GÜZEL FİKİRLERE İHTİYACIM VAR.

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.063
Merhaba arkadaşlar. Zor süreçlerdeyim. Evladıma sınanıyorum. Bir yandan iş. Sizin iyi ve güzel fikirlerinize,yönlendirmelerinize ihtiyacım var.

Benim kendime açtığım butik bir gelinlik mağazam var. Gelinliklerim çok gzl. Güzel ve çok kaliteli bir firmanın. Geçenlerde firma müdürü bni ziyarete geldi. İstersen toptan mış gibi satışta yapabileceğimi söyledi. Benim yurt dışı müşterilerimde gelinlik fiyatlarının türkiyede uygun diğer ülkelerde çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Ben yurt dışından gelinlikçilere kendi ürünlerimi pazarlıyabilirmiyim? Nasıl yapmalıyım.?bnm kuzenim İngiltere de, almanyada onlar aracılığıyla yapabilir iyim?

Bu günde bir arkadaş bna bu görselleri attı dikebilirmi firman diye. Fakat bu ürünler farklı nerede toptan diktirebilirim. Firmaları nasıl bulabilirim bilemedim. Osman bey, nişan taşı yeri ama orda bildiğiniz mekanlar varmı?
 

Eklentiler

  • Screenshot_20211019_223209_com.android.gallery3d.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 322
  • Screenshot_20211019_223205_com.android.gallery3d.jpg
    47,2 KB · Görüntüleme: 325
İhracat danışmalığı veren firmalar var hatta sizin için müşter bile buluyorlar hatta devlet tarafındanda veriliyor bu hizmet.Google yazıp araştırın.Bu elbiseler osmanbey ve nişantaşının ara sokaklarında toplu satılıyor.Geze geze bulursunuz
 
Bu konuya en başta denk gelmem nasıl bir şans acaba. Öncelikle konu bdv konusu değil, hiçbir başlığa uymayan konularda olsa daha iyi olacak.

Asıl soruya gelirsek. Bir gelinlik ve bindallı firmasında dış ticaret uzmanı olarak çalıştım 2 yıl. O işler öyle kolay değil. Bir kere benim gibi bir elemanınız olmadığı sürece sürekli problem yaşayacaksınız. İhracat prosedürlerini uygulamanız lazım. Bavul ticareti yapamazsınız, bir gider iki gider hop hemşerim der gümrük. Aynı şekilde yurtdışı taşımacılık yapan firmalarda belli bir yere kadar ürünü taşır. Maliye başınıza bindi mi bittiniz. İhracatçılar birliğine kayıt yapılacak. Firma bilgileri cart curt. Gümrükçünüz olacak, bankacınız olacak. Öyle ay yurtdışı işi çok iyi ya bende hemen kargoya vereyim gitsin olsaydı herkes yapardı değil mi?

Bir ikincisi tekstil atölyeleri Savaş meydanı. Benim çalıştığım fabrikada devasa atölye vardı, ben direk kendim gidip üretimle konuşurdum her adımı. Ona rağmen hata olurdu. İş yetişmez , işleme bitmez, dantel gelmez , aksilik üstüne aksilik. Çok ciddi bir planlama isteyen bir şey bu üretim. Fason firmalar ise aman oldu işte mantığıyla hareket ediyorlar malasef. Gerçekten sağlam bir fason firma bulursanız ne ala ama çok zor.

Şöyle söyleyeyim net anlayın; eşim bu işin muhasebesini yaptı ben ise satın alma, gelinlik üretim yönetimi ve dış ticaretini. En ufak detayına kadar biliyoruz ama bu işe girmiyoruz. Çünkü dışarıdan göründüğü kadar toz pembe değil bu dünya.
 
15.000 Euro ve 300 kg’yi gecmeyen esyalar icin -ki ilk etapta sizin icin gecerli olacak diye dusunuyorum- mikro ihracat yapabilirsiniz. Boylelikle gumruk musavirligi masrafiniz olmaz, ihracatcilar birligi uyeligi aranmaz, vb. Bir cok avantaji var.

Ustune bir de kadin girisimciler icin verilen desteklerden de faydalanir, alacaginiz hibe/destekler icin isinizi buyutebilirsiniz.

Hayirlisi olsun.
 
Mikro ihracatta da yine gümrük belgelerinin hazırlanması lazım. Aynı zamanda bunu bir firmayla yapmak gerekeceği için o firmaya daimi bir ödeme yapmak gerekiyor. Şu an sistemler biraz daha gelişmiştir belki ama 2 sene önce İzmir'de damatlık ihracatı yapan bir tanıdığım çok sıkıntı çekti. Bizde hiç sıkıntı yokmuş gibi yansıtılıyor ama yurtdışı gümrüklerde ciddi problemler olabiliyor. Ürünün fiyatlandırmasında dahi sen ben bu ürünü 100 Euro'ya mal ettim desen bile, çek gümrüğü edemezsn deyip alıcı firmaya ek yaptırımlarda bulunabiliyor mesela. Ben bunu yaşadım daha önce.
 

Tabir-i caizse “Hap bilgi” verdim. Ticaret yapacaksa; cozum ortaklariyla calismak durumunda kalacak ve bir takim maliyet kalemleri olacaktir. Dis ticaret yapan bir sahis/isletme icin katlanilmayacak maliyetler degil.

İsin asli bizde pek sikinti yok. Gumruk Kanunu, İthalat ve İhracat Rejimi net. Fakat ister ihracat olsun, ister ithalat; gunluk hayatta oldugu gibi “kilifina uydurarak yapayim” durumu olabiliyor. Verdiginiz ornekteki sorunun ne oldugunu gorebilmem icin ilgili dosyayi incelemem gerek. Genel olarak sunu diyebilirim; mikro ihracatta kolay kolay anti-damping vergisi ya da telafi edici vergi uygulanmaz. Zira 1-2 adet urun yerli ureticiyi baltalamaz.
 
yalnız elbiselere aşık oldum aynısından istiyorum gerçekten
 
Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.tabi ki yurt dışına çıkış olan her şeyin hesabını veriyoruz. Biz gelinlik sattığımız da dahi daha az vergi ödemek adına bizden faturayı düşük göstermemiz rica ediyorlar.
Bnde burda bunu soruyorum nsl yapılabilir. Nsl müşteri bulunabilir? Sonuçta yurtdışından da toptan alımları var. Ben bu firma üzerinden yapabilir iyim, gibi gibi.
 
Evet bizim tarafta pek bir sıkıntı olmuyor ama Avrupa gümrüklerinde oluyor malasef , özellikle de alıcı firma değil şahıssa. Zaten bakanlık ihracatı destekliyor, ihracatçılar birliği aidatları falan çok düşük biliyorsunuz. Ama Avrupa ülkeleri bunu hep yapacaksan mikro ihracat olarak istemiyor. Biz denediğimizde bir süre sonra hem Çek Cumhuriyetinde hem de İtalya'da sorunlar yaşadık. Tamamen kendi firma adımızla,benim hazırladığım, parsiyel olarak gönderdiğimiz hiçbir yükte sorun çıkmadı ama İstanbul bağlantılı gönderdiğimiz mikrolarda gümrükten çekerken sıkıntılar yaşandı.

Lakin şöyle bir durum var konu sahibi zaten ilk başta çok aktif mal gönderemeyecektir ,pazarı belli değil çünkü. Belki dediğiniz gibi mikro ithalat bu aşamada faydalı olabilir. İşleri büyürse duruma göre tekrar değerlendirir. Ama ortada hala üretim sorunu var ki bence çok daha büyük bir sorun bu.
 
Bir ürüne toptan 4.500 fiyat verdiler.
 
O kadar detaylı bir soru ki bu. Sizi şöyle yönlendireyim ,Google da 'ihracatta dış pazar araştırması' araması yapın. Videolar, makaleler ,yazılar. Bir süre okuduktan sonra bilginiz olacaktır az çok.
 
O kadar detaylı bir soru ki bu. Sizi şöyle yönlendireyim ,Google da 'ihracatta dış pazar araştırması' araması yapın. Videolar, makaleler ,yazılar. Bir süre okuduktan sonra bilginiz olacaktır az çok.
Teşekkür ederimm
 

İhracatin ne derece desteklendigini biliyorum, zira tam olarak bu konuda gorevliyim. Belirttiginiz sorunlari yasadiktan sonra bagli oldugunuz ihracatcilar birligine ya da bakanliga bildirim yaptiniz mi? Zira bunlar icin anlasmazliklarin halli mekanizmasi devreye girer ve DTO’de panellerde gorusulur.

Halihazirda butik bir magazasi varmis. İlk etapta mevcut urunlerle ihracat sansini deneyebilir. Diger taraftan uretici baglantilarini gerceklestirebilir.
 
Herşey gönlünüzce olsun, dilerim herşey istediğiniz gibi olur.
 
olumlu yorumlar ne kadar mutlu edici.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…