• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel konuşma sanatı

o kadar özeniyorum ki diksiyonu düzgün olan insanlara...ben güzel konuşamıyorum.heyecan yapıyorum en yakın arkadaşlarımla konuşurken bile.kekeliyorum,dil sürçmelerim çok oluyo en sonunda konuşmayım diyerek sessiz kalmayı yeğliyorum.şöyle de birşey var hızlı düşündüğüm için hemencecik söyleyim bitsin istiyorum ama aynı hızda kelimelere dökmeye calışınca karşı taraf bişey anlamıyo.diksiyonumuzu geliştirmek için neler yapmalıyız?kitap okumak gercekten çok mu etkili?

keklık ben sana nasıl ulasıcamm yaaaa :96:

............................................................................
hay bin kunduz benim aklıma yaa özel atcağım msjı dank diye buraya yazdım kafam güzel heraldeee

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap okumak çok etkili.Ben eğitim almadım ama bir spiker gibi konuştuğumu söyleyebilirim.Çocukluğumdan beri farkında olmadan sürdürdüğüm bir alışkanlık bana bunu kazandırdı.Kitabı sesli sesli okumak.Hatta sessiz okurken bile dudaklarımı şekilden şekile sokarak okurdum ve çevremde alay konusu olurdu bu.Sanki biri seni dinliyormuş gibi vurguya,tonlamalara dikkat ederek okursan çok geçmeden güzel konuşabildiğini göreceksin eminim.Eline ne geçerse oku.

Ben arada deniyorum sesli kitap okumayi cok zor oluyor gercekten.
bi kac sayfa okuduktan sonra yoruluyor insan,spikerler gibi konusmak icin normal birinin diskiyon dersi almasi gerekli gercekten
allah onlara kolaylik versin :)

lise 1 öğrencisiyim bendede var bu sorun.
Ya ben çok hızlı konuşuyorum karşımdaki nasılsın diyo bana, ben iyiyim saolun siz nasılsınız diyorum, adam suratıma bakıyo böğön böğön :1:
düşünün yani böylesine basit bi mevzuyu bile dert ettim kendime artık adama iyiym diyom sen nasılsın diyom beni anlamıyo uyuz ne gıcık :35:
kitap mitap beni sarmaz yaaaaa ben yardımcı olabilceni dşnmyrm diksiyon kursu filanda ters ne yapsam bilemedim :w

aynen bende senin gibi sorunlar yaşıyorum, daha önce çok kitap okuyordum ve o zaman hazır cevaptım. Ama şimdi o kadar yoğunumki kitaba zamanım yok, ama belki eskisi kadar okusam konuşmam gelişir. Bunun için ben kitapla başlayacağım eğer düzelmezse kurslara gitmeyi düşünüyorum.. çünkü okuması iyi olmayanların konuşmaları normal olabiliyor..

kızlar bendede var aynı sorun karsımdakine kendimi ifade demiyorum. Kendimi anlatacak cümleler kuramıyorum geç oldu ama farkettim eskiden yoktu bende bu sorun bol kitap okurdum konusmam gayet güzeldi.. Simdi yeniden basladım okumaya artık durmadan okuycam inş eskisi gibi akıcı hazır cevap konusabilirim.

Back