- 21 Temmuz 2006
- 9.312
- 21
- 45
Hemen hemen tum hanimlar bilir yaprak sarmayi ...
Peki guvecte denediniz mi inanin tadina doyulmuyor ...
Gecen gun askimin cani cok istemis oturdum sardim ;usenmedim ; )
Iste tarifi ;
Öncelikle asma yaprakları haşlanır. pirinçler yıkanır. Doğrancak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları guvece düzenli bir şekilde dizilir. Guvece 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Üzerine dökülecek olan zeytinyagi ve limon suyunu atese koymadan evvel dokerseniz daha lezzetli olur.
Yarim kilo asma yapragi
Bir su bardagi pirinc
Bir adet orta boy sogan
3 dis sarimsak
yarim bag maydanoz
yarim su bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi salca
tuz,karabiber,kirmizi biber,kuru nane (istege bagli tabii bunlar ben koyuyorum miktari size kalmis )
1 limon (suyu)
Uzeri icin ;
1 limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi
Afiyet olsun ...goruntu nasil ama : )yeme de yaninda yat : )
Peki guvecte denediniz mi inanin tadina doyulmuyor ...
Gecen gun askimin cani cok istemis oturdum sardim ;usenmedim ; )
Iste tarifi ;
Öncelikle asma yaprakları haşlanır. pirinçler yıkanır. Doğrancak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları guvece düzenli bir şekilde dizilir. Guvece 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Üzerine dökülecek olan zeytinyagi ve limon suyunu atese koymadan evvel dokerseniz daha lezzetli olur.
Yarim kilo asma yapragi
Bir su bardagi pirinc
Bir adet orta boy sogan
3 dis sarimsak
yarim bag maydanoz
yarim su bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi salca
tuz,karabiber,kirmizi biber,kuru nane (istege bagli tabii bunlar ben koyuyorum miktari size kalmis )
1 limon (suyu)
Uzeri icin ;
1 limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi
Afiyet olsun ...goruntu nasil ama : )yeme de yaninda yat : )