- 13 Temmuz 2019
- 1.459
- 1.539
- 63
- 44
Evlilik nedeniyle yurtdışına geldim .Bir buçuk yıllık evliyim .Dil bilmediğim için çalışma imkanları kısıtlı olduğundan .Almanya’da bir Türk ilan sitesine üye oldum .Almancam olmadığını ,iş aradığımla alakalı ilan verdim .Daha önce bir ay görümcemle ,10 gün kadar eşimin halasıyla çalışmıştım .Maalesef ikisinlede kavgalı bir şekilde işi bırakmıştım .Dün akşam sitedeki ilan için ,işçi arayan biri aradı .Eşim hemen tepki verdi .İş sahibi erkek ,orda napacaksın ?İş görüşmesine beraber gideriz .Ben konuşurum .Aklıma yatmazsa çalışamazsın dedi .Bende bana güvenmiyormusun ?zaten dil bilmiyorum.Kızkardeşinle ,halanla çalıştım .Burnumdan getirdiler .Senin ailenden birileri yanımda olmadan çalışamıycakmıyım ?nasıl bir düşünce yapın var ?dedim .Tartıştık ,zaten burda kimsem yok ,arkadaş çevresi vs .Bütün gün evde bunalıyorum .Ailesi desen beş para etmezler .İlk başta güya beni çok seviyorlardı ,kıskançlık yaptılar .Ben eşimi yönetiyormuşum vs ,kendimi ezdirmeyen bir kadın olduğum için ,düşman bellediler .Hepsine tavrımı koydum .Eşimlede bu konulardan dolayı sorunlar yaşadık .Bir ara boşanmaya kadar düşündüm .Kendisi nolur bir şans ver diyerek ,beni ikna etti .Evliliğimizde çatışmalar var ,bu sorunları kabul etmeden .Senin planların var ,sen Türkiye dışında hiç bir yerde yapamazsın der ,telefonlarımı kurcalar .Şimdide çalışmak istediğim halde ,bu tür kıskançlıklar yapıyor .Bende burda tutunayım,bir işe gireyim .Maddi anlamda toparlayalım ,ekonomik özgürlüğüm olsun bunların derdindeyim .Kendiside gereksiz kıskançlıklar yapma peşinde ,sanki önümü kesiyor .İlan için arayan numarayı telefonuna kaydetti ,adamla konuşacakmış .Güvenmiyorsan ,güvenmediğin insanla evli kalma dedim .Tepkimi koydum .Alıp başımı gidesim var .Sizce gösterdiği tepki doğrumu ?benmi yanlış düşünüyorum.Lütfen sizden yorum bekliyorum .