Dolmalar Sarmalar Guvecte Yaprak Sarma ...hmm...Nefis !(Resimli)

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
45
Hemen hemen tum hanimlar bilir yaprak sarmayi ...
Peki guvecte denediniz mi inanin tadina doyulmuyor ...
Gecen gun askimin cani cok istemis oturdum sardim ;usenmedim ; )
Iste tarifi ;

Öncelikle asma yaprakları haşlanır. pirinçler yıkanır. Doğrancak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları guvece düzenli bir şekilde dizilir. Guvece 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.

Üzerine dökülecek olan zeytinyagi ve limon suyunu atese koymadan evvel dokerseniz daha lezzetli olur.

Yarim kilo asma yapragi
Bir su bardagi pirinc
Bir adet orta boy sogan
3 dis sarimsak
yarim bag maydanoz
yarim su bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi salca
tuz,karabiber,kirmizi biber,kuru nane (istege bagli tabii bunlar ben koyuyorum miktari size kalmis )
1 limon (suyu)

Uzeri icin ;

1 limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi

Afiyet olsun ...goruntu nasil ama : )yeme de yaninda yat : )

dsc01213sarma1237465568.jpg

ellerinize sağlık...güveçde pişenini yemedim ama tahmin ediyorum güveçde olan herşey gibi sarmanın tadı da süper olur....a.sgörüntüde süper...cokacimcoook

hmm çok ilginç ilk defa duyuom ama gsl olcaındn şphm yok ellerine sağlıkcokacimcoook

zepim ellerine sağlık guzel olduğu göruntuden belli tencerenin dibi gözukuyor nereyse :))

bende yaprak samasını şimdi pişirdim daha önce bunu görseydim kesinlikkle denerdim birdaki sfere mutlaka denicem güveç giren her yemeğe bayılıyorumm
ellerine sağlık

hımmmmm biz ailecek çok severiz yaprak sarmasını ama güveç tencerede hiç denemedim eminim güveçte daha lezzetli olmuştur en yakın zamanda deniyeceğim
ellerine sağlık canım Şeniz nefis görünüyor bak şimdi gece gece canım nasılda istedi mafoldumben

bende yapıyorum güveçte ama etli ve bulgurlu harika oluyor...
ellerine sağlık seninkide enfes görünüyor...

valla bende güveçte yaparım çoğunlukta çok güzel olur zeytin yağlının arasınada sıksık limon dilimi koyuyorum rengi sapsarı oluyor....

X