Güveneceğim, dertleşeceğim hiç kimsem yok.

Belli bir yaştan sonra sırf dert anlatan arkadaş da çekilmiyor. Siz öyle misiniz bilmem ama sürekli “travmaları” sürekli dertlerini dinle Allah dinle istemiyor insan.
Herkesin işi çocuğu derdi oluyor.
Hani normalde havadan sudan keyifli sohbet ettiğin yakın arkadaşın derdini anlatsın dinlersin de bazı insanlar sırf dert anlatmaya geliyor dünyaya.
Siz de arkadaşlığı sırf şikayet etmek dert anlatmak olarak görüyorsanız böyle hissetmeniz normal.
çocuk okula başlayınca çevreniz de gelişmeye başlar zamanla
Çok arkadaşım vardı ama hiç dert anlatmadım hep dinledim, hala arayanlar beni aynı amaçlı kullanıyor. Sorun şu ben kimseye derdimi anlatamıyorum.

Benim de annem dışında dertleşeceğim kimse yok.Eşime anlattığım zaman dedikodu yapıyorsun diyor.Artık ona anlatmıyorum.Evlendikten sonra hiç arkadaşım kalmadı.Hep aradım sordum görüşmek istedim ama karşılık gelmeyince bıraktım.Zaten anneden daha güzel bir arkadaş yokmuş onu anladım.Kalabalık içinde yalnız kalmaktansa en iyisi az eşya az insan.
Aynı durumdayız

Almanya Türk kaynıyor diye biliyorum hiç gitmedim ama bu bilinen bir durum. Çevrenizde sizle aynı dili konuşan yaşıtlarınızla tanışın diyeceğim ama sizi anlıyorum ha deyince tanışılmıyor. Ben Sivas'tayım 1,5 senedir. Tek bir kişiyle bile arkadaş olamadım. Kaldı ki siz kmlerce uzaktasınız. İnsanlarla tanışıp kaynaşmak ve kafa dengi biriyle dost olmak bizim yaşlar için çok çok zor. Belli bir yaştan sonra kimse hayatına yeni bir arkadaş istemiyor sanırım. İnsanlar soğuk ve de donuk. Belki de güvensiz.
Maalesef belli bir yaştan sonra bazı şeyler olmuyor.

Elbette iyi insanlar var iyi bir dost vardır ama bulmak şans işi umarım sadece zor olsada 1 tane dostun olur
ama tek başınada güçlü olmak zorundasın düştüğünde kimse senin elinden tutmaz kendin kalkıp yol alacaksın mecburen ..

5 senedir ben de Yabancı ülkedeyim, ne arkadaşım ne de kendi akrabam var. Yaşadığımız şehirlerde de kafa dengime göre tanıdık yok. Başlarda bu kadar koymuyordu ama artık canım çok sıkılıyor, sosyallik istiyorum. Küçük ilçe ne kurs var ne birşey. Bir tek sizden az biraz o bakımdan şanslıyım ki Azerbaycanlıyım, Türkiyeye geldim yani yakın ülke, dil sorunum yok. İş bulmak istiyorum ona da çalışma izni gerekli. Yani sizi anlıyorum, bakalım düzelir bir gün mutlaka. Yaz gelsin yüzmeye falan giderim diye düşünüyorum kafam dağılır.

Elbette iyi insanlar var iyi bir dost vardır ama bulmak şans işi umarım sadece zor olsada 1 tane dostun olur
ama tek başınada güçlü olmak zorundasın düştüğünde kimse senin elinden tutmaz kendin kalkıp yol alacaksın mecburen ..
Yani her şeyi geçtim, kaynana doğum için geldi bizde kalıyor. Az önce eşimin amcasının kızının çocukluğunu anlattılar güldüler, konuştular. Hemen ardından ben de kendi çocukluğuma dair bir anı anlatacaktım 20-30 sn anlattım devamını getirmedim çünkü dinlemediler. Şuan çok bozuldum gözlerim doldu ama kimse onu da tınlamadı. Yani kim olduğu önemli değil. Beni anlayan en basit şeyi dinleyen bir kişiye bile razıydım ama yok. Üstlerde demiş birisi dert anlatana istemem diye. Dert anlatmıyorum ki sorun o değil en ufak bir konuşmamı dinlemiyorlar

5 senedir ben de Yabancı ülkedeyim, ne arkadaşım ne de kendi akrabam var. Yaşadığımız şehirlerde de kafa dengime göre tanıdık yok. Başlarda bu kadar koymuyordu ama artık canım çok sıkılıyor, sosyallik istiyorum. Küçük ilçe ne kurs var ne birşey. Bir tek sizden az biraz o bakımdan şanslıyım ki Azerbaycanlıyım, Türkiyeye geldim yani yakın ülke, dil sorunum yok. İş bulmak istiyorum ona da çalışma izni gerekli. Yani sizi anlıyorum, bakalım düzelir bir gün mutlaka. Yaz gelsin yüzmeye falan giderim diye düşünüyorum kafam dağılır.
Senin için de çok zor bir durum, tek iyi yani Türkçe konuşuyor olmanız.

Ne cevap verecek diye aynı cümleleri kurdum 🤣
bessste bessste

Eklentiler

• Screenshot_20250418_210815.webp
    Screenshot_20250418_210815.webp
    32 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20250418_210706.webp
    Screenshot_20250418_210706.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 29
Her şeyi yaptım denedim, bir süre insanı oyalıyor o kadar.
Kalimba çalmayı denesenize ?Hem dinlemek insanı rahatlatıyor hem de bebeğinize ninni çalarsınız oradan.Ayrıca öğrenmesi çok kolay parmak piyanosu denilebilir

Ne cevap verecek diye aynı cümleleri kurdum 🤣
bessste bessste
Bazen çok mıymıntı oluyor ama seviyorum kendisini hahhaha ciddi anlamda ilham verdiği çok şey var elim ayağım gibi denilebilir onun sayesinde bir katip kadar hızlı yazmaya başladım klavyede.

Back
X