GURBETCiLER DURAGI:)

Benim 3 ay oldu geleli. okula daha başlayamadım yer yok başlasam daha iyi olur belki. Okul nasıl gidiyo zor oluyormu

İlk başlarda zorlandım biraz ama daha sonra alıştım.Önceleri Alman hocaların dediğini takip etmek anlamaya çalışmak gerçekten zordu.Hatta sinir olup öyle geliyordum eve :))
Anlamamaktan yapamamaktan çok korkuyordum ve en çok ta konuşamamaktan.Şimdi 7 aydı devirdim ve sınıfta çok rahat ders konuları hakkında konuşabiliyor soru sorabiliyorum.İnan bana başta zor olsada nasıl olduğunu anlamadan alışıveriyorsun.

Birde bizim sınıfta Türk öğrenci yok ve mecburen Almanca konuşmk zorunda kalıyorum.Yardım isteyecek olsam bile.Aslında iyi birşey bu.Şimdi sınavımız var Temmuz ayında inşallah geçerim.

Ne güzel çok sevindim senin adına:) evet çok korkuyorum bende çok zor olacak inşallah senin gibi olurum bende :)

Birde bizim sınıfta Türk öğrenci yok ve mecburen Almanca konuşmk zorunda kalıyorum.Yardım isteyecek olsam bile.Aslında iyi birşey bu.Şimdi sınavımız var Temmuz ayında inşallah geçerim.
Evet genelde Türk olmuyo benim gideceğim yerdede yok ön sınav için gittiğimde gördüm buda beni korkttu . Evet iyi bişey ama insan burda çok arıyo :) inşallah geçersin A2 yimi yapıyosun

Canım ben yazın geldim neredeyse 1 sene olacak.Memleket Balıkesir.Çok özledim Türkiye'mi.Sizin memeleket neresi?
ben tokatlıyım canım ankarada oturuyorum benim gurbetliğim Türkiye içinde kuzum...
bayağı alışmışsındır sen ruyaya göre o daha çok yeni 3 ay olmuş ama git gide o da alışır

Evet genelde Türk olmuyo benim gideceğim yerdede yok ön sınav için gittiğimde gördüm buda beni korkttu . Evet iyi bişey ama insan burda çok arıyo :) inşallah geçersin A2 yimi yapıyosun

Yok canım A2 bitti B1 e başladık.Sonrada Oryantasyon var 65 saat mi ne sonra sınav inşallah.Senin başlama tarihin belli mi okula kayıt bitt mi?

Yok canım A2 bitti B1 e başladık.Sonrada Oryantasyon var 65 saat mi ne sonra sınav inşallah.Senin başlama tarihin belli mi okula kayıt bitt mi?
Oo süper sen baya yol gitmişsin :) yok canım tarih belli değil konuşmaya gitik yer yok kesin bi tarih veremiyoruz ararız dediler 2ay oldu dönmedilr . Sadece ufak bi sınav yaptılar bi kaç soru sordular seviyemi ölçmek için o kadar bakalm ne zaman dönecekler . A2yi yapıcam baklm

ben tokatlıyım canım ankarada oturuyorum benim gurbetliğim Türkiye içinde kuzum...
bayağı alışmışsındır sen ruyaya göre o daha çok yeni 3 ay olmuş ama git gide o da alışır

Alıştım ya azcık azcık.Rüya da alışır daha çok yeni.İlk 3 ayımı hatırlıyorumda fenalıklar geliyordu bana.Arkadaş yok komşu yok.Türkçe konuşan yok.Allah ım dedim delirmezsem iyidir.Neyse çok şükür.Şimdi kurstan yabancı bayan arkadaşlarımız oldu.Hafta sonları buluşup kahve içiyoruz almanca konuşuyoruz.Baya baya işimize yarıyor.

Bu arada benim yerime bol bol yaprak sarması ye vallahi.Geçen burda bende Tokat yaprağı buldum burada Türk marketinde.Gerçi ne kadar gerçeği bilemem ama hemencecik sarıverdim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…