Günümüzdeki kocalar eşlerine bakmak istemiyor.

her zaman pahalı değildi.eskiden iyi bir maaşı ya da geliri olan adam rahatça tek başına ev araba alıpçocuklarını da okutabiliyordu.artık ihtiyaç kalemleri bile fazlalaştı.teknolojik aletler tatil özel okul kurs servis kişisel bakım bile arttı çeşitlilikte.bunu 1 kişi nasıl karşılasın?ayrıca çalışmak kadına saygınlık ve kişilik de veriyor.

Denk gelmeyin rica ediyorum yorum da yapmayın zorla değil ya. Allah Allah
çalışan kadının çoğunun kocası sizin boşanmaya çalıştığınız adam gibi değil.ellerinden maaşlarını almaya kalkmıyor.ortak bütçeyle daha iyi hayat şartlarında hem kendileri yaşıyorlar hem de çocuklarını yaşatıyorlar.siz kendinizi kandırmayın çoğu çalışan kadın zorla çalıştırılıyor diye.istediğini kendi paranla istediğin zaman alma lüksü kadar güzel bir şey var mı?çalışmayan bir kadın yazıyor bunları da ha.kendi gelirim var ve çalışma hayatını da öyle özledim ki.bana para ver hiç demedim çok şükür daha.ama ev kadınları eşlerinden para alan kadınlar da değerli.onlar da evde insanüstü emek veriyorlar çoğu zaman.kadınları katogorileştirmeyin lütfen

Birincisi kurt sürüsü ithamın hiç hoş değil haddini bilerek konuş ikincisi ne yqzdıysan ona cevap verdik kaç senelik devlet memurusun fakat düşündüğünü yazamıyorsun öyle mi? Kocaya da böyle ifade ediyorsan ondan bakmak istemiyordur sana

Kimse anlamiyorsa siz anlatamiyor olabilirmisiniz
Sadece tahmin

Atarsak gunumuz kadınlarının da yapmadığı birsuru şey buluruz. Devir aynı devir degil, hersey bambaşka. Ayrıca o dönemde yasamiyorduk yine bahsettiğiniz örnekler vardır ne şimdi bir istatistik oluşturabilirsiniz ne o zaman tüm erkekler şimdiki gibi değildi diyebiliriz
Evlenmeden önce çoğu belli ediyor ztn bizim en büyük problemimiz oncelik siralamamak ve insanları değiştiririz sanmak.

Konu sahibinin talihsiz açıklamalarına katılmamakla birlikte, yaşamımızdaki bazı evrilmeler beni de rahatsız ediyor. Keşke iyi yöne doğru evrilseydik.
Hem dışarda çalışan hem de ev işçisi kadınların temel haklarının ellerinden alındığını düşünüyorum. Çalışırken hayat müşterek, ama maaş kartı bende dursun. Böyle bir çok konu var. Neden? Kadın kendi maaşını, evinin ekonomisini çekip çeviremeyecek bir varlık mı?
Artık memur olsun, maaşı düzenli yatsın, kredi çekebilsinler diye sözde mantık evliliği yapılıyor.
Ev işçisi kadınların hem kadınlar hem erkekler tarafından sanki hiç bir şey yapmıyor gibi nitelendirilmesi de beni ayrı çıldırtıyor. Kadınlar çalışırken hem dışarıda hem evde çalışmak zorunda kalıyor. Tüm gün ev temizlemek, yemek yapmak, çamaşırı bulaşığı halletmek, ütü yapmak ve en önemlisi çocuklara bakmak işten sayılmıyor. Saygı görmüyor. Oysaki çalıştıkları iş yerinde bile kıçlarını kaldırıp çaylarını bile alamadıkları ve arkalarını toplayamadıkları için "bayan eleman (!)" aranıyor. Ama evde yapılanın karşılığı yok.
Ki bu forumda da bir çok kişi tarafından saygı görmüyor. Keşke böyle olmasa. Ev işçisi kadın "kendi ayakları üzerinde duramıyor" olan taraf olmasa. Zira kendi donunu bile yıkayamayan bir çok erkekten daha fazla ayaktayız.

Çalışmayan kadın kendini ezdiren bir kadın mıdır peki?
Ben 15 yaşından beri çalışıp okuyan biri oldum. Her ihtiyacımı kendim karşıladım. Tam 15 sene çalışmışım. 3 senedir çalışmıyorum. Hoş ben son senelerde evden bilgisayarla çalışıyordum ama insanlar oh kebab muamelesi yapıyordu. Yani para kazanmanız da yetmiyor kadınsanız. Onların yılgın hoşgörüsüne kalıyorsunuz

2. Çocuğum olduktan sonra çalışmamayı tercih ettim. Evden 2 çocukla çok zordu, denedim, dışarda çalışamazdım çocuklarıma bakacak kimse yoktu. Ya da bir sebep olmasın sadece tercih olsun.
Hiç bir şekilde kendimi ezdirdiğimi düşünmüyorum. Dimdik ayaktayım, kimseden daha az çalıştığımı asla düşünmüyorum. Bir çok insandan daha fazla ayaktayım ve eşimden de daha çok yorulduğumu ikimiz de biliyoruz.
Ben evimizde çalışıyorum, o iş yerimizde çalışıyor. Bu kadar basit benim için.
Kimseye de muhtaç görmüyorum kendimi. Ceketimi alıp çıkacak güçteyim. Bakış açısı..

Neden linçlenmiş anlamadım bence çok güzel bir yere ayak basmış. Hepimiz kendimize bakabiliriz çalışıyoruz ama bu dönemin erkekleri böyle ben de farkındayım neden bilmiyorum ama mesela artık kaynanalar çalışan kız istiyor üstüne bir de devlet memuru istiyor erkekler de öyle

Bence durum kadınların sömürülmesi ile ilgili.

Eskiden kadın kısmı gezmesin, evinde otursun diye çalışmalarını istemiyorlardı. Bir de erkekler dalga geçer diye.

Şimdi eşi ev hanımı olanlar küçük görüldüğü için çalışanlardan (en azından okumuşlardan) seçiyorlar. Evde oturmasından daha yararlı olduğunu düşündüklerinden bu sefer de kazandıkları parayı almak için çalıştırıyorlar.

Feminizmin de istediği bir adımdı kadınların çalışması. Ama bu bile sömürülüyor. En çok da bunu ilginç buluyorum aslında.
Erkekler tarafından kadının çalışması hemen kabul edilmişken (çok büyük risk, boşanma gücü veriyorsun) cinselliği yaşaması hala yeriliyor. Kadınları işine geldiği kadar destekliyorlar.

Bana sorarsanız hava hoş zira akıllı kadın çalışma hayatına girdi. İsterse boşanıyor isterse parasını vermiyor. Ama kimileri var kendini para kazanırken bile sömürtmeye elverişli hale getiriyor. Gözünüzü açmakla alakalı bir durum bu. Kullandırtmayın kendinizi

Yediremiyo olabilir mi bi maaşla kira fatura bi de bakmak istemiyor diyorsunuz nasıl baksın adam

Çünkü konu başlığınız çok net '' günümüzdeki kocalar eşlerine BAKMAK istemiyor.'' Gormemle bir gülme geldi. Nerde bedavacı paragöz çakal çukal varsa bulup bütün çalışan kadın tercih eden adamları aynı sanıyorsunuz.

Bu konuya değinmek istiyorum.Gerçekten günümüz şartları çok değişti.Ev hanımlarını küçük görmeye başladı birçok erkek.Ben gece gündüz ev temizlerdim,yemek yapardım ama eşime kalsa hiç bir şey yapmıyorum yan gelip yatıyordum.Çalışmam konusunda baskı yapıyordu.Çalışmayacağım taktirde babamın evine postalayacaktı ve yaptıda.Biz kadınlarda bu devire ayak uydurmak zorundayız.O eski erkekler yok artık.Herkes karısının maaşlı olmasını istiyor.Kendine güvenmeyen erkekler ya memurla evlensin yada evlenmesin hiç.Olan masum kadınlarımıza oluyor.

Ya ne alaka ya , daha yazıyı bile doğru düzgün okuyup anlayamıyorsunuz. Eşini zorla çalıştıran ya da maaşına el koyanlardan bahsediyorum ben siz ne diyorsunuz.
Zorla çalıştırmak nasıl bir şey ki? Kocaları çalışmıyor diye boşanmaya kalkan kadınlar da eşlerini zorla çalıştırmış olmuyor mu?

Kadının çalışması statüsü olması tabiki olmazsa olmaz çünkü ekonomik özgürlük bir güç...Bunu bdv de mutsuz evliklerine katlanan psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü halde adama boyun eğen kadınlarımızda sayısız defa tecrübe ettik...
Ama şöyle bişiy varki kadın erkek çalışsa da sorumluluklar farklı kadın daha çok yıpranıyo bu noktada konu sahibesine katılıyorum... Çünkü kadın iş kadınıyken evine dönünce evinin kadını oluyor... Erkek ise evine döndüğünde evin paşası oluyor tüm evin düzeni yemeği kadının sorumluluğu gibi bir anlayış var... Çocuğu doğuranda kadın... Paşa koçişler yangelip yatıp tv karşısında popo büyütürken biz kadınlarda çocuk büyütüyoruz... Tabiki ev için yardımcı da alınabilir ama yine de tüm bu işleri yöneten yine kadınlar oluyor genel olarak...Bu arada ben bekarım ama evli arkadaşlarımdan bu konuda çok dert dinliyorum...
Sonuç olarak erkeklerin sorumsuz olduğuna katılıyorum konu sahibesi gibi...

Bakın mesele şu.(Şu an gayet sakinim güzel güzel anlatıyorum saldırı falan yok.) Ağzınızı açsanız eşitlikten bahsedersiniz ama istekleriniz pozitif ayrımcılık hatta onların da ötesine geçebiliyor. Kadın isterse çalışır, çalışırsa parası onundur , erkek kadına bakmalı demek pozitif ayrımcılığın da ötesinde hatta erkeğe zulüm. Sen paranla dilediğini yaparken o ev geçindirmek zorunda , alacağı ayakkabıyı iki defa düşünecek, hastalanma , depresyona girme işi bırakma lüksü yok, yılda birkaç hafta izni var neyine yetmiyor di mi ?. Çok güçlü olmalı, evi gecindirecek, ailesi ile muhatap etmeyecek, her bakımdan çekirdek ailesine yetecek ama kadın evi toplayıp yemek yapıp çocuklara baksa da olur. Haksızlık bize yapılınca demediğimiz kalmıyor, erkeklere yapılınca iyi mi?

Boşanma aşamasındasınız, travma geçirdiniz belki, algılar kaymıştır biraz, bu durumda objektif düşünememenizi anlıyorum. Derin bir nefes alın, açık havaya çıkın, sevdiğiniz bir şeyi yapın, sorumluluklarınızı mümkünse biraz erteleyin, kendinize zaman verin. Rahatlayacaksınız.

Evinin paşası etmeyin işte, ediyorsanız da para koklatmayın, maaş günü gözünüzün içine bakıyorsa o gözü oyun. Adamlar evde çöp kaldırmıyor diye neden eve cekiliyorsunuz onu anlamıyorum. İşime oylesi geliyor, evde olmayı seviyorum diyeni bile anlıyorum da bunu anlamıyorum.

Zorla çalıştırmak nasıl bir şey ki? Kocaları çalışmıyor diye boşanmaya kalkan kadınlar da eşlerini zorla çalıştırmış olmuyor mu?
Sen nasıl bir kafa yaşıyorsun hahah tamam ozaman kimse çalışmasın sehpayı kemirsin insanlar. Biz çalışmıyorsak kocaların da çalışmama hakkı varsa. Şu yazdığın ilk çağda gayet prim yapardı.

Ben sizi anladım. Simdilerde erkeklerde sorumluluk daha az taşın altına elini koyan erkek sayısı daha az.
Bencillik hat safhada.. Herkes kolay yoldan nasıl önüme bakarım derdinde...
( Kadınların da bu sekilde olanları mevcut)

Ama evet konu sahibi erkekler çok çok hazırcı.. Bence aslına bakarsan geçmişte de böyel idi..
O zamanlar evde otursun yemeğimi yapsın sesi cıkmasın vb
Simdilerde neden hep bne yoruluyorum o da çalıssın o da yorulsun, hayat müşterek demeyi biliyorlar o da eve para getirsin aynı zamanda evim de derli toplu olsun bi düzenim olsun vb vb...

Çağ değişse de beklentiler değişse de kadınların sömürü olma durumu değişmiyor.

Kimse çalışmasın diye bir şey yok ; doğum, hastalık vs olmadığı sürece kadının da kocanın da çalışıp çalışmaması opsiyonel değil. Kusura bakmayın.

Bu olay çağlar boyu böyleymiş bütün dinler kadını koruyucu yasalara sahip. Ama yine de erkekler dini de kanunu da kendi kılıflarına uydurup bir şekilde gemisini yürütüyor. Allah ıslah etsin bu tarz erkekleri de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…