- 23 Şubat 2016
- 477
- 330
-
- Konu Sahibi naneelimoonn
- #11.701
Ben freudenstadt otryorm .aynen çok zorBen Baden deyim.Snen neresindesin canımGurbet baya zormuş.Hele dili öğrenmek ayrı bir zor.
Aynen canım cok dogru hemen unutluyor maalesefyabancı dil zaten pratik olmadıkça unutuluyor hemen..
en azından markete giderken dolaşırken az çok dil lazım olacak oralarda sizeAynen canım cok dogru hemen unutluyor maalesef
Ben freudenstadt otryorm .aynen çok zor( ne zamandan beri burdasn
Evet lazım olmaz mı oyuzden çok zorlanıyorum markete gidebiliyorm ama biri bşey sorsa tak diye kalırım valla cok kotu bişeyen azından markete giderken dolaşırken az çok dil lazım olacak oralarda size
en azından markete giderken dolaşırken az çok dil lazım olacak oralarda size
Benim 3 ay oldu geleli. okula daha başlayamadım yer yok başlasam daha iyi olur belki. Okul nasıl gidiyo zor oluyormuBen bu yaz geldim.Daha yeni yani.Okula başladık bakalım7 ay oldu.Sizin ne kadar oldu Almanya da?
Benim 3 ay oldu geleli. okula daha başlayamadım yer yok başlasam daha iyi olur belki. Okul nasıl gidiyo zor oluyormu
sen ne kadardır almanyadasın canım senin memleket nereHem de öyle bir lazım oluyor ki.Neyse ama yavaş yavaş konuşuoruz bakalım.Daha emekleme aşamasındayımİnşallah daha akıcı bir şekilde konuşurum.
Ne güzel çok sevindim senin adına:) evet çok korkuyorum bende çok zor olacak inşallah senin gibi olurum bende :)İlk başlarda zorlandım biraz ama daha sonra alıştım.Önceleri Alman hocaların dediğini takip etmek anlamaya çalışmak gerçekten zordu.Hatta sinir olup öyle geliyordum eve :))
Anlamamaktan yapamamaktan çok korkuyordum ve en çok ta konuşamamaktan.Şimdi 7 aydı devirdim ve sınıfta çok rahat ders konuları hakkında konuşabiliyor soru sorabiliyorum.İnan bana başta zor olsada nasıl olduğunu anlamadan alışıveriyorsun.
sen ne kadardır almanyadasın canım senin memleket nere
Ne güzel çok sevindim senin adına:) evet çok korkuyorum bende çok zor olacak inşallah senin gibi olurum bende :)
Evet genelde Türk olmuyo benim gideceğim yerdede yok ön sınav için gittiğimde gördüm buda beni korkttu . Evet iyi bişey ama insan burda çok arıyo :) inşallah geçersin A2 yimi yapıyosunBirde bizim sınıfta Türk öğrenci yok ve mecburen Almanca konuşmk zorunda kalıyorum.Yardım isteyecek olsam bile.Aslında iyi birşey bu.Şimdi sınavımız var Temmuz ayında inşallah geçerim.
Ya zaten önemli olan dört dört konuşma değil kendimizi idare edebilirsek yeter bence :)Sorma ne ağladım ilk zamanlar,olmuyor olmayacak ben konuşamıyorum diyeşimdi azda olsa kendime yetebiliyorum.Bu bile yeter.
ben tokatlıyım canım ankarada oturuyorum benim gurbetliğim Türkiye içinde kuzum...Canım ben yazın geldim neredeyse 1 sene olacak.Memleket Balıkesir.Çok özledim Türkiye'mi.Sizin memeleket neresi?
Evet genelde Türk olmuyo benim gideceğim yerdede yok ön sınav için gittiğimde gördüm buda beni korkttu . Evet iyi bişey ama insan burda çok arıyo :) inşallah geçersin A2 yimi yapıyosun
git gide daha da ilerletirsiniz dilinizi canım zamanlaSorma ne ağladım ilk zamanlar,olmuyor olmayacak ben konuşamıyorum diyeşimdi azda olsa kendime yetebiliyorum.Bu bile yeter.
Oo süper sen baya yol gitmişsin :) yok canım tarih belli değil konuşmaya gitik yer yok kesin bi tarih veremiyoruz ararız dediler 2ay oldu dönmedilr . Sadece ufak bi sınav yaptılar bi kaç soru sordular seviyemi ölçmek için o kadar bakalm ne zaman dönecekler . A2yi yapıcam baklmYok canım A2 bitti B1 e başladık.Sonrada Oryantasyon var 65 saat mi ne sonra sınav inşallah.Senin başlama tarihin belli mi okula kayıt bitt mi?
ben tokatlıyım canım ankarada oturuyorum benim gurbetliğim Türkiye içinde kuzum...
bayağı alışmışsındır sen ruyaya göre o daha çok yeni 3 ay olmuş ama git gide o da alışır