• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

güzellik takıntısı

ben pek hoslanmiyorum sürekli makyajsiz hallerden... düğüne işe yemeğe makyajsiz gitmekten.. Bir isilti veren krem allik rimel sürmeden cikmam kolay kolay evden rahat edemem yani..

Bence bu takintiniz kendinize yeteri kadar özen gostermediginiz için oluyor. Çirkin bir kadin değilsiniz düğüne giderken içinize sinerek kendinizi hazirlasaydiniz çok hoş gozuktugunuzu bilir etrafda o özgüvenle bakardiniz.. Ama ammaan diyip hazirlanip orada kendine ozenmis hanimlari gördükçe kendinizi kotu hissetmissiniz..

Bence güzel makyaj malzemeleri alin güzel kıyafetler alin bunlar bile insani iyi hissettirmeye yetiyor kisa sureli:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
ben pek hoslanmiyorum sürekli makyajsiz hallerden... düğüne işe yemeğe makyajsiz gitmekten.. Bir isilti veren krem allik rimel sürmeden cikmam kolay kolay evden rahat edemem yani..

Bence bu takintiniz kendinize yeteri kadar özen gostermediginiz için oluyor. Çirkin bir kadin değilsiniz düğüne giderken içinize sinerek kendinizi hazirlasaydiniz çok hoş gozuktugunuzu bilir etrafda o özgüvenle bakardiniz.. Ama ammaan diyip hazirlanip orada kendine ozenmis hanimlari gördükçe kendinizi kotu hissetmissiniz..

Bence güzel makyaj malzemeleri alin güzel kıyafetler alin bunlar bile insani iyi hissettirmeye yetiyor kisa sureli:)

ben kendine bakan özen gösteren biriyim karışıklık oldu galiba konumda düğünle ilgili şeyler yazmıyo başka arkadaşın yorumyla karıştırmışsınız

ben kendımı begenıyorum
hemcınselrıme karşı hiç takıntı yapmam
ama bende eşimi takıntı yapıyorum
en çok benı begensın gözü kalmasın bronzda görsün sarısında görsün gibi sürekli bi değişiklik yapmak istiyorum
yapıyorumda... :25:

ne güzel cnm bende böyle olmak isterim nasıl başarıyorsun sen. insanlar hep derler mi güzel olduğunu yüzüne söylerler mi bana eşimden başka kimse demiyor(bu bile güzel bişey aslında eşim diyor ama) belki bu yüzden mi emin oamıyorum kendimden acaba[/QUOTE]

ben de senin gibiyim yalnız garip bi durum var bende... bana sevgilimle birlikte beni tanıyan herkes çok güzel olduğumu söyler..hatta bulunduğum yerde güzelliğimle meşhurumdur... nasıl derseniz, misal geçen eve gidiyordum..karşıdan tanımadığım(!) iki kişi geçiordu.birisi "bu ne lan böyle maşallah" dedi.. öteki de... bu filanca lisenin edebiyat öğretmeni...güzelliğiyle meşhurdur nasıl bilmezsin? dedi...:53: yani tanımadığım insanlar bile beni tanır ama bende durum tam tersi kendimi hiç beğenmem,bu öyle bi derecede ki insanların ben çirkinliğime üzülmeyeyim diye bana iltifatlar ettiğinden şüphelendiğim olur....:50:hatta bana göre benden başka herkes güzeldir.. bu yüzden sürekli kendimi başkalaıryla kıyaslayıp mutsuz oluorum:( bunu aşmak için tedavi lazım bence.... uygun bir zamanda ben de gidicem çünkü böyle ömür geçmez:50:

Son düzenleme:
karşımdaki benimle ilgili ne düşünüyor merak ederim demişsin ben de bi hemcinsin olarak kadınları nasıl değerlendirdiğimi yazayım;

bi kere herkesin kendine has bi güzelliği olduğuna ve kişinin hal hareketleri vs nin bunu tamamlayarak insanı güzel ya da çirkin gösterdiğine inanırım. mesela bi kadınla tanıştım diyelim tavrı hareketleri bi kadına yakışır şekilde naif mütevazi vs filan ise elleri dişleri temiz ise güzel kokuyorsa hiç makyajsız bile olsa bana güzel gelir..

ama tam tersi çirkef bayanlar ya da ayy ben çok güzelim herkes bana dönüp bakar, şöyle güzelim böyle mükemmelim tavrındaki bir kadın yüzü vucudu ne kadar güzel olursa olsun samimiyetle söylüyorum benim gözümde çirkinleşiyor..

mrb kızlar ben ortalama güzelllikte bir bayanım yani ahım şahım değilim ama güzel sayılıyorum sanırım bilmiyorum herneyse pek dertte sayılmaz belki burda okadar dertli yazılar okuduktan sonra ama ben kendimi sürekli başka bayanlarla çevrendeki bayanlarla kendimi kıyaslamaktan bıktım içimden sürekli güzellik kaygısında olmaktan... makyaj yapmayı hiç sevmeiğim halde yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum. eşimle ilgili bu konuda bi sıkıntım yok beni beğendiğini sevdiğini söyler hep. ben içgüdüsel olarak dışarıya karşı neden bu beğenilme isteğim olduğunu anlamıyorum ve bu güzel görünme isteği sadece çevremdeki hemcinslerime (erkekler umrumda değil ve eşimi çok seviyorum) acaba içlerinden bana güzel diyorlar mı beğeniliyormuyum düşüncesi. çok saçma düşünceler biliyorum ama istemsiz böyle saçma sapan şeyler düşünüyorum topluma girdiğimde. sizdede böyle düşünceler var mı yoksa bi anaormallik var mı bende

bence önce şunu kabullenmelisin: kimse herkes tarafından güzel bulunmaz. birileri sana çok güzelsin dedi diye nasıl çok güzelsindir diye bir şey yoksa, birileri seni beğenmedi diye de çirkinsindir diye bir şey yok. güzellik gerçekten görecelidir. Adriana Lima yı bile beğenmeyenler oldukça çok.

kendimden örnek vereyim, bana çok güzelsin diyenler de olmuştur benden bahsederken güzel diyen de. ama eminim beğenmeyen ya da sıradan bir tip olduğumu düşünenler de vardır. bana göre de zaten normal bir görüntüm var.

ben makyajla falan güzel olunacağına inanmıyorum. çünkü ben makyajlı bir kadın gördüğümde güzel bile görünse makyajla kendini böyle yapmış diye düşünüyorum, doğal güzel değil düşünüyorum. makyajı da çok abartmamak lazım bence.

eminim seni de güzel bulan da vardır beğenmeyen de. herkes de olduğu gibi. böyle düşün takıntı yapma.:34:

ne güzel cnm bende böyle olmak isterim nasıl başarıyorsun sen. insanlar hep derler mi güzel olduğunu yüzüne söylerler mi bana eşimden başka kimse demiyor(bu bile güzel bişey aslında eşim diyor ama) belki bu yüzden mi emin oamıyorum kendimden acaba

ben de senin gibiyim yalnız garip bi durum var bende... bana sevgilimle birlikte beni tanıyan herkes çok güzel olduğumu söyler..hatta bulunduğum yerde güzelliğimle meşhurumdur... nasıl derseniz, misal geçen eve gidiyordum..karşıdan tanımadığım(!) iki kişi geçiordu.birisi "bu ne lan böyle maşallah" dedi.. öteki de... bu filanca lisenin edebiyat öğretmeni...güzelliğiyle meşhurdur nasıl bilmezsin? dedi...:53: yani tanımadığım insanlar bile beni tanır ama bende durum tam tersi kendimi hiç beğenmem,bu öyle bi derecede ki insanların ben çirkinliğime üzülmeyeyim diye bana iltifatlar ettiğinden şüphelendiğim olur....:50:hatta bana göre benden başka herkes güzeldir.. bu yüzden sürekli kendimi başkalaıryla kıyaslayıp mutsuz oluorum:( bunu aşmak için tedavi lazım bence.... uygun bir zamanda ben de gidicem çünkü böyle ömür geçmez:50:[/QUOTE]

senin durumun da ilginçmiş:26:

nasılsın ki boy kilo saç göz rengi falan olarak sen kendini niye beğenmiyorsun? merak ettim valla seni:23:

Güzellik takıntısı bi çok bayanda olan bi durum. Bana da iltifat çok ederler. Bi ortama girince bakışlara çok maruz kalırım. Biri bana 'çok güzelsin' desin o an yerin dibine giresim geliyo 'yok ya diyorum güzel değilim o kadar '. İltifat edenin yüzüne bi daha bakmam utancımdan :17: Bi kızı görürüm çok beğenirim etrafımdakilere de söylerim 'kıza bak ne güzel' 'sen kendini görmediğin için başkalarını beğeniyosun' derler. Özgüven güzelliktende önemli bence. Özgüven bana bazenn geliiiiiiiiir, bazen gideeeeeer :1:

ben de senin gibiyim yalnız garip bi durum var bende... bana sevgilimle birlikte beni tanıyan herkes çok güzel olduğumu söyler..hatta bulunduğum yerde güzelliğimle meşhurumdur... nasıl derseniz, misal geçen eve gidiyordum..karşıdan tanımadığım(!) iki kişi geçiordu.birisi "bu ne lan böyle maşallah" dedi.. öteki de... bu filanca lisenin edebiyat öğretmeni...güzelliğiyle meşhurdur nasıl bilmezsin? dedi...:53: yani tanımadığım insanlar bile beni tanır ama bende durum tam tersi kendimi hiç beğenmem,bu öyle bi derecede ki insanların ben çirkinliğime üzülmeyeyim diye bana iltifatlar ettiğinden şüphelendiğim olur....:50:hatta bana göre benden başka herkes güzeldir.. bu yüzden sürekli kendimi başkalaıryla kıyaslayıp mutsuz oluorum:( bunu aşmak için tedavi lazım bence.... uygun bir zamanda ben de gidicem çünkü böyle ömür geçmez:50:

senin durumun da ilginçmiş:26:

nasılsın ki boy kilo saç göz rengi falan olarak sen kendini niye beğenmiyorsun? merak ettim valla seni:23:[/QUOTE]

yaa aslında hiç de matah bişey değilim...1.65 boyum var..54 kiloyum... fiziğim güzeldir ama giydiğim yakışır... kumral,b.k rengi gözlü bişeyim işte:1: bi saçlarımı beğenirdim onlar da uzamıyorlar artık:( bi halta yaramam yani... ne kızlar var mesela ... amaann ne bileyim işte..:50:

Bende yaşarım bunu zaman zaman. Hele de boy konusunda. Bir ortama girdiğimde içimden kesin insanlar güzel kızdır ama şu boya bak ne kadar kısa diyolardır diyorum ya da aa ne kadar kötü giyinmiş gibi. Bence her kadın en az 1 kere yaşar bu durumu kafana takma derim ben.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Güzellik takıntısı bi çok bayanda olan bi durum. Bana da iltifat çok ederler. Bi ortama girince bakışlara çok maruz kalırım. Biri bana 'çok güzelsin' desin o an yerin dibine giresim geliyo 'yok ya diyorum güzel değilim o kadar '. İltifat edenin yüzüne bi daha bakmam utancımdan :17: Bi kızı görürüm çok beğenirim etrafımdakilere de söylerim 'kıza bak ne güzel' 'sen kendini görmediğin için başkalarını beğeniyosun' derler. Özgüven güzelliktende önemli bence. Özgüven bana bazenn geliiiiiiiiir, bazen gideeeeeer :1:

aynı lafları ben de duyuyorum..bi kız var mesela bizim burada..kıza resmen hayranım... gördüğüm yerde kendimi böcek gibi hissediorum ama kıza da hayarnım yani:1: geçen bi arkadaşa gösterdim... :53:s sen hiç aynaya bakmıomusun, sen bu kıza bin basarsın dedi... ki bu yorumu daha önce de duydum defalarca... ben beni üzmemek için söylediklerini düşünüorum hala.:26:

aynı lafları ben de duyuyorum..bi kız var mesela bizim burada..kıza resmen hayranım... gördüğüm yerde kendimi böcek gibi hissediorum ama kıza da hayarnım yani:1: geçen bi arkadaşa gösterdim... :53:s sen hiç aynaya bakmıomusun, sen bu kıza bin basarsın dedi... ki bu yorumu daha önce de duydum defalarca... ben beni üzmemek için söylediklerini düşünüorum hala.:26:

Bende öyleyim işte..Mesela bi kız var hani öyle çok güzel falan değil Allah yaratmış tabi ki. Ama kızdaki özgüvene hayranım 'ben harikayım' havalarında aynaya bakıyor 'Allahım beni nasıl böyle güzel yarattın var mı şu dünyada benden güzel diyor benim yanımda :)) Keşke bende öyle olsaydım. Gerçi beni tanımayanlar 'ulaşılmaz, kendini beğenmiş, burnu havada' diyorlarmış ama olsun onlar bilmesinler zaten bu yönlerimi :9:

Benim ortanca kardeşimde bu konuda çok takıntılı. Evde olsa dahi her daim makyajlıdır en basitinden, makyajsız kendini hiç beğenmez. Lise dönemlerinde çok takardım bende. Hee şuan yok mu bu takıntı var tabi, mesela makyaj yaptığımda öz güvenim artar. Ama ne kadar takılırsan o kadar zor olur ve o kadar beğenmezsin kendini.

bende hep kılomu takarım.
bu arada 64 kıloyum....
etrafa bakınca bacakları ne kadar ınce tayt gıyebılıyo ne güzel falan dıyorum püffff.

herkes makyajı da iyi giyinmeyi de başkaları için yapar. kimsenin kendi için yaptığına inanmam ki. kim evinde tek başınayken süslenip püslenip saçlarını makyajını yapıp parfümünü sıkıp oturur ki? hepimiz başkalarına hoş görünmek amacı ile, başkaları bizi beğensin diye yapıyoruz yani... kafaya takılacak bi durum değil herkeste olan bi durum bu bence.

mrb kızlar ben ortalama güzelllikte bir bayanım yani ahım şahım değilim ama güzel sayılıyorum sanırım bilmiyorum herneyse pek dertte sayılmaz belki burda okadar dertli yazılar okuduktan sonra ama ben kendimi sürekli başka bayanlarla çevrendeki bayanlarla kendimi kıyaslamaktan bıktım içimden sürekli güzellik kaygısında olmaktan... makyaj yapmayı hiç sevmeiğim halde yapmak zorundaymışım gibi hissediyorum. eşimle ilgili bu konuda bi sıkıntım yok beni beğendiğini sevdiğini söyler hep. ben içgüdüsel olarak dışarıya karşı neden bu beğenilme isteğim olduğunu anlamıyorum ve bu güzel görünme isteği sadece çevremdeki hemcinslerime (erkekler umrumda değil ve eşimi çok seviyorum) acaba içlerinden bana güzel diyorlar mı beğeniliyormuyum düşüncesi. çok saçma düşünceler biliyorum ama istemsiz böyle saçma sapan şeyler düşünüyorum topluma girdiğimde. sizdede böyle düşünceler var mı yoksa bi anaormallik var mı bende

Makyaj niye yapmiosunki ..yapmalisin:) bence.hic değilse bir ruj patlat

Makyaj niye yapmiosunki ..yapmalisin:) bence.hic değilse bir ruj patlat

makyaj yapıyorum cnm rimel, dipliner ve allık sürmeden eksik hissediyorum kendimi ama sevmiyorum işte keşke doğal güzel olsamda yapmasam diyorum birde saç mevzusu var saçlarımıda düzleştirmediğim zaman özgüvenim sıfır oluyor

Back
X