Günün Sözü ?

"Ey karanlıkların gölgesinde tutsak edilmiş insan.
Kalbinin içinde seni bekleyen ışığın farkına var artık.
O ışık cennet'te emanet edildi sana,
O emanetle indirildin dünyaya.
Ateşler içinde bir nurla.
Beden çarmığına gerildin sonra.
Kalbinde açan bir gülle "

~Şems-i Tebrizi~

Çilesinden yüz çevirmedim,
cefasına boyun eğmedim.
Senden gelenin ey aşk,
dilimde ne cennet var,ne mihnet...

~Şems-i Tebrizi~

Kırık bir sandalyeden farkı yoktur kırılmış bir kalbin, çünkü her ikisi de gelecek olan kişiyi eskisi gibi taşıyamaz.

Alçaklığın, hainliğin, ikiyüzlülüğün, puştluğun, kısacası cümle kokuşmuşluğun at oynattığı bir dönemde yaşamdan zevk alabilmek ancak zayıfların bahtiyarlığıdır. Esas olan sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde ve onurlu yaşamaktır. Teslim olmadan, boyun eğmeden, sürünmeden, el etek öpmeden yaşamaktır... Nazım HİKMET

"Ben senin
Sevgilin, eşin, baban, ağabeyin, arkadaşınım...
Biri bitse biri kalır.
Seni hiç bırakmayacağım!"

Cemal Süreya

Aşkın aslı üç mertebe üzeredir: İnsani aşk, ruhani aşk ve Rabbani aşk. İnsani aşk, aşkın başıdır ve ruhani aşkın basamağıdır. Ruhani aşk da Rabbani aşkın merdivenidir. Rabbani aşk, cevheri saf, cismi latif, görünümü zarif, tabiatı ince, ruhu yumuşak, sırrı aydınlık ve yaradılışı yüce insanlarda açığa çıkar. Öyleyse aşk, cemal, güzellik, yetkinlik ve ahlak sahiplerinde bulunur.

~Şems-i Tebrizi~

"CANIM" ne güzel kelimedir öyle...!
İçinde insanın can’ı var,
an’ı var,
anı’ları var…

Saat 12 de balkabağına dönüşen arabayı anlarım bak..ama düşen ayakkabısını dönüp almayan kadın!!??? Yok daha neler !!!!

---------

Makyajini silmeden uyuyan kadin ya unutacak kadar cok mutludur, ya da umursamayacak kadar cok mutsuz...

---------

Ve anladım ki ; Bir çok İnsan SESİNİ dışa Duyuramadığı için, KENDİ içine ağlarmış.. HİÇ kimse üzülmesin diye güler, Ruhu ölse bile .. Sevdikleri için Yaşarmış

O Hep Şerefe, Diye Kaldırdı Kadehini ,
Ben İse Mutluluğa ,

Onun Şerefe İhtiyacı Vardı ,
Benim İse Mutluluğa . . !

X