Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

İlişkilerim hep uzun süreli oldu, 2 senelik rüya gibi bir evliliğim var, etrafım arkadaş dolu ve iş yerinde hiç tacize filan uğramadım.. Bu benim çirkin olduğum anlamına mı geliyor? :18: Yok öyle bir genelleme bence. İnsanların davranışlarına çok fazla anlam yüklemeyin herkesi olduğu gibi kabul edin ve bu kadar negatif şey düşünmeyin. Gülümseyin gitsin, ve işte en güzel sizsiniz..

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum:) Kendi görüşüm de şöyle ki; güzellik ve çirkinliği sadece fiziksel açıdan değerlendirirsek; birkaç durumu atlamış oluruz. Benim için,

kasti olarak kötülük yapabilen,
merhamet bilmeyen,
doymak bilmeyen,
aç gözlü,
yavan,
sığ,
menfaatçi,
bencil,
samimiyetsiz
ve aptal
insanlar çirkindir.

Ha ilk görüşte kaşı gözü, kolu bacağı dikkat çekse de bir insanın, ağzını açınca ya da hal
ve tavırlarında bu saydıklarımdan birini hissedince çirkinleşmeye başlar gözümde... Zaten bu çirkin insanlardır etini, kemiğini, cinsiyetini kullananlar. Gerçekten güzel bir insanın güzelliği mütevaziliğinde başlar; değil bunu koz olarak kullanmak... Gözünün tok, kalbinin temiz, yüzünün güzel olduğunu düşünürüm gerçekten güzel bir insanın. Geri kalanlarda da problem yok; devir teknoloji ve tıp bilimin her anlamda geliştiği bir devir. Bir insanı estetikle dünya güzeli yapabilirsiniz. Ama hiçbir kötülük iyiliğe tenezzül etmez, kötüleri iyi yapmak imkansızdan bir adım öncedir. Güzel olup kötü olan bir insan için de endişelenmeye gerek yoktur, o bilakis dişiliğini kullanmak istemiş olabilir, hayatındaki tüm kapıları bu şekilde açtırmış olabilir. Ve dolayısıyla etrafında da kendi gibi sahte, menfaatçi ve özde çirkin insanlar, dolayısıyla kötülükler mevcuttur.

Sorun güzel olup da iyi kalpli olanlarda başlıyor:) Hem güzel, hem fedakar, hem dürüst insanlardır işte sizin anlattığınız grup. Hani şu arkadaşlarından sürekli kazık yiyen, melek dahi olsa insanlara yaranamayan, sürekli yapmadığı veya yanlış anlaşılmak istendiği durumlar üzerinde dedikodusu yapılan, güzel olduğu için kötülük gören insanlar..

Her bir insanın kendine ait ayrı bir özelliği varken, herkesin ısrarla birbirine benzemeye çalıştığı bir zamanda yaşıyoruz. Dolayısıyla insanlar sıradanlaşıyor, ilişkiler sıradanlaşıyor, aşklar, sevgiler sıradanlaşıyor. O olmazsa öbürü olur zihniyeti maalesef bu devirde ortaya çıktı. Çünkü herkes birbirine benziyor, herkes kendi menfaatini gözetiyor ve kimsenin giden için yas tutmaya vakti yok; zaman güzelliğin aleyhinde işliyor. Böyle böyle de tüm güzellikler kirleniyor.

Umarım bu yazdıklarımı okuyan güzel hatunlar, içlerindeki o merhameti, temizliği, fedakarlıklarını, candanlıklarını hiç kaybetmezler... Ne silikonlar, ne boyalar, ne kremler, ne de ben bunlara karşıyım, nasılsa doğal güzelim ayakları... Güzelliğin en etkili merhemi zihninizde, kalbinizde, samimiyetinizde...

Sevgilerimle

bilmiyorum hem güzel olup hem bunları yaşamayan varsa hem güzel hem de çook şanslıymış derim.
bir arkadaşın dediği gibi eğer güzelseniz hiç tanımadığınız sokakta yanınızdan geçen biri bile nefret eder sizden.<

Hahah benim de babam her sabah traş olurken "bugün gene köpekler gibi yakışıklıyım" derdi kendine aynada bakarken. O zamanlar kendinde ne gördüğünü anlamazdım sonradan idrak etmiştim ben de

Konuya dair bir lafım vardır 16 yaşımda bulduğum:

Kusurlarım olmasa bana yaklaşan insanların samimiyetinden şüphe ederdim

şeklinde

her ikiside kötü çok guzel oldunmu başın beladan kurtulmaz çok çırkın oldunmu ezenın çok olur en ıyısı işi arada bırakmak

Bu sitede bile kendine güzel diyen insanı çekemiyolar kıskanıyolar içten içe...:)
Bide bunun gerçek hayatta ki versiyonu nu düşünün...
Güzeller pek çeklimiyo açıkcası..Demişler ya Allah çirkin şansı versin diye ...

Ama yinede insanları güzel,çirkin diye ayırmaktansa herkesin bi insan oldugunu kalbi oldugunu unutmamak lazım!

Allah'ın yarattığı herşey güzeldir diyip bitiriyorum yorumu

bu tarz şeyler aslında psikolojide bir nevi ''tohum ekme'' olarak adlandırılır ssanırım =) karşı tarafa kendimizle ilgili mesajları genelde biz veririz. mesela kendimizi çirkin görürsek ve bundaki kompleksimizi de ''ben çirkinim... '' gibi söz ve davranışlarımızla belli edersek bir süre sonra öyle olmasak da karşı tarafta buna inanır.

aynı şey eşler arasındaki iletişimde de geçerlidir. eşine ''benimle ilgilenmiyorsun, artık beni sevmiyorsun'' diyen taraf bunu söyleye söyleye eşini de buna inandırır. bu sözleri onun bilinçaltına yerleştirir yani. Bunun yerine hep olumlu düşünüp olumlu konuşmaya çalışmalıyız. ince bir ayrıntı gibi ama aslında çok önemi bir nokta bu

Kısmen katılıyorum da dezavantajların çoğunu tacize bağlamışsınız yanlış düşünüyorsunuz bence.

Kompleksli, hayatında hiç doğru düzgün iltifat almamış, kendine güveni olmayan, kötü niyetli kadınların kıskançlığını artık kafama takmıyorum hiç; kendi sorunları, kendi kendilerini yer bitirir onlar ancak.
Tabi kimseye güvenin kalmıyor böyle olunca vs. ama yapacak bir şey yok. Klavye başında kıskançlıktan kuduranları biliyoruz biz ne de olsa; bunun önüne geçmek imkansız.

Ama şu cümlenin ifade ettiği şeyin yarattığı dramın üstüne yoktur benim için. ((

ama güzelin yüreğini kimse düşünmez.o sadece bedendir.

Ne kadar saçmaaaa bi konu yaa..Güzelseniz erkekler sadece cinsellikmi düşünüyomuş..muşş bak bak..Bence tam tersi güzel hanım el üstünde tutulur,ayrıca dostda olur,ayrıca arkadaşda..Bende güzelim çok şükür boy pos saç yüz herşey var ama bütün ilişkilerim uzun sürdü ve kimse taciz etmedi..!Taciz olayına hiç mi hiç girmiyorum..siz bayan olarak böyle düşünüyosanızz ohooo erkekler ne düşünüyo kimblilir..Bu arada bişey sorucam ya çok çirkinsiniz yada güzel bayanları çekemiyosunuz..! hangisi..?

Son düzenleme:

Yok artık! Bu ne biçim bir saldırıdır. Konu sahibine nasıl çirkin diyebilirsiniz, nasıl güzel bayanları çekemiyosunuz dersiniz? Benim de boyum uzun, fiziğim süper, yüzümde şirin her gören manken gibi olduğumu söyler ama ben konu sahibine katılıp katılmadığımı söylerim, saldırmam. Biraz ılımlı olalım lütfen. Biz bayanlar birbirimize desteğiz burada. Hayır sana katılmıyorum arkadaşım ben güzelim ilişkilerim uzun. Dediğin olayla karşılaşmadım. Yanlış düşünceler bunlar. deseniz daha hoş olmaz mıydı. Sağlıcakla kalın.

cnm bnmde annem ailem lisedeyken hep beni eleştirirlerdi. yok çok irisin, uzunsun. burnun çok büyük, gözlerin kocaman vb. o zamanlar bn kendimi çok çirkin, iğrenç, çok kilolu sanırdım. hatta kilo muhabbetini o kadar kafama takmıştım ki. bi yaz 13 kilo birden verip 40 lı kilolara inmiştim. halbu ki kilom gayet normaldi. ne zamanki üniversteye geldim. kız arkadaşlarım boyun uzun ne güzel, bacakların ne kadar düzgün, gözlerin hem renkli hem iri diyince güzelliğimin farkına vardım. tabi bi çok kişiden teklif aldım. çok ilgilenenler oldu. o zmn anladım meğer bi çok kişiden güzelmişim

cidden ailelerde ki bu tutum garip. yeri gelio en yakın sandığınız arkadaşınızdan bile darbe alıosunuz hiç bi arkadaşıma güvenmiorum ve sırlarımı kimseye anlatamıyorum bu sebepten

Herkes kendi düşüncelerini yazmakta özgür ister bu şekilde yazarım ister başka şekilde..bana ters geldi yok taciz ederler yok sadece cinsellik düşünürler.. ben saldırgan konuştuğumu düşünmüyorum..!

Herkes düşüncelerini yazmakta özgür, ona lafımız yok zaten. Ama hiç görmediğiniz birine hakaret sanalda da olsak edemezsiniz! Çirkinsiniz ya da güzel bayanları çekemiyorsunuz demişsiniz. Sizin tepki gösterdiğiniz şeylerden çok daha büyük bir laf. Saldırgan olmadığını düşünüyorsanız bile, kaba bir konuşma ki benim de söylemek istediğim burada birbirimize destek olacakken köstek oluyoruz. Desteklemiyorsanız yazılanları kalbini kırmadan yapsanız bunu hepimiz yorumunuza saygı gösteririz. Sağlıcakla kalın.

Ben kesinlikle görüşlerinize katılmıyorum. Erkeklerin sadece cinsel amaçlı yaklaşıp yaklaşmamalarının güzellikle ilgisi yoktur. Sadece o bayanının hafifliğiyle alakası vardır. Eğer güzel kadın ağırbaşlıysa isterse dünya güzeli olsun kimse ona cinsel amaçlarla yaklaşmaya cesaret edemez. Ama hafif bir kadın pek güzel olmasa da bu şekilde yaklaşılmaya açıktır.
İşe güzel kişilerin daha kolay alındıkları doğrudur ama tacizle hiçbir alakası yok bu durumun. BU durum insan doğasıyla alakalıdır. Adı üstünde güzel. Önünüze üç kişi gelse elbette güzel olana eğilim gösterirsiniz bayan da olsanız dikkatinizi o çeker ve içgüdüsel olarak onu seçersiniz. Ben tacizle bir bağlantı kuramadım.
Çok beğenilen biri olmama rağmen de bu tip birşey yaşamadım allaha şükür
Kıskançlık konusunuysa kafaya takmaya gerek yok çünkü güzellik olmasa başka bişey o olmasa başka bişey bulur mutlaka kıskanacak kendine güvensiz kadınlar

açıkcası yazdıklarının %99una katıldım ama şöyle bişey var ki erkekler artık güzel çirkin ayırıp öyle yaklaşmıyolar .. insanın hal hareketleri belirliyo onların nasıl yaklaşacaklarını .. hee evet güzellerde önceliktir bu ama her güzele öyle yaklaşamazlar..

Güzelliğin anlık çekicilikte önemi olabilir belki. Lakin uzun soluklu ilişkilerde etkili olan insanların yaydığı enerjidir.
Güzel olan da iyi veya kötü enerji yayabilir. Güzel olmayan da...
Uzun süre bir insanın yörüngesinde kalabilmemiz yaydığı enerjiyle ilgilidir.
Görsellik, ambalaj gibidir. İyi bir ambalajın barındırdıkları mükemmel olabileceği gibi, berbat da olabilir.
Sıradan bir ambalajın barındırdıkları için de aynı şey söylenebilir.
Tinselliğin somut hali ise enerjidir. Soyut gibi algılasakta enerjinin itici ve cekici gücünü çok
net algılayabildiğimiz için somutlaşır.
İş, aşk, arkadaşlık, akrabalık vb. tüm ilişkilerimizin kalitesini belirleyen enerji kaynaşmasıdır.
Enerjimizin kaynaştıkları dünya güzeli, kaynaşamadıkları ise dünya ucubesidir.

Son düzenleme:

Peki bu yazdıkları güzel bayanlara hakaret olmuyor mu..? Yani güzeli kullanırlar çirkinle evlenirler mantığı..İlginç..:26:sizde sağlıcakla kalın.

Basliga bakinca herkesin cikip "haklisin sekerim, cok guzelim, bu yuzden neler cekiyorum" turu yorumlar yazacagini tahmin etmistim.

Guzellik, cirkinlik gorecelidir. Bunun ucunda avantaj ya da dezavantaj yoktur bence. Sizin basiniza gelen seyler herkese gelmez, veya basiniza gelen seyler cok guzel oldugunuz icin de gelmez. Kotu niyetli erkekler yanasabilir, eyvallah bunu anlarim. Ama mesela kimse arkadas olmuyorsa sizinle, cevrede sevilmiyorsaniz, sorunu goruntunuzde degil, kisiliginizde aramanizi tavsiye ederim. Bunlar dogru olsaydi butun guzeller yalniz ve mutsuz gezerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…