GURBETCiLER DURAGI:)

pintininde pintisi, ama hic orali olmuyorlar, zaten milletide tepkisiz, anca burunlarini baskalarinin islerine sokmaya meraklilar. ( 3 ayda evet, belcika ayda oduyor, sanirim almanyada oyle ) oda ne ki? saglik sigortadan haberin varmi? zorunlu hemde ? ayy desme yarami. zaten gaz elektrik ayri dert,
Tuhaf milletmis bunlarda,almanya da iyice katilasti yardim konusunda ancak calisana yardim var calismayan ne halt edecekse artik...
Cok sukur saglik sigortasi var burda mesela benim tam karsiliyor ilaca doktora para vermiyorum(ozel durumlar estetik vs haric)eslerin ikisi calisiyorsa yarisini karsiliyor sigorta,ayy aman ben iyiymisim burda yahu cookk sukurr..allah yardimciniz olsun valla hayat pahali gecinmek zor inan bu yardimlar olmasa bizde tek kocam calisiyor cok zor olurdu,hos benimde artik calismam icin baski yapar devlet kucukte okula gidiyor ya bakalim hayirlisi calisayim bende bulayim biseyler..

Belcikada duyduguma gore cocuk parasi baya iyi imis, Hollanda bu konuda super geride , ve millet bu acik aranin neden kaynaklandigini bilmiyor.
bence nanelimon onu kastetti, basvuru yaptinizmi?
Belcikanin neresinde oturuyorsunuz?
Merhaba iki haftadır çok yoğun geçiyor ve buraya uğrayamıyorum.Dil kursuna başladım 1.1 superintensive ve beni pişman etti :KK43:.Biz bu cumartesi belediyede kayıt yaptıracağız ve oturumumuz netleşecek.Burada zannedersem çocuk parası aylık 116 euro tek çocuk için.2.çocuk olunca 300 müş.Biz 700 kira ödüyoruz şuan ve maddi olarak hiç memnun değilim.Antwerpen deyizBulunduğum yerden ve evdende hiç memnun değilim.

Merhaba iki haftadır çok yoğun geçiyor ve buraya uğrayamıyorum.Dil kursuna başladım 1.1 superintensive ve beni pişman etti :KK43:.Biz bu cumartesi belediyede kayıt yaptıracağız ve oturumumuz netleşecek.Burada zannedersem çocuk parası aylık 116 euro tek çocuk için.2.çocuk olunca 300 müş.Biz 700 kira ödüyoruz şuan ve maddi olarak hiç memnun değilim.Antwerpen deyizBulunduğum yerden ve evdende hiç memnun değilim.
Hayırlısı olsun , Allah yardımcınız olsun. Kiralar hakkında pek bilgim yok, burada düzgün bir evde 800 civarı, Antwerpen metropol sayılır, pahalı olması şaşırtıcı değil, hoş... hayat mücadelesi kolay değil . Senin birazda alışman gerekiyor, ayrıca dil kursuna başlaman çok iyi. Lisanı bilmen şart, ozgüvenin için. Superintensive nedir? Bilemedim. Lisanı carcabuk ogreten bir ders programı mı?

Hayırlısı olsun , Allah yardımcınız olsun. Kiralar hakkında pek bilgim yok, burada düzgün bir evde 800 civarı, Antwerpen metropol sayılır, pahalı olması şaşırtıcı değil, hoş... hayat mücadelesi kolay değil . Senin birazda alışman gerekiyor, ayrıca dil kursuna başlaman çok iyi. Lisanı bilmen şart, ozgüvenin için. Superintensive nedir? Bilemedim. Lisanı carcabuk ogreten bir ders programı mı?
Dil kursları normalde 5 ay sürermiş benim ki 1 aylık.İnburgering de ki bayan beni bu kursa kaydetti.Bu tabi 1.1 başlangıç.Bilmediğim bir sürü şey var ve etrafımda düzgün bilgi alabileceğim kimse yok.Dili öğrenmem lazım çünkü burada kimsem yok.Ufak işleri hallediyorum ama yarın belediyede işimiz var mesela tercüman buldum inşl aksilik olmaz da gelir.Antwerpenin merkezine yakınız ve her sey çok eski:KK43:istanbul gibi gökdlenli her yeri parlayan bir şehirddn sonra burası bana çok eski geldi.

Dil kursları normalde 5 ay sürermiş benim ki 1 aylık.İnburgering de ki bayan beni bu kursa kaydetti.Bu tabi 1.1 başlangıç.Bilmediğim bir sürü şey var ve etrafımda düzgün bilgi alabileceğim kimse yok.Dili öğrenmem lazım çünkü burada kimsem yok.Ufak işleri hallediyorum ama yarın belediyede işimiz var mesela tercüman buldum inşl aksilik olmaz da gelir.Antwerpenin merkezine yakınız ve her sey çok eski:KK43:istanbul gibi gökdlenli her yeri parlayan bir şehirddn sonra burası bana çok eski geldi.
Belçika işte aynen tarif ettiğin gibi, heryeri nerdeyse hep öyle, ama vatandaşına daha iyi bakıyor. Hollanda ya girdiğin an farkı görebiliyorsunuz, İstanbul ile kıyas edilmez ama düzgündür. Canım keşke inburgering'dekine diğer programı istediğini söyleseydin? Yavaş yavaş (ki 5 ay çok değil ki) öğrenmek daha iyi sanki. Eşin biliyormu bari flamanca?

X