Evet ben küçük bişeyde bile hemen parlıyorum ve hiç alttan alan yapım yok alttan almak ne demek onu bile tam bilmşyorum Buda zarar veriyor ilişkime
Yaşınız küçük değilmiş, ilişkiniz yeni mi acaba? Zart zurt küçük şeyleri içimde biriktirip erkek arkadaşım uyurken ona arka arkaya 83 mesaj yazmışlığım vardır benim de ilk yılımızda
. Her iki üç haftada bir -özellikle benim reglime yakın- tartışırdık.
Ancak şu an 6 yıldır birlikteyiz, hiç tartışmıyoruz çünkü fikir ayrılığımız hiç olmuyor. İnanın güncel bir tartışma hatırlamaya çalıştım örnek verebilmek için, dürüst olmam gerekirse de bulamadığım için mutlu oldum
. Şu an bir taraf diğerinin yaptığı bir şeyden hoşlanmıyor ve onu uyarıyor, uyaranın haklı olduğu durumda karşıdaki alttan alıyor bizde. “Evet haklısın bebeğim, bunu bir daha yapmamaya dikkat edeceğimHaksız olduğunu düşünürsek de “seni anlıyorum ama bu dediğine katılmıyorum” şeklinde cümleler kurup kendi bakış açımızı anlatıyoruz. Son 5 yılda hiç birbirimize ses yükseltmedik. İlk yıl birkaç kez ses yükseltme durumu yaşanmıştı ama onlar da sayılı
.
Alttan almak ne demek diye sorduğunuz için yazıyorum bunu, bir örnek vereyim. Biz geçen yaz bir tartıştık. Biraz yanlış anlama da vardı, yazışıyorduk. Saatler sürdü tartışma, ben bakmayayım diye tabletimi uzağa koyup uyumaya çalışmıştım. Birkaç saat sonra bir baktım erkek arkadaşımdan mesajlar gelmiş. “Onu bunu boşver. İçim rahat etmedi, uyuyamadım. Ben seni seviyorum ve eğer birlikte mutlu olacaksak ömrümün sonuna kadar seninle olmak istiyorum. Ama bebeğim şunu şunu böyle yapman beni gerçekten çok üzüyor…” şeklinde mesajlar yazmış. O an dedim ki “tamam bu adamla olur”
. Sonrasında ben de “şu şu konuda haklısın, ben sadece bu konuda böyle düşünüyorum” şeklinde anlattım. Sağlıklı ve dürüst iletişim önemli.
Üslup çok önemli. Karşıdakini suçlar bir dil kullanmamak çok önemli. “Sen şöylesin, sen böylesin, sen bunu yapıyorsun” değil de “sen şöyle davrandığında ben üzülüyorum, bunu böyle yapman beni kırıyor” şeklinde cümleler kurmak yapıcı olmanızı sağlar. Tartışmayı bilmek de önemli yani
.
İlişki yeniyse haklı olmak karşıdaki kişiden daha önemli olabiliyor. İlişki oturmaya başladığında egolarını bırakıp uzlaşmanın daha önemli olduğunu fark etmiş oluyor iki taraf da. Karşı tarafın haklı olduğunu kabul etmenin sizden bir şey eksiltmediğini fark ediyorsunuz. İlişki yeniyse genelde kavgalar güç savaşı şeklinde oluyor, oturduysa çözüm odaklı olmaya başlıyor. Elbette konu da önemli. Aldatma şiddet gibi şeyler değil de daha günlük tartışmalar dediğiniz için bu şekilde yorum yapıyorum. Bizde tartışma konuları genelde benim aşırı tembelliğim ya da erkek arkadaşımın ev işlerinde yardımcı olup olmaması üzerine oluyordu, neyse ki bu konuyu hallettik. Ama benim aşırı tembelliğimi halledemedik pek
.