Güve kelebekleri

7660

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
28
13
88
35
merhaba kk. Derdim kurtulamadığım güveler, geçen yıl sıcaklarda bakliyatlarım güvelenmiş ben çok sonra farkına vardım kelebek haline gelmişlerdi farkettiğimde hepsini attım temizledim bir süre ortalarda görünmediler ancak ara ara çıkıyorlar yine güvelenen birşey var mı diye baktım ama yok herşey temiz bakliyatlar buzdolabında bunlar nerden geliyor bulamadım yumurtalarını falan mı bıraktılar evi ilaçlatmak istemiyorum bebek var bunların sevmediği bir koku falan var mıdır çok çaresiz kaldım

Çekin buzdolabını üstü altı her yerini bi güzel silin. (Motor deliklerine de bakın)
Mutfak dolaplarını da silin.
Mutfak halısını da yıkamaya verin.

Özetle mutfağı bi yıkayın; sonra artık duruma göre ilaçlatılır.

Baharatlara da bir bak istersen. Sıcakta olabiliyor. Kuru üzüm, dut kurusu falan varsa onlarda da olabilir

Buzdolabının lastık içlerıne kadar bak ..
benım ordan çıktılar .. ben buzdolabını attım :KK53:

Aynı durumu pırıncte yaşıyorum. Dolapta degıl dışarda saklıyorum. Aldığım paket 1 hafta sonra baktım kelebek var ıcınde o guveden. Sonra gene aldım bu sefer 3 4 gün sonra aynı güve gene cıldırmak uzereyım. Onceki yıllarda böyle bısey gormemıstım

Aynı durumu pırıncte yaşıyorum. Dolapta degıl dışarda saklıyorum. Aldığım paket 1 hafta sonra baktım kelebek var ıcınde o guveden. Sonra gene aldım bu sefer 3 4 gün sonra aynı güve gene cıldırmak uzereyım. Onceki yıllarda böyle bısey gormemıstım
Pirinci aynı yerden mi alıyorsunuz ?
Belki böcekli alıyorsunuzdur ?

Mutlaka göremediğiniz biryerde pusuya yatmışlardır. Mutfağın en alakasız yerlerine bile bakın.

Pirinci aynı yerden mi alıyorsunuz ?
Belki böcekli alıyorsunuzdur ?
Aynı marketten almıştım canım. Ama son kullanma tarıhı 2020 yazıyor mesela. Reis marka.

Mutfakta süsler varmı şu bakliyat yapıştırılmış olanlar falan oluyo pirinç vs tam tarif edemiyorum benim komşumda gördüğüm garip bişeydi o güvelenmişti :KK53:

Benimde bi sefer öyle olmuştu dolap tertemiz oldugu halde hala kelebek çıkıyodu içinden.

Back
X