• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel günler göreceğiz demişlerdi daha ne kadar gideceğiz

Crazy-cat-lady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
202
322
103
34
8f9809072a44d0e841a7c0d70ebc5a93.jpg
Sözlerime hislerime tercüman olan bu kamyon yazısıyla başlamak istedim.

26 yaşındayım, çalışıyorum. Eski küçük telaşları saymazsam bu 26 yıllık hayatımda ciddi şeyler olabileceği fikrine kapıldığım 2 ilişkim oldu. Bunlardan biri üniversitemin başında başlayıp üniversiteden 1 yıl sonra biten 6 yıllık ilişki, diğeriyse bu ilişkiden sonra başlayıp 6 ay süren bir ilişkiydi. [Detaylara boğulmak istemeyenler son paragrafa geçebilirler]

6 yıllık ilişkimin 1. yılında, erkek arkadaşım ayrıldığımız 1 haftada, hep etrafında bulunan bir kızla birlikte oldu ve bunu barıştıktan sonra da benimle paylaşmadı, kız da etrafında bulunmaya devam etti. Bir gün tesadüfen erkek arkadaşımın maillerinden bu durumu öğrendim ve o andan sonra erkek arkadaşıma hiç güvenemedim. Erkek arkadaşım da sağ olsun mutlak güven verme çabasına girmedi hiçbir zaman, ama -miş gibi yapmayı hiç ihmal etmedi. Tabii bunların her biri zamanla ortaya çıktı: Hazzetmediğim kişilerle gizli konuşmalarına rast geldim, kankası (erkek) ile çirkin konuşmalarına... diyebilirsiniz ki o sırada aklın nerdeydi, nerdeydi ben de bilmiyorum inanın. Sanki ona muhtaçmışçasına neden sineye çektim, nereye varmayı umdum, bir yere varsam ne kadar huzurlu olurdum neden düşünmedim? Yoksa düşündüm ama iradem mi elvermedi, ben de onun kadar suçlu muydum? Bilmiyorum... Derken erkek arkadaşım askere gitti, giderken onu beklemeyeceğimden emindi. Beklemiş olmam onda büyük bir minnet yarattı ve o andan itibaren ideal bir erkek arkadaşa dönüştü, ya da ben öyle sandım çünkü yakalana yakalana uzmanlaşmıştı :D Beni rahatsız eden arkadaşlıkları ve şüphelendiren hareketleri oldu ama, Allah için hiçbir şeyine rastlamadım ve iyileştiğine de ihtimal verdim. Yine de geçmişte böyle şeyler tecrübe etmiş olmak, insanı mutlu ve kendinden emin bir şekilde evliliğe adımlar atmaktan alıkoyuyor. Hem artık ayrılmaya sebep bir eyleminin olmuyor oluşu, hem de iyi bir partnere (benim için) dönüşüşüne takdir göstermemin gerekliliği beni ayrılıktan uzaklaştırıyordu. Gelgelelim erkek arkadaşımın bazı şüphe uyandıran davranışları ve kurduğu bazı cümleler sonunda ayrıldık. Ayrıldıktan hemen sonra ilişki süresince mimlenmiş bazı isimlerle konuşmak için büyük bir çaba içine girdiğini gördüm ve de benden hemen önceki (6 yıllık bir ilişki yaşadığımızı unutmayalım) kız arkadaşını instagramdan takip etmeye başladı. Vay anasını dedim. Bunları yaparken ve yaptıktan sonra da, benimle barışmak için yalvarmakta idi.

İkinci ilişkimi yaşadığım kişi ise bolluk, çok bolluk içinde yetişmiş, güzel bir meslek sahibi ve kötü olmayan bir görünüme sahip bir kişi idi. Ben ilişkimizin başında bu bolluktan haberdar değildim ve bu kadar potansiyel bi yelloz mıknatısı olabileceğini de kestirememiştim. Tavırları da olgun geldiği için, onunla mutlu olabileceğime inanmış ve bir ilişkiye başlamıştım. Ama ilişki sırasında kendisine ilgi gösteren kızlara karşı benim koymasını beklediğim "net" tavrı koyamayışı, şımartılmış büyüdüğü için ilginin sahiplenilmenin ruhunu okşaması ve beni kıskandırma çabaları, beklediği ilginin gösterdiği ilgiden çok çok fazla olması gibi sebeplerle ayrıldık.

[Son Paragraf]
Çok uzun lafın kısası: 6 yıllık ilişkim başta olmak üzere, hayatıma giren erkeklerin sapasağlam bir duruşa sahip olmadıklarını ve iğrençliklerini görmüş olmak beni artık erkekler konusunda çok karamsar düşüncelere itiyor. Yaşıtlarım bir bir evlenirken, artık bazen evliliğin bazense mutlu bir evliliğin bana çok uzak olduğu hissine kapılmaya başlıyorum. Gerçekten mutlu ilişkiye ve evliliğe dair, adanmış ve irade sahibi karakterli bir erkeğe dair umutlarımı kaybetmiş durumdayım. (Öyle ki hatayı kendimde arar oldum, acaba onların bu davranışlarına sebep benim karakterimin farkında olmadığım bir yanı mı diye düşünmeye başladım.) Bu yaşlarına benzer şekillerde gelip, bu hislere kapılıp, neticede mutluluğu yaşayanlarınız benimle paylaşırsa memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

8f9809072a44d0e841a7c0d70ebc5a93.jpg
Sözlerime hislerime tercüman olan bu kamyon yazısıyla başlamak istedim.

26 yaşındayım, çalışıyorum. Eski küçük telaşları saymazsam bu 26 yıllık hayatımda ciddi şeyler olabileceği fikrine kapıldığım 2 ilişkim oldu. Bunlardan biri üniversitemin başında başlayıp üniversiteden 1 yıl sonra biten 6 yıllık ilişki, diğeriyse bu ilişkiden sonra başlayıp 6 ay süren bir ilişkiydi. [Detaylara boğulmak istemeyenler son paragrafa geçebilirler]

6 yıllık ilişkimin 1. yılında, erkek arkadaşım ayrıldığımız 1 haftada, hep etrafında bulunan bir kızla birlikte oldu ve bunu barıştıktan sonra da benimle paylaşmadı, kız da etrafında bulunmaya devam etti. Bir gün tesadüfen erkek arkadaşımın maillerinden bu durumu öğrendim ve o andan sonra erkek arkadaşıma hiç güvenemedim. Erkek arkadaşım da sağ olsun mutlak güven verme çabasına girmedi hiçbir zaman, ama -miş gibi yapmayı hiç ihmal etmedi. Tabii bunların her biri zamanla ortaya çıktı: Hazzetmediğim kişilerle gizli konuşmalarına rast geldim, kankası (erkek) ile çirkin konuşmalarına... diyebilirsiniz ki o sırada aklın nerdeydi, nerdeydi ben de bilmiyorum inanın. Sanki ona muhtaçmışçasına neden sineye çektim, nereye varmayı umdum, bir yere varsam ne kadar huzurlu olurdum neden düşünmedim? Yoksa düşündüm ama iradem mi elvermedi, ben de onun kadar suçlu muydum? Bilmiyorum... Derken erkek arkadaşım askere gitti, giderken onu beklemeyeceğimden emindi. Beklemiş olmam onda büyük bir minnet yarattı ve o andan itibaren ideal bir erkek arkadaşa dönüştü, ya da ben öyle sandım çünkü yakalana yakalana uzmanlaşmıştı :KK70: Beni rahatsız eden arkadaşlıkları ve şüphelendiren hareketleri oldu ama, Allah için hiçbir şeyine rastlamadım ve iyileştiğine de ihtimal verdim. Yine de geçmişte böyle şeyler tecrübe etmiş olmak, insanı mutlu ve kendinden emin bir şekilde evliliğe adımlar atmaktan alıkoyuyor. Hem artık ayrılmaya sebep bir eyleminin olmuyor oluşu, hem de iyi bir partnere (benim için) dönüşüşüne takdir göstermemin gerekliliği beni ayrılıktan uzaklaştırıyordu. Gelgelelim erkek arkadaşımın bazı şüphe uyandıran davranışları ve kurduğu bazı cümleler sonunda ayrıldık. Ayrıldıktan hemen sonra ilişki süresince mimlenmiş bazı isimlerle konuşmak için büyük bir çaba içine girdiğini gördüm ve de benden hemen önceki (6 yıllık bir ilişki yaşadığımızı unutmayalım) kız arkadaşını instagramdan takip etmeye başladı. Vay anasını dedim. Bunları yaparken ve yaptıktan sonra da, benimle barışmak için yalvarmakta idi.

İkinci ilişkimi yaşadığım kişi ise bolluk, çok bolluk içinde yetişmiş, güzel bir meslek sahibi ve kötü olmayan bir görünüme sahip bir kişi idi. Ben ilişkimizin başında bu bolluktan haberdar değildim ve bu kadar potansiyel bi yelloz mıknatısı olabileceğini de kestirememiştim. Tavırları da olgun geldiği için, onunla mutlu olabileceğime inanmış ve bir ilişkiye başlamıştım. Ama ilişki sırasında kendisine ilgi gösteren kızlara karşı benim koymasını beklediğim "net" tavrı koyamayışı, şımartılmış büyüdüğü için ilginin sahiplenilmenin ruhunu okşaması ve beni kıskandırma çabaları, beklediği ilginin gösterdiği ilgiden çok çok fazla olması gibi sebeplerle ayrıldık.

[Son Paragraf]
Çok uzun lafın kısası: 6 yıllık ilişkim başta olmak üzere, hayatıma giren erkeklerin sapasağlam bir duruşa sahip olmadıklarını ve iğrençliklerini görmüş olmak beni artık erkekler konusunda çok karamsar düşüncelere itiyor. Yaşıtlarım bir bir evlenirken, artık bazen evliliğin bazense mutlu bir evliliğin bana çok uzak olduğu hissine kapılmaya başlıyorum. Gerçekten mutlu ilişkiye ve evliliğe dair, adanmış ve irade sahibi karakterli bir erkeğe dair umutlarımı kaybetmiş durumdayım. (Öyle ki hatayı kendimde arar oldum, acaba onların bu davranışlarına sebep benim karakterimin farkında olmadığım bir yanı mı diye düşünmeye başladım.) Bu yaşlarına benzer şekillerde gelip, bu hislere kapılıp, neticede mutluluğu yaşayanlarınız benimle paylaşırsa memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Allah'a inancınız var mı bilmiyorum ama varsa dua edin. Evleneceğimiz kişiyi peygamber efendimiz bile dua etse değiştiremezmiş.
Geçmişi düşünmeyin, üzmeyin kendinizi. İnşallah her şey daha güzel olur. Mutluluğu bulursunuz. :)

Etrafinizdaki kisiler evlenmis olabilir, ama sanmayinki herkes musmutlu, güllük gülistanlik :)
Disardan hersey daima güzel görünür. Siz umudunuzu yitirmeyin. Daha 26 yasindasiniz, cok gencsiniz. Bu zamanda cok zor dürüst birini bulmak.
Insallah en kisa zamanda gönlünüze göre birini bulursunuz :)

Back