Günün Sözü ?

Toprak birgün yağmurun kıymetini anlayacak; fakat o gün yağmur yağmayacak..
( N. Parra )

Kuşkusuz ki en büyük ön yargı; etrafımızdaki herkesi 'insan' sanmamızdır..
( Bukowski )

Öleceğiz birgün, gömecekler. Bikaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler..
( N. Tevfik )

"Özledim.. Söyleyeceklerim bu kadar, kısa ve derin.."
( Cemal Süreya )

Hepimiz kaybettiğimiz ya da ulaşamadığımız şeyler için zamanı suçlarız. Oysa zaman bi konuşacak olsa, hepimiz utanırız..
( Tolstoy )

Susmak kabullenmek değil, cevaptır anlayabiliene.. Bil ki, kısa cümleler kuruyorsa insan, uzun yorgunlukları vardır sadece..
( Dylan )

Konuşarak anlatılmaz herşey, bazen susmak yeter aslında. Unutma; Konuşmak bir ihtiyaç olabilir, ama susmak cevaptır anlayana..
( Marquez )

Ortak yönümüz çoktu bizim, Birbirimiz için yaratılmıştık sanki. Aynıydı düşüncelerimiz: "Ben seni düşünürdüm, Sen kendini"..
( Paul Auster )

Tenine dokunabilmek mi ? haşa ! gözüm göz menziline girsin yeter. hadi düş düşlerime, tutmayana ''aşk'' olsun!..
( Sunay Akın )

Aşk; görmekten çok özlemeyi sever, Dokunmaktan çok düşlemeyi.. Ve aşk öyle haindir ki; Nerde imkansız varsa gider onu sever..
( Özdemir Asaf )

Galiba yoruldum. Her şey kadar, herkes kadar, sen kadar. Kendimi her kaybettiğimde, seni de kaybediyor olmaktan yoruldum.
( Can Yücel )

Kalbimde senin için yok bile kinim, Bence sen de şimdi herkes gibisin ...
( Nazım Hikmet )

Senin çelme taktığın yerden başlıyorum hayata.. Varsın yara içinde kalsın dizlerim, Yüreğim kadar acımaz nasıl olsa...
( Cemal Süreya )

Bir kağıda "sensizlik" yazdım. Yine de çok hoşuma gidiyor.. Çünkü sen'sizlik kelimesi bile sen'le başlıyor...
( Ceyhun Yılmaz )

Hayatta silgim hep kalemimden önce bitti. Çünkü kendi doğrularımı yazacağım yere, tuttum başkalarının yanlışlarını sildim..
( Oğuz Atay )

Kadından meleklik bekliyorsan, ona cennetini sunacaksın..
( Can Yücel )

Bir güzellik yap kendine.. Sadece sahip olduklarını düşün, mutlu ol onlarla. Sahip olmadıkların üzülsün seninle olamadıklarına..
( Paul Auster )

Bu hayat bana, İnsanların çoğunun gülemediği için ağladığını, susamadığı için konuştuğunu ve laf olsun diye yaşadığını öğretti..
( C. Palahniuk )

Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anlarsınız..
( Mevlana )

"Gözyaşım kadar değerlisin; ama nasıl gözyaşlarım gözümden düştüyse şimdi sende öylesin"...
( P. Neruda )

X