Güzel bir sırt, dik bir duruş için

Duygu_Oner

http://www.o-bebek.com
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
1.375
6
Selam Kızlar,

Kendimi bildim bileli biraz kambur dururdum. Boyum da çok uzun değil, 1.67 anca varımdır, ama hem öyle alışagelmişim, hem de senelerdir bilgisayar başında durmaktan iyice kronikleşmişti sorun ve ara ara ciddi ağrılar tutulmalar yaşar olmuştum.. Yaklaşık 1 senedir evde spor da yapıyorum, ancak spora alıştıkça gözüme çok batar oldu bu durumum ve duruşumu düzeltecek hareketler arayışına girdim. Aşağıdaki videolardaki hareketlerden birkaçını hemen her spor yapışımın arkasına ekliyorum, ciddi iyileşme katettiğimi farkettim, hem de 1 ay gibi kısa bir sürede :) Sizlere de tavsiye ederim:

Burcu ile Pilates Sırt Egzersizleri - YouTube!

Burcu Vurkaç Pilates dik duruş egzersizleri BÖLÜM2 - YouTube!

Bu videodaki 0:20 den 1:22'ye kadarki olan hareketler resmen sırt ağrılarımı çözdü:

Beach Bod Yoga Hips Back & Hammies - YouTube

Sizlerin de sırt ve duruş bozukluğunu düzeltmek için kullandığınız hareketler var mı?

Sevgiler,

evet canim pilates durua bozukluklarina cok iyi geliyor. Ben pilates yaptigim gun dimdik yururum hic agrimaz normalde kambur duruyorum surekli masa basi zaten. Bide skolyoz var bende skolyozu olupta mekik yapmaya calisanlar cok dikkat etsinler ben incittim beli mi oyle doktora gittim hala fiziktedaviye gidiyorum karin kaslari guclendirmek gerekiyormus:) pilates buna da yardimci oluyor doktorumda tavsiye etmisti pilatesi

Kesinlikle pilates de yoga da duruş bozukluklarına süpermiş.. Hep çok imrenirdim dimdik yürüyenlere :)

Çok geçmiş olsun bu arada, umarım en kısa sürede yenersin tamamiyle skolyozu...

merhaba,

ben de düzenli olarak plates yapıyorum. vücudu yola sokmaktan başka, insanı psikolojik olarak da iyi hissettiriyor.

dik durmak insan özgüven verir enerjisini arttırır sosyal ortamlarda dikkat çekersinir fark edilirsiniz

paylaşımın için teşekkürler güzel bi konuya değinmişsin

dik durmak insan özgüven verir enerjisini arttırır sosyal ortamlarda dikkat çekersinir fark edilirsiniz

paylaşımın için teşekkürler güzel bi konuya değinmişsin

Ben teşekkür ederim :)

Özellikle pilatesçilere sormak isterim, başka etkili sırt egzersizleri var mıdır pilateste?

Canim bu videonun sonundaki hareketler hep belle ilgilidir ve belim agridigi zaman ben bunlari yaparim rahatlatmak icin aciyo belini tamamiyle ben hepsini yapmani oneririm cunku karin kaslarinin guclu olmasi belini de destleklermis vucudun tek bir yerine calismaktansa boylesi daha iyi diyor fiziktedavicim.
Birde vaktin yok diyelim o gun evde oturdugun yerde bacaklarini dumduz uzat biraz acik olsun arasi ve sanki kafandan cikan bir ip varmis da biri kafani cekiyormus gibi gozler karsiya bakicak boyunu da uzatabildigin kadar uzat ve karnini dumduz yapip bekle kolay gozukse de dik duramayanlar icin biraz zor 4 dk durmak gerekiyor maksimum ben 2 yapabiliyorum

Tesekkur ederim bu arada :)

Gaiam - Cardio Pilates (49 min) ::

Rica ederim ne demek :) Videoyu hemen indiriyorum, akşamları da mutlaka tarif ettiğin hareketi yapacağım, tv karşısında boş durmaktan kesinlikle iyidir :)

bende kamburluk yüzünden ortopediste gittim bel kasların cok zayıf direk belini calıştıran güçlendiren egzersizler yap demişti ama topic için cok tesekkürler aman ha beli ihmal etmeyin bu arada anlaşılır zaten belden olup olmadığı

bende dik duramayanlardanım hep sırtımın dümdüz olmasını istemişimdir..ama evde de çok yapılmıyo böyle şeyler bi süre sonra bırakılıyo malesef...

kızlar ben korse aldım 30 tl ye gercktende ıse yarıyor yanı hem sıkıyor hemde dık durmam gerektıgını hatrlatıyor tavsıye edıyorum

kızlar ben korse aldım 30 tl ye gercktende ıse yarıyor yanı hem sıkıyor hemde dık durmam gerektıgını hatrlatıyor tavsıye edıyorum

heryerde reklamı cıkan korsedenmı bende aldım ama bıgun taktım bıdaha takamadım kasındırıyo benı ogun sırtım cok arıyodu gercekten gecırmıstı ama o cırtcırtları benı cok huylandırıyo dıye takamıyorum kullanan arkadaslarımda cok memnun kalmıslar korseden

mıtnatıslısıda var ama benımkı ole degıl ben gerkctn memnunm suanda sırtımda hala:)

ben ınternettn aldım 25e kargoya da 5 verdım 30 ama medıkalcıye sordum ordada aynısı 30 foto yukledım bakın kızlar

Eklentiler

• $BACK-POSTURAL-KAMBURLUK-KORSESI__50887986_0.jpg
    5,4 KB · Görüntüleme: 253
bılıyorum m.... sitesinde ı boyleydı ama ben onu baska sıtede 5.90 a gordum guvenemedım ıykı bundan almısım sıkıyormu pekı sendekıde tatlım

canım ben ınternetten aldım ama medıkal malzemecılerdede var porstural korse dersen verırler cnm

internete pek güvenmiyorum canım bide kredi kartı kullanmıyorum ben eczanelerde olmasına cok sevindim ama biraz kamburluk var bende iyi gelir inşllh bu korse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…