• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzdeki kocalar eşlerine bakmak istemiyor.

Kimse çalışmasın diye bir şey yok ; doğum, hastalık vs olmadığı sürece kadının da kocanın da çalışıp çalışmaması opsiyonel değil. Kusura bakmayın.
İyi de çalışamayan kadını da kapsıyor benim dediklerim . Anlasana? Derdim kadınların zulüm görmesini eleştirmek. Hep muhalefet olan insan tipi misin nesin anlamadım ama işine geldiği gibi bir yere çekip yazıp yazıp duruyorsun senin yazdıklarını okudukça ne biçim kadınlar var diyorum.

Ben sizi anladım. Simdilerde erkeklerde sorumluluk daha az taşın altına elini koyan erkek sayısı daha az.
Bencillik hat safhada.. Herkes kolay yoldan nasıl önüme bakarım derdinde...
( Kadınların da bu sekilde olanları mevcut)

Ama evet konu sahibi erkekler çok çok hazırcı.. Bence aslına bakarsan geçmişte de böyel idi..
O zamanlar evde otursun yemeğimi yapsın sesi cıkmasın vb
Simdilerde neden hep bne yoruluyorum o da çalıssın o da yorulsun, hayat müşterek demeyi biliyorlar o da eve para getirsin aynı zamanda evim de derli toplu olsun bi düzenim olsun vb vb...

Çağ değişse de beklentiler değişse de kadınların sömürü olma durumu değişmiyor.
Aşkım bu rahatı siz veriyorsunuz. Kimsenin arkasını toplayıp durmaya can atmıyorum ben mesela, bana hem çalış para getir hem de evi mis gibi yap çocuklara bak bir de psikopat anamı çek diyecek erkek daha anasının karnından doğmadı. Neden bazı kadınlar herşeye bu kadar gönüllü ben de bunu anlamıyorum. Üşenmiyorlar da.

İyi de çalışamayan kadını da kapsıyor benim dediklerim . Anlasana? Derdim kadınların zulüm görmesini eleştirmek. Hep muhalefet olan insan tipi misin nesin anlamadım ama işine geldiği gibi bir yere çekip yazıp yazıp duruyorsun senin yazdıklarını okudukça ne biçim kadınlar var diyorum.
Siz neden bu kadar sinirlisiniz?

Aşkım bu rahatı siz veriyorsunuz. Kimsenin arkasını toplayıp durmaya can atmıyorum ben mesela, bana hem çalış para getir hem de evi mis gibi yap çocuklara bak bir de psikopat anamı çek diyecek erkek daha anasının karnından doğmadı. Neden bazı kadınlar herşeye bu kadar gönüllü ben de bunu anlamıyorum. Üşenmiyorlar da.
Canom, bu hakkı veren kadın ayrı vermeyen ama mecburmuş gbi bu edep ile yetiştirilem kadınlarda var. Genel anlamda böyle bu ülke. Halen kız çocukları için bir seylere yapmaya calısan bi memleketiz.

Dipnot: ben evlendiğimde temizlik dahil evhanımlığı adına bir sey bilmiyordum. Ve halen o işleri sevmiyorum 🤷🏻‍♀️ Yapmaya calısıyordm ama kimseye de beğendirmiyordum.. Her sey ortak yapılıyordu. Benim zorumla..ondan ben kötü oldum ya malum biliyorsun konumu😅 bende sadece sorumluluk duygusu ondan fazla idi. Ona sorumluluk yükledikçe bi çok seyi kendi haline bıraktıkça sarpa sardı. Psikolojisi bozuk erkek ile eril zihin erkek çok farklı.

Ama Suna çok çok katılıyorum. Kocam kocam kocam diyen kocasına köle olan kadınlardan iğreti duyuyorum. Jiç bir zaman olmadım inşaallahta bundan sonra da olmam. 🙏🏿
😊🌸

Ben sadece sana sinirliyim ve eminim de burda atıp tuttuğun öyle rahat rahat yazdığın gibi biri değilsin. Rica ediyorum bak uğraşma benle. Laf soktuğunu zannetmek hoşuna gidiyor galiba ama kibarca söylüyorum lütfen artık fikirlerini yazma arkadaşım.
Bu sizi mutlu edecekse istediğiniz gibi biri olmuş olayım hic mesele değil benim için.

Merhaba Kizlar , size bir tespitimden bahsetmek istiyorum , şimdiki kocaların pek çoğu farkındaysanız eşlerine bakmak istemiyor temel ihtiyaçlarını karşılamak istemiyor , kadınları çalıştırıp parasını almanın derdindeler. Eskiden erkeklerde bir erkeklik gururu olurmuş mesela bizlerin babaları dedelerinde ama şimdiki nesilde bu yok. Karısını zorla çalıştıranlar, maaşına el koyanlar , çalışmıyorsa kadının ihtiyacını görmeyenler. Ne günlere kaldık. Pek çok koca gördüğüm kadarıyla eşine ekmek yedirmek bile istemiyor. Neden böyle sizce bu durum?
Pek çok deyiminiz yanlış. Göze gelenler bu tip öküzler. Prim verirseniz durgun sudaki kurbağa pislikleri gibi suyun üzerinde sadece onları görürsünüz. Yönünüzü değiştirip kendi kapınızın önünü temizlemeye çalışırsanız temiz kapılar dikkatinizi çeker onları görürsünüz. Yok demiyorum varlar elbette. Ama çoğunluk değiller. Ben anlatabildim umarım gerizekalıya anlatır gibi de anlatmadım özellikle. O yüzden anlamışsınızdır diye düşünüyorum.

Evinin paşası etmeyin işte, ediyorsanız da para koklatmayın, maaş günü gözünüzün içine bakıyorsa o gözü oyun.😂 Adamlar evde çöp kaldırmıyor diye neden eve cekiliyorsunuz onu anlamıyorum. İşime oylesi geliyor, evde olmayı seviyorum diyeni bile anlıyorum da bunu anlamıyorum.
Bilmiyorum ben bekarım kocişi olanlar düşünsün😂😂

Genelleme yapmak doğru değil. Eşim son kuruşuna kadar vermek ister bana mesela. Dediğinizi de anladım. Olay muhtaç olmak değil. Tüm imkanlarını sevdiğini mutlu etmek için kullanmayı kastediyorsunuz. Cebindeki son 5 lirayla simit almak da olabilir bu, 50 bin liralık yüzük de..

Geçmişte koca eline bakan kadınların neler çektiği çok çabuk unutulmuş. O eziyetlerin üzerine anneler kızlarını okutmak için kendini parçaladı. Eve bakan erkekse, kadın erkeğe muhtaç durumda kalıyor. Evet donunu yıkamaktan aciz erkekler var ama olası boşanmada o erkek çamaşır makinesi kullanmayı 5 dakikada öğreniyor. Kadınsa iş hayatına ya emek işçisi olarak giriyor ya da hiç giremiyor.

Kadın çalışsın derken kadının iyiliği için çalışsın diyoruz. Kaldı ki evde 3 yaş altı çocuk yoksa ev işi ile dışarıda çalışmak birbiri ile kıyaslanamaz. Her gün cam duvar siliyorsanız bilemem tabii.

Back