• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hacamat

Bak bunu yurt dışında cidden çok güzel yapıyorlar. Ben de seviyorum saçma olmadığı sürece alternatif tıp uygulamalarını. Mesela benim eşim bekarlıktan beri baş ağrısına hemen ağrı kesici alır. Ben de pek sevmem ağrı kesici kullanmayı. Fazla ilaç kullanımı korkutur beni. Başı ağrıdıkça ağrı kesiciye her koştuğunda durdurdum, kendim bir şeyler kaynattım içirdim, kremlerle masajlar falan. Azalttı baya ağrı kesiciyi artık :-)
Ne yaptigini bilmek onemli.. sahte imam dinden sahte doktor canindan edermis:) artik basit denilebilecrk bi meme ameliyatini bile iyi bi doktor yapmazsa berbat sonuclar cikiyo. Mesela..

Magara döneminden kalma şeylere hala nasıl cesaret ediyorsunuz.
Marsta yaşayacağız nerdeyse hala hacamat gibi ilkel şeylerden söz ediliyor :oha:

Magara döneminden kalma şeylere hala nasıl cesaret ediyorsunuz.
Marsta yaşayacağız nerdeyse hala hacamat gibi ilkel şeylerden söz ediliyor :oha:

burada hacamatı deli gibi savunanlar kadar sizin yorumunuz da yanlış. ne bu bir tür aşağılama filan mı?

burada hacamatı deli gibi savunanlar kadar sizin yorumunuz da yanlış. ne bu bir tür aşağılama filan mı?
Bence cahillik : ( bilmemek ayip degil aslinda ama bu kadar yerden yere vurmak? Buarada deli gibi savunmuyorum ben.

Keske insanimiz alternatif tipa bu kadar dusman olmasa

Tıp bu kadar gelişmiş ve ilerlemiş bu olayı hiçbir şekilde mantıklı bulamıyorum.
Savunanlara ayrı şaşıyorum zaten.

isim vermeyeyim, bu olayı türkiyede makalelerine yurtdışından en çok atıf yapılan, isviçrede bir enstitüde derse girmesi için astronomik rakamlar teklif edilen, yurtdışı oturumlarında alanı adına ülkemizi temsil eden, türkiyede 10 okulun nöroşirürji anabilim dalı kurucusu olan bir tıp profesörü yıllık olarak yaptırıyor. bire bir tanıyorum kendisini. bunları yazma sebebim ise marsa gitmekten, tıbbın gelişmişliğinden dem vurmanız. emin olun tıp dünyasındaki gelişmeleri adı gibi biliyor. :)

tıp sizin bildiğiniz gibi ilaç yaz,kes,biç olayı değil. bu hacamat denilen şey de kanserin,ince hastalığın filan çözümü değil. çevrenizdeki abartılara kanıp burada yukarıda bahsettiğim kişi gibi insanları da kapsayan bir güruhu böylesine aşağılayamazsınız.

hacamatı ben yaptırmam korkarım fakat fizyolojik ağrılara iyi geldiğini de inkar edemem. bu tıbbın gelişmişliği ile ilgili değil. biraz okuyalım, araştıralım, kulaktan duyduklarımızla hakaretvari sözler söylemeyelim.

isim vermeyeyim, bu olayı türkiyede makalelerine yurtdışından en çok atıf yapılan, isviçrede bir enstitüde derse girmesi için astronomik rakamlar teklif edilen, yurtdışı oturumlarında alanı adına ülkemizi temsil eden, türkiyede 10 okulun nöroşirürji anabilim dalı kurucusu olan bir tıp profesörü yıllık olarak yaptırıyor. bire bir tanıyorum kendisini. bunları yazma sebebim ise marsa gitmekten, tıbbın gelişmişliğinden dem vurmanız. emin olun tıp dünyasındaki gelişmeleri adı gibi biliyor. :)

tıp sizin bildiğiniz gibi ilaç yaz,kes,biç olayı değil. bu hacamat denilen şey de kanserin,ince hastalığın filan çözümü değil. çevrenizdeki abartılara kanıp burada yukarıda bahsettiğim kişi gibi insanları da kapsayan bir güruhu böylesine aşağılayamazsınız.

hacamatı ben yaptırmam korkarım fakat fizyolojik ağrılara iyi geldiğini de inkar edemem. bu tıbbın gelişmişliği ile ilgili değil. biraz okuyalım, araştıralım, kulaktan duyduklarımızla hakaretvari sözler söylemeyelim.

Kulaktan duyarak yazdığımı nereden çıkardınız?
Polemige dahi girmiyorum sizinle.
Savunmanızı da dikkate almıyorum.
İstediğim yorumu yaparım bunun için kimseden teyit almam gerekmiyor.
Kendi yorumunuzu beni alıntılamadan yaparsanız memnun olurum.

20 lik disiniz cikmadan cerrah alsin diksin.Agrıyla ugrasmaktansa disci cekrlim demistir heralde.

Kış ayından beri bir rahatsızlığım var bazı geceler ağrıdan yatakta oturup saatlerce ağladığımı biliyorum. Yirmilik diş çıkarmaya başlamamla sol göğsümde, sırtımda dehşet acılar oluyor her neyse diyeceksniz doktora git. dişlerim içinde göğüs ağrım içinde gittim doktor gögüs ağrımın dişle alakası olmadığını söyledi ama ne zaman dişim ağırsa göğsüm ağrıyor kalp grafiği çektiler doktor üşütmüşsün kas ağrısı dedi yolladı.
Şiimdiii son çarem hacamat hacamat olup memnun kalmayan ne duydum ne gördüm işinin ehli birini buldum lakin çok korkuyorum bunu nasıl yenerim başta korkup sonra hacamatı iyi geçen varmı acı eşiğim çok düşük değil ama bayılmaktan tansiyonumun düşmesinden korkuyorum.
Bence sizin hastalığınız psikolojik.

Hacamatla hacı / hoca bir tutulmuş resmen, bi çok kişinin de yazdığı gibi artık geleneksel tamamlayıcı tıp alanı olarak devlet hastanelerinde de yapılmakta hacamat, işin ehli doktorlar tarafından.

Ne ara tü kaka, mağara dönemi oldu şaşırdım valla.

Konu sahibi arkadaşta zaten ehli birine gideceğim demiş.

Wp da üye olduğum bi kadın grubu vardı. Yaşadığım şehirde aynı meselekte olan 160 küsür kadının olduğu bi gruptu. Orda hacamat yapan bi kadın vardı. 2018 in Türkiye sinde aynen şu cümleyi kurdu “İnternette bir sürü makale var aşı zararlı. Yeni doğmuş dahi olsa bebeklerinize aşı yaptırmayın HACAMAT yaptırın”. Eğer zaman zaman tarayıcında “hacamat” kelimesini aratıyosan ve bu başlığa denk gelip yorumumu okuyorsan ; sen çıkarcı, cahil ve zalimsin! Bebek yeni doğduğunda topuğundan minnacık bi kan alıyolar diye içi çekilir insanın, sen yeni doğmuş bebeğin sırtını jiletle kesmekten bahseden bi ucube,vahşi,sadistsin!!! İnşallah senin o cahil fikirlerine inanıp insanlar kendi bebeklerinin ve (olası bi salgının onların aşılanmayan çocukları yüzünden yayılma ihtimali yüksek olduğu için ) bizim bebeklerimizin hayatını riske atmazlar!! O kadar pişmanım ki o gruptan ss alıp seni bimere şikayet etmeden o gruptan çıktığıma!! Umarım başka biri yapmıştır benim aklıma gelmeyeni!!!

zaten aylardır doktor doktor geziyorum. Çok Teşekkür ederim
Guvenilir birine yaptırdıktan sonra bi zarari olmaz Allah in izniyle.. Şahsen cok memnunum.. Bayilma durumu nadiren oluyor ama bunu tedaviyi yapan kisiye soylersiniz, zaten ayakta yapilan bi tedavi degil, ya uzaniyorsunuz ya da oturuyorsunuz, düşme etme olmaz, kotu hissederseniz soylersiniz..
Ayrica, hacemat zamaninda unutturulmaya calisilmis (zararli olan ilac ve baska sacmaliklari yutturmak icin) ve gunumuzde faydasi ve onemi yeniden anlasilmis bi tedavi yontemidir.. Adina "hacemat" demeden hacemattaki yontemleri anlatan, öneren saglikcilar var..
Ben tavsiye ediyorum konu sahibi.. Yeter ki ehil birine yaptir..
Allah sifa versin..

Son düzenleme:
devlet hastanesinde yaptıran var mı ? ( kullandıkları ürünler vs tek kullanımlık cam,plastik nasıldır ? )

* kan vermek ile hacamat aynı şey değildir.İkisinin de farklı yararları vardır

Back