bizimki de 1 sene uzarsa yandim ki ne yandim
Beslenmesi iyi yemek yiyor çorbayı seviyor su da içiyor dünden beri zeytin yağı ve keten tohumu yağı vermeye başladım inşallah etkisi olur önceleri süt içtiğinde kabızlık oluyordu şimdi süt vermiyorum kakasini çok tuttuğu içinde yapamıyor olabilir dünden beri bir kaç defa tuvalete otururdum ıkınıyor yapamıyor gelince soylucem deyip kalkıyor ama söylemiyor oğlum çok cabuk alıştı kaka ve kabızlık sıkıntımız hiç olmadıçok şükürbeslenmesiyle alakalı olabilr mi peki ? yani çok iyi anlıyorum kesinlikle. kitaplardan da yardım alabilirsiniz bir de öyle deneyin
teşekkür ederim bizde bir dönem duphalac kullandık. alışkanlık yapmıyor deselerde ben nedense bir türlü ısınamadım ona. aslında kakasını tutmasa sıkıntı yok. tuttugu için birikiyor. biriken ilk kısım çıkarken de acıtıyor sorun bu
Sizib oğlunuz kaç yaşında hala kaka problemi var miöyle demeyin ya iyi olsunlar da bu sorunlar da çözülecektir =) biz nerdeyse doğduğundan beri kaka problemi yaşıyoruz hatta bir kere okulda babasını da işten çağırdık üçümüz tuvalette bekledik
Kabiz olup bu durumu daha da kotuye surukleme durumu olmasa bosvericem akisina birakicam ne zaman yapmak isterse o zaman yapsin dicem ama bosveremiyorum malesef.öyle demeyin ya iyi olsunlar da bu sorunlar da çözülecektir =) biz nerdeyse doğduğundan beri kaka problemi yaşıyoruz hatta bir kere okulda babasını da işten çağırdık üçümüz tuvalette bekledik
Kabiz olup bu durumu daha da kotuye surukleme durumu olmasa bosvericem akisina birakicam ne zaman yapmak isterse o zaman yapsin dicem ama bosveremiyorum malesef.
Gunde belki 5 6 kez kakam geldi diye tuvalete gidiyoruz ama yok gelecegini anladigi anda kalkiyor. Sakin rahat kalmaya calisiyorum ama yok normalde de pek sabirli biri degilimdirinsallah biran once normale donerler artik
Haklisin sanirim tekrardan baslicam. Ilk 1 hft kullandim ama keske ben de senin gibi birakmasaydim ogrenene kadar devam etseydimOna da eziyet sana da. Duphalac ı düzenli kullan. Bak gör caninin yapmadığını görünce rahatlayacak. Artık kakasıyla ilgili bir endişesi kalmadığında bırak. Artık kolay yapıyorsun diye telkinde bulun
inşallah 2 gün önce de yine bir sorun yaşayıp soluğu çocuk cerrahi de aldık ve yine kullanmaya başladıkEvet tek sorun zaten tutması. Yoksa beslenmesini ne kadar düzenlersen düzenle çocuk tutarsa sertleşir ve canı yanar. Bu da kısır döngüye giriyor. Korkmayın bir süre düzenli kullanın. İnşallah faydasını görürsünüz
4 yasına 1.5 ay kaldı şöyle kaka problemi var biriktirdiği için çıkarırken canı acıyorSizib oğlunuz kaç yaşında hala kaka problemi var mi
biz ilk bu sorun için doktora gittiğimizde gastroya gitmiştik bize diyet ve alıştırma vermişti. diyet tahmin edebileceğiniz gibi lifli posalı gidalar yeşil sebzeler ki o zaman çocuğun yeme problemi de kısmen vardı. günde 3 kez belirli saatlerde tuvalete oturtun demişti. ne kadar başarılı olduk bilmiyorum çok zor bir süreç gerçekten çok iyi anlıyorum.Kabiz olup bu durumu daha da kotuye surukleme durumu olmasa bosvericem akisina birakicam ne zaman yapmak isterse o zaman yapsin dicem ama bosveremiyorum malesef.
Gunde belki 5 6 kez kakam geldi diye tuvalete gidiyoruz ama yok gelecegini anladigi anda kalkiyor. Sakin rahat kalmaya calisiyorum ama yok normalde de pek sabirli biri degilimdirinsallah biran once normale donerler artik
Oğlunuzun son durumu ne merak ettim bende aynı durumdayım çişini kendi gidip oturup yapıyor ama kakaya takılıp kaldik bugün kakasini zor yaptırdım kaçıyor istemiyor eline sevdiği şeyleri verip otutturabildim yaptı rahatladık çok şükürGece o uyuduktan sonra bez bağlayıp, sabah o uyanmadan çıkarıyorum. Haberi olmuyor bezi bağladığımdan. Sizin ne kadar sürede öğrendi? Özellikle büyük tuvaletini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?