konuya tam damardan girmişsin.çekingenlik,içe kapanıklık bende de var.iş hayatına atıldığımda hep naparm diye düşünüyorum.senin yerinde olsaydın heycandan tutulur kalırdım heralde.senin gibi yüksek sesle ve ağzıma kalem alıp dudak çalıştırma hareketleri yapıyorum.bilmiyorum ne kadar faydası oluyo...bana okuduğun ve tavsiye edebileceğin kitaplar vardır heralde isimlerini yazar mısın cnm?
tabiki yazarimm..yardimci olabilirsem ne mutlu bana cok sevinirim..
benim ilk okudum kisisel gelisim kitabi 'Mümin Sekman, Hersey seninle baslar'
Bu kitabi okumadan önce o kadar karamsardimki,okadar tembellesmistim..
almanyaya geldigimde 12yasindaydim,turkiyedeykende aslinda sesiz bir ögrenciydim ama dilini anladigin
vatanindasin en azindan,cok iyi dinleyiciydim pek konusmadigim icin derste falan
derslerim iyiydi o yüzden..
buraya geldikten sonra almanca bilmedigim ve derslere katilamadigim icin ne dogru düzgün almanca ögrenebildim
nede derslerim kötüye gittiginde düzelte bildim..Allaha sükür sinifta kalmadim bazi derslerden yirttigim icin
ehliyete yazilmistim,birturlu sonunu getiremiyordum okula falanda gitmek istemiyordu canim..
o kadar gereksiz buluyordumki okulu falan..bi topikte biri bu kitabi okudugundan bahsetmisti..
Sonra birgun sehir kütüphanesine gittim..baktim o kitap var..oturdum masaya okumaya basladim...
sonra hersey degisti bendee..ben napiyorum dedim kendi kendime nereye gidiyorummm
2hafta sonra ehliyet yazili sinavini kazandim..yaklasik 2hafta sonra kadarda ekliyetimi aldim..
bu süre zarfinda okula gitmedigim icin okuldan atildim
(simdi bunlara gülüp geciyorum)
bigün eve telefon geldi turkiyeye bagli meslek ve yabanci kurstan..
bayan o kadar güzel konustuki sanki benim derdimi anlamis gibi kursa kayit olmaya karar verdim..
bu ay sonunda sinavim var pek hazirlanamadim ama Allah büyük hayirlisi..
gecen sene 8-10 kitap olan kütüphanemde simdi 35-40tane kitapim var..
bir kitap daha tavsiye etmek istyorum sana bunuda begeniyle okuyacagina inaniyorum 'Muhammed Bozdag,Düsün ve basar'
Kisisel kitap okumani özellikle tavsiye ediyorumm kitapciyada sorabilirsin benim bilmedigim daha birsürü kitap var cünki..
gecen sene okula giderken postanede staj yapmistim 1hafta o kadar sevmistimki cok istemistim meslegimi yapmayi..
bu seneye kismetmis,staj yapiyorum suan Allah izin verirse eylülde meslege basliycam...
Patronlar bile gecen seneye nazaran bendeki degisikligin farkindalar
hem almancani hemde konusmani gelistirmissin diyorlar..
Ne kadar mutlu oluyorum bilemezsinn,insan isteyince herseyin üstesinden geliyorr..
kigem. com adresinede girip arastira bilirsin - kisisel gelisim sitesi burasi yararli bilgiler bulabilirsin..
sana tavsiye yerine kendi hikayemi anlattim kusura bakma canimm:26:
napim benim gibi olan herkez motive olsunn basarsinlar istiyorum..sorularin olursa her zaman sorabilirsin