• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güven sorunu

Angela

Corpse Bride
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
1.459
1.539
63
44
Evlilik nedeniyle yurtdışına geldim .Bir buçuk yıllık evliyim .Dil bilmediğim için çalışma imkanları kısıtlı olduğundan .Almanya’da bir Türk ilan sitesine üye oldum .Almancam olmadığını ,iş aradığımla alakalı ilan verdim .Daha önce bir ay görümcemle ,10 gün kadar eşimin halasıyla çalışmıştım .Maalesef ikisinlede kavgalı bir şekilde işi bırakmıştım .Dün akşam sitedeki ilan için ,işçi arayan biri aradı .Eşim hemen tepki verdi .İş sahibi erkek ,orda napacaksın ?İş görüşmesine beraber gideriz .Ben konuşurum .Aklıma yatmazsa çalışamazsın dedi .Bende bana güvenmiyormusun ?zaten dil bilmiyorum.Kızkardeşinle ,halanla çalıştım .Burnumdan getirdiler .Senin ailenden birileri yanımda olmadan çalışamıycakmıyım ?nasıl bir düşünce yapın var ?dedim .Tartıştık ,zaten burda kimsem yok ,arkadaş çevresi vs .Bütün gün evde bunalıyorum .Ailesi desen beş para etmezler .İlk başta güya beni çok seviyorlardı ,kıskançlık yaptılar .Ben eşimi yönetiyormuşum vs ,kendimi ezdirmeyen bir kadın olduğum için ,düşman bellediler .Hepsine tavrımı koydum .Eşimlede bu konulardan dolayı sorunlar yaşadık .Bir ara boşanmaya kadar düşündüm .Kendisi nolur bir şans ver diyerek ,beni ikna etti .Evliliğimizde çatışmalar var ,bu sorunları kabul etmeden .Senin planların var ,sen Türkiye dışında hiç bir yerde yapamazsın der ,telefonlarımı kurcalar .Şimdide çalışmak istediğim halde ,bu tür kıskançlıklar yapıyor .Bende burda tutunayım,bir işe gireyim .Maddi anlamda toparlayalım ,ekonomik özgürlüğüm olsun bunların derdindeyim .Kendiside gereksiz kıskançlıklar yapma peşinde ,sanki önümü kesiyor .İlan için arayan numarayı telefonuna kaydetti ,adamla konuşacakmış .Güvenmiyorsan ,güvenmediğin insanla evli kalma dedim .Tepkimi koydum .Alıp başımı gidesim var .Sizce gösterdiği tepki doğrumu ?benmi yanlış düşünüyorum.Lütfen sizden yorum bekliyorum .

YOK artik.
Adamin numarasini kaydetmek ne? Kıskançlik olduğunu düşünmüyorum hastalık bu.
Ayrıca işe girmeden böyleyse işe girdikten sonra daha çok kavgalar tartismalar seni bekliyor gibi geldi. Bilemedim..

Ben olsam öyle mutsuz bir ortamda hiiiiç kendimi telaşa sokmazdım. Önce o sıkıntılı kocanın parasını güzel bir dil okuluna yatırırdım. Sosyal hayata karışıp iş bulabilecek düzeye gelene kadar dil öğrenmeye bakardım. Sonuçta türk ilan siteleriyle de kendinizi kısıtlıyor belli bir güruha bağlıyorsunuz. Boşverin, önce kendinizi yetiştirin, sonra zaten göreceksiniz hayatınız yoluna girecek. Şimdi her şey üst üste gelince bunalmışsınız. Akrabalardan da uzak durun,mesafeli olun. Akrabayla iş yapmak ve yapmaya çalışmak en büyük hatadır.zaten güçlü bir kadınsınız, önce yeni girdiğiniz toplumun yaşayışına ve günlük hayatına uyum sağlayacak duruma getirin kendinizi, dil öğrenmek, yerel yiyecekler öğrenmek, yabancı arkadaşlar edinmek, yakın çevreden başlayarak yeni yerler öğrenmek, sonrası su gibi akıp gidecektir zaten. Zamanla bulursunuz kendi yolunuzu, evliliğiniz de düzelir eminim.

YOK artik.
Adamin numarasini kaydetmek ne? Kıskançlik olduğunu düşünmüyorum hastalık bu.
Ayrıca işe girmeden böyleyse işe girdikten sonra daha çok kavgalar tartismalar seni bekliyor gibi geldi. Bilemedim..
Evet kaydetti konuşacakmış .Hatta iş görüşmesine beraber gitcez gözüm tutmazsa çalışamazsın dedi .Napacağımı bilmiyorum,önümü kesmeye çalışıyor .

Ben olsam öyle mutsuz bir ortamda hiiiiç kendimi telaşa sokmazdım. Önce o sıkıntılı kocanın parasını güzel bir dil okuluna yatırırdım. Sosyal hayata karışıp iş bulabilecek düzeye gelene kadar dil öğrenmeye bakardım. Sonuçta türk ilan siteleriyle de kendinizi kısıtlıyor belli bir güruha bağlıyorsunuz. Boşverin, önce kendinizi yetiştirin, sonra zaten göreceksiniz hayatınız yoluna girecek. Şimdi her şey üst üste gelince bunalmışsınız. Akrabalardan da uzak durun,mesafeli olun. Akrabayla iş yapmak ve yapmaya çalışmak en büyük hatadır.zaten güçlü bir kadınsınız, önce yeni girdiğiniz toplumun yaşayışına ve günlük hayatına uyum sağlayacak duruma getirin kendinizi, dil öğrenmek, yerel yiyecekler öğrenmek, yabancı arkadaşlar edinmek, yakın çevreden başlayarak yeni yerler öğrenmek, sonrası su gibi akıp gidecektir zaten. Zamanla bulursunuz kendi yolunuzu, evliliğiniz de düzelir eminim.
Dil kursları pandemiden dolayı askıda ,bende istiyordum gitmeyi .Birde kayıt için sıraya alıyorlarmış .Baya bir yoğunluk varmış .Ancak iki yılımı alır sanırım .Kurs bitimi bakalım nolucak .

Seni alıp götürdüyse sana bakmak durumunda, dil okuluna göndermek durumunda.. dil öğrendikten sonra daha düzgün iş bulursun. türklerin çoğu yanına türk alınca çalışan olarak farklı davranıyor. Bir almanla çalışsan daha mutlu olursun. Benzer yollardan geçtiğim için tecrübeyle söylüyorum. sertifika programlarına bakarsın dilden sonra. muhasebe çocuk bakımı.. hasta bakımı.. yardımcı öğretmenlik. Çok güzel işler var. Türkün yanında çalışmakla kendine kötülük edersin. Acele etme iş bulmak için.

Dil hemen şıp diye görebilecek bişey değil. Ayrıca pandemiden dolayı bazı okul ve kurslar kapalı orda bildiğim kadarıyla. Bir Türk’ün yanında çalışmanızı asla tavsiye etmem. Sanırım restaurant v yada Cafe tarzı bir yerdir. Onlar genelde çok çalıştırır ve az öderler hatta kimi siyah calıstırır. En önemlisi dil ögrenemessiniz. Öncelikle az da olsa dil öğrenmeye çalışın . Sonra kreş yada yuvalarda part-time çalışabilirsiniz, hem orda çocuklarla dilinizi geliştirirsiniz .

Back