- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
- Konu Sahibi gurtmingotam
Sağol canım çok teşekkür ederimAslıcım eline emeğine sağlık .. başarılar dilerim .. sevilen bir tarif . sende gayet güzel sunmuşsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol canım çok teşekkür ederimAslıcım eline emeğine sağlık .. başarılar dilerim .. sevilen bir tarif . sende gayet güzel sunmuşsun
Kalplerimiz o kadar karşı karşıyaymış ki vallahi canım hissediyordum pişti olacağımı ama inan aynı saatlerde aynı kaplarda yapıp paylaşmışız denk getirmeye çalışsak bu kadar denk gelmezdi olsun napalım kardeş tarifler olarak yarışmadayızah ahhhhh nasil pisti olduk
bende sunumu tahta da yapcaktim son anda vazgecmistim iyi ki vazgecmisim :)
Sağol canım sen ne zaman yapıyorsun balığınıellerine sağlık çok güzel görünüyor başarılar
Teşekkür ederim Hazalım canımAsliiiim muhteşem olmuş bitanem
Tek kelimeyle harika
Ellerine sağlık
Sağol kuzum teşekkürler seni de beklerizEllerine sağlık canım, yarışmada da başarılar diliyorum
Maşallah sen hamilesin.. Tebrikler Rabbim tamamına erdirsin .Aslıcım eline emeğine sağlık .. başarılar dilerim .. sevilen bir tarif . sende gayet güzel sunmuşsun
Bir Karadenizli olarak bayıldım tarifinize ellerinize sağlık Sunum şahane BaşarılarMerhaba arkadaşlar yeni tarifle huzurlarınızdayım.
Karadeniz'in meşhur yemeği olan hamsili pilavımızın tarifini sizlerle paylaşacağım umarım beğenirsiniz
Malzemeler
Eki Görüntüle 2075599
-yarım kilo hamsi
-yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı baldo pirinç
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı yenibahar
- yarım su bardağı kuş üzümü
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı su
-½ bağ dereotu
- Tereyağı – Güveçleri yağlamak için
Yapılışı:
İlk olarak hamsilerimizi temizliyoruz ve kılçıklarını ayırıyoruz
Eki Görüntüle 2075600
ve temizlenen hamsilerimizi yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 2075601
Ardından pilavımızın yapımına geçiyoruz. İnce ince yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz ve pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonrasında şeker dışında bütün baharatları ekleyip üç tur daha karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2075602
Suyunu ekleyip şekerini de koyduktan sonra önce orta ateşte sonrasında kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Püf noktası:
Princin pişmesine göre tekrar sıcak su koyabilirsiniz pirinç suda bekletince daha çabuk pişiyor ben bekletmediğim için 1 su bardağı kadar daha su ekledim. Ve ayrıca Karadenizin farklı illerinde fıstıkta koyuluyor ben koymadım dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Pilavımız pişince ince ince kıydığımız dereotlarını da pilava ekleyip iki tur karıştırıp demlenmeye bırakabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2075603
Tereyağı ile yağladığımız güveçlerimize hamsilerimizin sırtı derili kısmı görünmeyecek içe bakacak şekilde diziyoruz pilavımızı içine yerleştirip hamsilerin dışta kalan kısımlarını pilavımızı kaplıyoruz üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp tuz serpiştirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kızarana kadar pişiriyoruz. Ve hamsilerimiz servise hazır güveçlerin üzerine tabak kapatıp dikkatlice çeviriyoruz. herkese afiyet olsun. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum herkese sevgiler.
Eki Görüntüle 2075612 Eki Görüntüle 2075606 Eki Görüntüle 2075605 Eki Görüntüle 2075604
teşekkür ederim canım çok sağol hemşehrimBir Karadenizli olarak bayıldım tarifinize ellerinize sağlık Sunum şahane Başarılar
Sağol canım bnmEllerine sağlık canım şansın bol olsun
Bu beğendin mi demek evlaefeciğim canımcım galiba beğendinHayirrrrrdayanamayacagim
Beğenmene çok sevindim canım bnm tatlı dillim çok sağolAslımmm bebişim ellerine sağlık çok başarılı olmuş Fotoğraflaman çok başarılı detaylı olmuş çok da şahane olmuş
Evet hamsili pilava kim dayanabilirBu beğendin mi demek evlaefeciğim canımcım galiba beğendin