Tuvalet Eğitimi Hacetini gidermeye korkan bir çocuk ve anası.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.797
37.043
748
Merhaba hatunlar
Başlık ne kadar da naif değil mi? Oysa ki yaşananlar hiç öyle değil. Kaba tabirle sevgili oğlum şu an hayatımın orta yerinde hacet gideriyor. Kendisi 46 aylık ve askere gitmeden önce bezden kurtulalım istedim. Tuvalet eğitimi ile ilgili her şey okundu, çeşitli forumlarda öneriler ezberlendi, e yaşı da kemale erdiğine göre niye tuvalete yapmasındı? Yapmadı.

Kabul ediyorum henüz çok erken. Dört gün oldu bezi çıkaralı. Ancak ömrümden dört yıl gitti diyebilirim. İlk gün tahmin edileceği gibi evin çeşitli yerlerine salıverdi. Olur dedim daha yeni çıkardık bezi. İkinci gün mucizevi bir şekilde tuvalete her götürdüğümde küçük tuvaletini yaptı. Bir de ne duyayım, benim sıpa "anne kaka geldi, yolda geliyor" diyerek yanıma geldi. Bağırsak yolu uzun ve çetrefilli olduğundan gelişini haber verdi. Allahım dedim bu bir mucize olmalı. Henüz ikinci gündeyiz üstelik. Hacet için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Velhasılı benim kendinden coşkulu yavrucuğum lazımlıkta tuvaletini yaptı, kalktı ve olanlar oldu. Dehşetle manzaraya bakıp "korktum, çok korktum" dedi. Hacetine yaptığım güzellemeler ki hacetten bahsediyoruz, bir işe yaramadı. Üçüncü günün tamamında kendini tuttu ve günün sonunda gelişine saldı. Dördüncü gün yine kendini tutup yine saldı. Konuşmalar, hikayeler, şarkılar, güzellemeler işe yaramıyor. Ki zaten hepsini reddediyor. İçinde tuvalet geçen tüm şarkı, masal ve konuşmaları duymazdan gelip "aaa ne kadar da değişik bir örümcek doğrusu" diyerek konuyu dağıtıyor.

Pek sevgili analar, ömrünün bir kısmını lazımlık ve çamaşır makinesi arasında bırakmış cefakar kadınlar, bir miktar hacet görme umudu ile yıpranan hemcinslerim, bana tecrübelerinizi anlatın. Ne kadar sürdü bu süreç ve dahi sorunlarla nasıl başa çıktınız. Her türlü fikre, umuda ve dahi analık tecrübesine açım şu anda.

Bir de oğlumun tuvalet dışında çeşitli isyankar halleri de var. Kesinlikle altına yaptığında kızmıyorum. Olur öyle, yanlışlıkla kaçtı bir dahaki sefere tuvalete yaparız diyorum. Ancak sonrasında olanlarla çileden çıkıyorum. Mesela bugün oturma odasının tam ortasına bırakıverdi. Oğlum yerinde kal burayı temizleyeyim dedim. İnat ve ısrarla üstüne basmak istedi ve benim muhteşem sesim bir anda tiz bir hal alıverdi. Hani altına kaçırmasına kızmıyor olsam da devamında olanlara kızıyorum. Çünkü durmuyor efenim.

Bir müddet sonra haceti sahiplenen ruh hastası analar gibi "kakamız mı geldi yoksa, hanimiş kakişimiz" demekten çok korkuyorum. Kaka bizim değil, onun çünkü. Kakiş ise evlerden ırak.

Şimdiden tüm fikirler için teşekkürler efem.

Kolay gelsin benim iki oğlum var ikiside kakadan korkmadigi icin size önerebilecegim bisey yok maalesef benimkiler 3. Günde ögrenmislerdi ama ben çokta sakin ve sabirli değildim aslında kararli ve sert davrandim galiba siz sakinliginizi koruyun ama her çocuk farklidir bir de keşke lazimliga değil de direk klozete aliştirsaniz daha kolay olur ilerisi için

Ben sakinim çünkü dünyanın en isyankar bebesinin annesi olduğum için, sert olmak ters teper ki istemiyorum da bunu yapmayı. Evlenmeden önce öğrenecek inşallah.

Tatlım daha 4.gün olur bunlar normal sıkacak yapacak.
Sürekli kakayla ilgili üzerine gitme geri teper.
Evet çok zor biliyorum sonraki duruma bende çıldırıyordum ama bir zaman sonra oda rahatsız olmaya başlayacak.
Gece nasıl yapiyorsun ben gece altını bağlıyordum.
Oğlum bezler artik böcekli oldu ama gece belirli bir süre bağlayabiliriz evdeki bez bitince başka yok dedim tamam dedi.
Rabbim yardımcın olsun inşallah ama geçecek.

Ya cok tatli kiyamam
Hikaye, sarki, konusmalardan ziyade gorsel olarak destekleyin bence, daha etkili olur.
Cocugum olmadigi icin diger konulara yorum yapamiyorum, okuyup feyz alayim takipteyim :)

Görsel olarak birlikte şaapıyoruz tuvalette. İyice iğrençleştik. O da işe yaramadı. "anne kakan içinde kalsın çıkmasın,kakan ağlasın" diyor. Benimkine de müdahil.

Gece o uyuduktan sonra bez bağlayıp, sabah o uyanmadan çıkarıyorum. Haberi olmuyor bezi bağladığımdan. Sizin ne kadar sürede öğrendi? Özellikle büyük tuvaletini.

Ben çok objektif bir öneride bulunamayacağım

Zira benim oğlan 22 aylık öğrendi ve hiç kakadan vs korkmazdı

Yani ilk aylarda lazımlık kullandık ama 36 sonrasında zaten adaptörlü Klozete geçtik

Sizinki bence lazımlık için büyük yani fiziksel olarak lazımlık alçak kalabilir

Bir de altına yapmayacak zira altı açık olacak yani hiçbir giysisi olmayacak

Tamamen aç

Oğlum ilk yaptığında çiş de bilmiyormuş suya es diyordu anne es es dedi pipisinden akana

Gece gündüz birlikte bir haftada öğrendi

Boş ver yapsın etrafa kendi alışacak

Yalnız kakamdan korktum cümlesi bence öğrenilmiş

Yanında korkuyor mu kakasından vs diye konuşulmuş olabilir mi ya da kreşte vs zira ani bir ses vs olmayınca durduk yerde tanımlayamadığı duygu olur da net korktum demesi ilginç

İdrakcim ben bu tuvalet mevzusunun cocuga ozel olduguna inaniyorum

Herkesin aaa oyle olmaz dedigi bir metod izledim ben oglumda

Cisini lazimliga yapti , kakasi geldiginde soyledi bez bagladim , boyle boyle 3-4 ay kakayi beze yapmaya devam etti ama sadece kakasi geldiginde bezi bagladim

Herkes yanlis diyor bu yonteme ama bizde ise yaradi

Benim kızım ilk gördüğünde patates sanmıştı biz kukuli nin tuvaletle ilgili çizgi film ve şarkılarıyla öğrendik. Ayrıca sevdiği çamaşırları vardı. Mesela annecim kedi ıslandığı için üzülmüş diyordum. Bi süre sonra kedi ıslanmasın diye tuvalete gitmeye başlamıştı. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bizde işe yaramıştı.

Ya bu bebeler neden korkuyor kakadan biri bana bunu açıklayabilir mi? Biz korkuyor muyduk acaba ya da ben annemden mi korkuyordum. Yeni nesil de hersey Bi garip değil mi? Belki bizim dönemde de garipti farkında değildik. Ay ben ve sorularım. Kusura bakmayın, yardımcı olmaya gelmiştim en basında aslında yegenimde gördüklerimden sonra ama her cocuk farklı bir birey. Sadece sabır ve dik durus göstermeniz gerekiyor bir süre sanıyorum.

Ya bu bebeler neden korkuyor kakadan biri bana bunu açıklayabilir mi? Biz korkuyor muyduk acaba ya da ben annemden mi korkuyordum. Yeni nesil de hersey Bi garip değil mi? Belki bizim dönemde de garipti farkında değildik. Ay ben ve sorularım. Kusura bakmayın, yardımcı olmaya gelmiştim en basında aslında yegenimde gördüklerimden sonra ama her cocuk farklı bir birey. Sadece sabır ve dik durus göstermeniz gerekiyor bir süre sanıyorum.

Ben de deneyip başarısız olmuş ve beze geri dönmüş bir insanım tavsiye vermeye değil okumaya geldim
Hayır anne lazımlığa yapmam diyor klozet de olmaz diyor normal tuvaleti de kabul etmiyor beziyle çok mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…