• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvensizliği nasıl aşarız?

MissBiricik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
6.237
1
0
Hollanda
Güvensizliği nasıl aşarız?

Prof. Yılmaz Esmer'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de geçen 20 yılda “İnsanların çoğuna güvenilebilir” diyenlerin oranı yüzde 10’dan yüzde 5’e düşmüş ve yüzde 5’le Türkiye, (Trinidat’tan sonra) “Dünyanın en güvensiz toplumu” sayılıyor. Peki ya bu güvensizliği aşmak için neler yapılabilir?

bence çok zor eskisi gibi insanlara güvenmek...komşuluklar bitti denilecek kadar az heleki büyük şehirlerde eskiden insanlara o kadar güvenilirdiki evlerin kapıları bile kilitlenmezdi şimdimi kapıları en güvenilir şekilde kilitliyoruz..evet sorun büyük güvensizlik................

yakın çevrem için değil ama malesef toplumun geneline olan güvenim çok az ama sadece insanlara değil ülkedeki hukuk yada siyeset sisteminede güvenmiyorum ben.. ne kadar acıı
işte hergün gazete okuyoruz yok adam kaçırıp tecavüz etti alıkoydu yok sel oldu insanlar yardım etmek yerine yağmaladı yok suç işledi bi kaç ay yatıp çıktı yada yardım ettiğini sanıp dolandırıldı bunun gibi bi sürüüüüü
artık bu ülkede hırsız bile bizdense sorun yok deniyor.. böyle bi ortamda insan kendini ne kadar güvende hissedebilirki..
eskiden millet dükkanın kapısını kapatmaz sadece kapının önüne bi sandalye koyar gidermiş kısa süreli bi işi varsa onu halletmeye şimdi mümkünmü istediğin güvenlik önlemini al farketmez..
malesef bu dönem kötülerin dönemi.. yani kötü olan insanların bunu diledikleri gibi ifşa edebilecekleri bi dönem malesef olan masum insanlara oluyor her anlamda ama buda biticektir mutlaka hiçbir saltanatlık sonsuza dek sürmez

güvenilecek bir insan yokki zaten.. varsada tas catlasa 2 kisidir insanin hayatinda...
aileyi katmiyorum bile..
Güven denilen sey asilmaz.. cünkü karsindaki yalanci.. istedigini yap yinede güvenemezsin
herkes iki yüzlü herkeste bir cikar, kim kaldiki "iyi" diyebilecegiimiz..
iyi kelimesi bence artik cok degerli bir kelime, sayet kimse kolay kolay layik olamiyor..:1closedeyes:

ben de insanlara hiç güvenmiyorum ve güvenebileceğimi de sanmıyorum
her gün televizyonlarda neler görüyoruz
bu durumda insanlara nasıl güvenilebilir ki
bu durumdan da çok memnun değilim aslında
ama insan kendine bi koruma kalkanı oluşturmak istiyo
kendini garantiye almak istiyo
toplum böyle sürüp giderse pek de olacak gibi de görünmüyo..

ben de insanlara hiç güvenmiyorum ve güvenebileceğimi de sanmıyorum
her gün televizyonlarda neler görüyoruz
bu durumda insanlara nasıl güvenilebilir ki
bu durumdan da çok memnun değilim aslında
ama insan kendine bi koruma kalkanı oluşturmak istiyo
kendini garantiye almak istiyo
toplum böyle sürüp giderse pek de olacak gibi de görünmüyo..

gün geçmesinki cinayet haberleri ard arda böyle bir toplumda yeni nesiller nasıl iyi yetiştirilebilinirki..çok zor

güven için dürüst olmak lazım ee ben bunları inançta dinde görüyorum hesap vericeğini bilen insan doğru düzgün insan olur ve herkes ona güvenri.sen eğitme okutma dini öğretme ver parayı sal sokağa çocuğunu ilerde de niye insanlara güvenilmiyo de güvenilmez insanlar da yerden bitmiyo ya:mymeka:

güven için dürüst olmak lazım ee ben bunları inançta dinde görüyorum hesap vericeğini bilen insan doğru düzgün insan olur ve herkes ona güvenri.sen eğitme okutma dini öğretme ver parayı sal sokağa çocuğunu ilerde de niye insanlara güvenilmiyo de güvenilmez insanlar da yerden bitmiyo ya:mymeka:

gerçekten öyle.....
güvenilir olmakta ailelerin büyük payı var...
kimi aileler en baştan çocuklara güvensizliği aşılıyolar...:1no2::1no2:

toplumsal piskoloji var ay ben farklı bi şey söylersem beni yanlız bırakırlar korkusu olduğu müddetçe

samimi dürüst insanlar bulamazsınız sadece maske şirin gözükmek uğruna sevilmek uğruna boşver ben onun istedğini söyleyim sahtede olsa insanların hakim olduğu düşünce ve yaşam biçimi bu

dürüst olmak cesaret ister ,öz güven ister, kendin olmak gerek

yasaklılar diye biz liste var kimseyi şimdiye kadar kullanmadım

toplumsal piskoloji var ay ben farklı bi şey söylersem beni yanlız bırakırlar korkusu olduğu müddetçe

samimi dürüst insanlar bulamazsınız sadece maske şirin gözükmek uğruna sevilmek uğruna boşver ben onun istedğini söyleyim sahtede olsa insanların hakim olduğu düşünce ve yaşam biçimi bu

dürüst olmak cesaret ister ,öz güven ister, kendin olmak gerek

yasaklılar diye biz liste var kimseyi şimdiye kadar kullanmadım

Insanlar AY’a benzer… Kimseye göstermedikleri karanlik bir yüzleri muhakkak vardir…

Back