Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

Bana da garip ve komik bir konu olarak geldi.

Ne alaka yani?!

Çirkinliğin ne si güzel...

Kim çirkin olmak ister ki...

Kaldı ki, "güzellik" ve "çirkinlik" kavramları göreceli kavramlardır.

Kime göre güzel...?! Kime göre çirkin...?!

Anlamsız yani...

Peki bu yazdıkları güzel bayanlara hakaret olmuyor mu..? Yani güzeli kullanırlar çirkinle evlenirler mantığı..İlginç..:26:sizde sağlıcakla kalın.

Bence değil. Belki istisnalar vardır. Ben kendimi güzel bulmam ama çok şirin olduğumu söylerler fiziğimde güzeldir demişttim. Şimdi ben çok çabuk arkadaş ediniyorum. Demekki güzeller kıskanılmazmış. Olabilir denmiş zannedersem konuda da siz hem güzelseniz hem de bunlarla karşılaşmadıysanız ne mutlu size! Yazdıklarımıza da sinirlenmeden cevap verip farklı görüşlerimizi belli saygı çerçevesinde belirttiğimiz içinde sanırım ikimizde gergin değiliz:) İşte istediğim de bu. Sinirden kimse klavyeyi kıracak gibi yazmasın, hakaret etmesin. Kibarlığınızdan dolayı teşekkürler.

Kusura bakmayinda bazi tezler olmamis... Yani genelleme yapilmasaymis keske...
Ben dis görünüsümün herzaman avantajini yasadim diyebilirim. Tacize ugramadim hic, ve esim 7 yildir beni hic eglenilecek kadin olarak görmedi bi kez bile... Daha öncesindede bi iliskim olmadi zaten.
Kiskanan insan herzaman olur, basarini kiskanirlar kiyafetini kiskanirlar iliskini kiskanirlar sacinin rengini bile kiskanirlar ama öyle insanlarin benim hayatimda yeri olmamisdir ve olamazda

Güzellik veya cirkinlik, o insanin kendi bakis acisindan ibaretdir!
Mesela insan kendi annesine güzel görünür, cünki anne hep güzel bakar....

Tabi bazi insanlar yaratilistan daha hos yüz kesimlerine sahibtir o baska, ama kadiniz biz sonucta bakimla boyayla ne hallere gelebiliyoruz
Sohbet edilebilir ama tartisilacak bi konu degil bence

Göreceli kavramlar üzerinden tartışma yapmak doğru değil bence.

Hem kadın sadece güzel veya çirkin değildir, eğitimi görgüsü kültürüyle kişiliğiyle bir bütündür.

bazı arkadaşlar yazmış ben güzelim ama yok uzun ilşkim de oldu yok şöyle de oldu.
olabilir kimse size çirkin demedi, güzelsinizdir ama demekki çok dikkat çekici değilsinizdir.
çok dikkat çekici olanlar, malesefki erkeklerin tanımadan etkilendiği kızlardır. yani normal güzellikte bir kızla bile bir erkek genellikle içini de tanıdıktan sonra aşık olur.
ama söz konusu olan dikkat çekici bir kızsa erkek dışına vuruldugu için bu gerçek bir sevgi değildir
içten bağlanmaz erkekler güzel bir kıza, çünkü korkarlar bunun cevresınde baska neler vardır, kesin beni aldatır bu kız güvenilmez damgasını daha cabuk yer güzel kız.
o yuzden olamaz işte uzun ilişkisi çünkü güzel kızla ilişkisinde erkek komplekslidir.
komplekslerini de güzel kıza daha hayvanca davranarak, onu cinsel obje gibi görmeye çalışarak çıkarır.
erkekler, hafif kızları cinsel obje olarak gorur dıyen arkadaslara da katılmıyorum.
benim kadar bu konuda tutucu bi insan olamaz ama ne yazıkkı bi çok ilişkim bu hayvanca yaklasımları yuzunden bitti.
iş konusunda da böyledir çok dikkat çekici bir kız malesef kı tacize ugrama riski daha yüksek olan kızdır.
hasetlenen, çekemeyen hemcinsler konusuna değinmiyorum bile... :) çeken bilir:)

off acayip güldüm ama..
sırf konuya cevap verip tartışıyor gibi güzelliğini(!)ortaya çıkaran insanlar..

kimi insan kendisine bakılmasından hatta gerekirse laf atılmasından bile hoşlanabilir..oda çok güzelse onun için bu avantajdır..ama hoşlanmayan için dejavantaj olmuycaktır..çünkü kılık kıyafetiyle belirler bunu o..

2 tane arkadaşım var gerçekten güzellik olarak sıfırlar

hatta ç.... işte anladınız

ama o kadar sempatiklerki herkes ağızlarının içine bakar çok sosyaller

hatta halk arasında bir laf vardır."güzel dostun olsun,çirkin karın olsun" diye.güzel dost olsun canım o zaten beden, şişme bebek gibi.ama karın çirkin olsun kimse ona bakmaz o da kimseye.daha da akıllıdır öylesi...

Evet çirkin karın olsun sonra başkalarını ayarlamaya çalış evli evli. Bu daha ahlaki.

Peki güzel bayanlar niye çirkin kadınlarlarla aldatılır..? Aaa unutmuşum çirkinler genelde sevimli,cana yakın,tatlı dilli olurlar

Çirkin olmanın avantaj olmasını ımkansız goruyorum acıkcası.
kımse elı yuzu duzgun olmayan bırısının avantajlarından bahsedemez heralde.
herseyın bası saglık en basta ama sonrada bıraz dıs gorunus gelıyo elbet.
yanı cok guzel gıyınen cırkın bır kadın ne kadar kurtarır.
bosuna dememısler guzele cuval gıyse yakısır yanı
tabıkı gorecelı kavram bu tartısılmaz azra akın dunya guzelı sozde bana gore pekte degıl
sadece sempatik misalen:)

Son düzenleyen: Moderatör:
bahtı mı? fiziksel güzelliği mi?
bazen diyorum biraz çirkin olsamıydım. ama hemen allahıma şükrediyorum beni boş vaktinde yarattığı için.
isyan etmiyorum.
önemli olan bahtımız güzel olsun. yok yaa her şeyimiz güzel olsun...ama önce sağlığımız yerinde olduğu için şükredelim..

Son düzenleme:
güzellik çirkinlik önemli değil yeter ki etraftakiler çirkef ve fesat olmasın
bence çirkinlerin ilişkilerinin uzun sürmesinin tek nedeni var, bir daha birini bulamama korkusuyla karşılarındakilere tepki koyamıyorlar, birşey olsa çekip gidemiyorlar

Allah çirkin şansı versin kuluna derler, heralde çirkin olmak daha avantajlı

güzel kıskanılır, güzel yargılanır, çünkü güzel, aynı zamanda güzel işler yapmak ister ve başarır ama suçlanır ve güzel demek sadece kusursuz bir yüz ve bedene sahip olmak değildir, zarif ve anlayışlı olmaktır. güzel olmak avantajlıdır ama kesinlikle "içi dışına yansımış" diye tabir edilen sözün bir gerçekliği yoktur, insan dışındakini içine doldurur çünkü hep içe doğru taşarız daima.

Heey bu ne güzel bir cümle, aşık oldum sana.

bence güzel olmakta çirkin olmakta avantajlı değil yani ikisinin ortası olabiliyosan ne ala

ya zaten ben bi türlü çözemedim erkeler güzellik mi ister huy güzelliği mi ister :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…