• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gusül abdesti

Sebebineydiki

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
298
184
18
Kızlar merhaba konuyu yanlış yere de açmış olabilirim şimdiden özür
Ben namaz kılmıyorum. Gusül abdesti alırken ayrıca namaz abdesti almama gerek varmı. Şimdi söyleki. Banyo yapıp kendimi tamamen temizledikten sonra 3 kere başa 3 kere sağ ve sol omuza su döküp bitirmem uygun mudur çok acil cevap bekliyorum bilen arkadaşlar dan. Tesekkür ederim

Guslün farzı üçtür.Ağıza su vermek,burna su vermek,tüm vücudu kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak.Abdest almasa da ağza buruna su verilecek.

Gusul abdestini farzına göre alırsan Namaz abdesti almana ayrıca gerek yok.adı üstünde, namaz abdesti namaz kılınca alınır.
Gusul abdestiyle hemen namaz da kılabilirsin bozulmadan hatta.

Konu yeri yanlış evet.

o yaptıklarınızın yanunda 3 kere ağza ve burna su vermeniz gerekiyor ayrıca abdest almanıza gerek yok ..alsanız da olur almasanız da..

Ayrıca namaz abdesti almak daha sevapmış. Ama şart değil. Gusülü tam alıyorsanız zaten namaz abdestindeki yerler de ıslanıypr

Tesekkür ederim cevaplarınız için. Aydınlatıcı oldu. Ben obsesif olduğum için üstüne birde namaz abdesti alınca çok fazla su harcıyorum

Banyoda çok fazla kalıyorum ve vicdan azabı çekiyorum eğer şart değilse namaz abdesti almak bu benim içimi daha çok rahatlacak fazla su harcamamış olacağım. Bazen tam gusül abdesti bitti bornozu giyip tam banyodan çıkacakken ahaaa acaba namaz abdesti alırken kolumu üç defa yıkamadım mı deyip banyoya tekrar gerisin geri girdiğim çok oluyor.

Namaz abdesti ne gerek yok iki kere yapmış olursun 3 er kere ağız burun kol falan e zaten komple yikanacaksin.. Abdest almaya baslamadan önce özel bölgeni yika sonra başla önemli olan niyet tir gusul için o banyoya giriyorsan iyice yıkadıktan sonra o iş tamamdır. .

Banyoda çok fazla kalıyorum ve vicdan azabı çekiyorum eğer şart değilse namaz abdesti almak bu benim içimi daha çok rahatlacak fazla su harcamamış olacağım. Bazen tam gusül abdesti bitti bornozu giyip tam banyodan çıkacakken ahaaa acaba namaz abdesti alırken kolumu üç defa yıkamadım mı deyip banyoya tekrar gerisin geri girdiğim çok oluyor.

tedavi almayı denediniz mi?
çünkü abdesti normal alayım derken başka bir şey yapıp su israf ediyorsunuz.
yanılıyor olabilirim ama bu da mekruh.

Ben namaz kılmıyorum. Gusül abdesti alırken ayrıca namaz abdesti almama gerek varmı. Şimdi söyleki. Banyo yapıp kendimi tamamen temizledikten sonra 3 kere başa 3 kere sağ ve sol omuza su döküp bitirmem uygun mudur çok acil cevap bekliyorum bilen arkadaşlar dan. Tesekkür ederim
Ben anlamam bu islerden ama esime sordum, ayrica abdest almana gerek yokmus gusul
Abdesti icinde aliyormussun zaten

gusül abdesti aldıktan sonra namaz abdesti almak şart değidir fakat alınırsa normal abdest sünneti yerine getirmiş olursunuz. ayrıca bir ilmihal edinin derim.

Back
X