• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbetçilerin Kulübü

• Konu Sahibi Konu Sahibi cemrem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
insanin vatanin dan ayri olmasi cok kotü buralarda hersey yabanci insanin kendi ulkesi gibi yok arkadaslar dilini konusabiliyorsun kendini rahatca ifade edebiliyorsun en azindan. Ben bu aksam türkiye´ye gidiyorumm ve cok seviniyorum gercekten...

merhabalar.. ben de Konyadan İzmire gelin geldim.. Türkiye içinde gurbet yani.. yurtdışında olanlar kadar zor değil bizimkisi evet ama yine de gurbet gurbettir.. ben en çok bayramlarda kötü oluyorum, 2,5 yıllık evliyim ve bu zaman içinde hep eşimin büyük kalabalık ailesiyle bayram yaptık, evli olarak daha bi kez kendi ailemle bayramım olmadı..

tvde çıkan her anne türküsü, her çocuğun ağlaması, her hüzünlü sahne benim de gözyaşlarımı indiriverir..
ilk zamanlar çok ağladım anne nerdesin diye.. aslında evlenmeden önce hiç anneci biri değildim ama uzakta çok arıyor insan annesini ve ailesini..
bana göre güzel yanı şuki, ben memlekete gidince herkes bi bayram havasında toplanıyor bize, herkes üzüntüsünü unutuyor gülüyor, şamata şenlik geçiyor, bütün akrabalar benim sayemde biraraya geliyor o günlerde..
ve tabi uzaktan gidince daha bi kıymetli oluyorsun onlar için, herkes seninle konuşmaya çalışıyor falan..
ama sayılı gün çabuk bitiyor maalesef..

Slm kimse varmi .ben 5 sene oluyor almanyaya geleli hala alisamadim.yanlizlik cok kotuu.benim gibi alisamayanlar neredee acaba

Back
X