Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilk elma armut vermiştim kavanoz maması bakalım napıcak die ilk verişimde 3 kaşık yedi tekrar verdiğimde yüzünü ekşitti yemedi elmalı muhallebi verdim ikincide 200 cc suyla yapılıo hemen hemen 100 ccsini yedi sora bişe olur die gerisini vermedim o zamanlar doktorla konuşmamıştım veriodum kafama göre sora kayısı püresi verdim bayıldı 2 çay tabağı dolusu yedi.Dayanamadım doktora gittim böyle böyle dedim güldü doktor önce elma suyundan başla sonra yoğurt ver dedi.Nerden bulucam elmayı bu mevsimde dedim önce elma suyu dedi elma arıyorum organik şimdi ama yine doktoru dinlemedim şeftalili muhallebi yaptım 100cc yedi.yoğurt yaptım bi lokma bile kalmadı dün sade muhallebi yaptım gece ama biraz suluydu 200 cc yedi yakında harbiden mangal yapıcam ben bu oğlana zira o kadar yemeye rağmen 2 saatte bir acıkıyor 7500 gr.olmuş tossuncukkk
hiçbirşey yemiyor ne biberon maması nede kaşık maması meyve suyu veriyorum onu yiyor biraz ama yetmiyor tabi adam gibi bir doktor bulmam lazım benim
bak sen yaramaza...fotografta ellerini kemiriyor ama iştahla...:)
ben başliyim..bugün çenem düşük malum...valla hepsini yiyor benim oğlan..biz ek gıdalara şöyle geçtik...10 gün boyunca 1 kahve fincanıyla başladık...bu arada 3 er gün boyunca hep aynı sebze/meyveyi yedi...ilk meyve kayısıydı...rendeleyip süzgeçten geçirdim...püre şeklinde yedi..sonra sebzemiz kabaktı..buharda küçük küçük doğrayip haşlayıp süzgeçten geçirdim...onda da sorun çıkmadı..sonra ki meyvemiz elmaydı...sonra fasulye/bezelye karışımı haşladım..meyvelerden armuta geçtik şimdi..10 gün bitti..artık 1 kase yiyoruz..bir miktar pütürlü kalacak şekilde hazırlıyorum ki yavaş yavaş alışsın diye...2 öğüne çıkardık ek gıdayı...1 sebze/1 meyve..ama iki öğün arka arkaya değil..ikisinin arasına anne sütü ya da mama giriyor...dün milupanın fasülye/domates kavanozunu denedik yedi ama beğenmedi...hero baby nin 7 sebzeli püresine bayıldı...semizotu/brokoli haşlamasına bayıldı...şimdilik sorunsuz çok şükür...önümüzdeki hafta yoğurt mayalayacağım..ayrıca sebzelerin hepsini karıştırıp sebze çorbası şeklinde vereceğim..sebze pürelerine hazırladıktan sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ekliyorum...şimdilik böyle...
ksk benim ek gıdalara başlatmamın nedeni bebeğim durduk yerde emmeyi bıraktı. 3.ay doldu ve mümkün değil emziremiyorum. sadece uykuda emiyordu farkında olmadan uyandığı an emdiğini farkedince ağlıyordu. zatenşimdi 5.ayı doldu. uykuda da emmiyor. dolap doldu sütlerimi lavaboya döktüm yazık. çok üzüldüm bu duruma tabi. kilo alması da çok yavaşladı 3.aydan sonra. mecburen mamaya ve ardından 4.ayda ekgıdalara başladık dr.tavsiyesi ile. biberondan da emmiyor işin kötü yanı. neyse senin de bebeğin açlıktan ağlıyor olabilir. sütünü sağabiliyorsan kaç cc çıktığına bak ordan anlayabilirsin yetip yetmeyeceğini. veya hemen tart bebeğini birkaç gün sonra yine tart bakalım kiloalmış mı. ordan da anlaşılır sütünün yetip yetmediği. ya da mama ver susarsa belliki doymuş demektir.
hayatım kayısı yazın baş meyve olarak veriliyor nerdeyse...elma-kayısı-şeftali-üzüm bunlar birinci sırada...kayısıyla başla dedi doktorumuz bize..hiç de bir sorun olmuyor...hatta barsaklarını da çalıştırıyor...