• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzdeki kocalar eşlerine bakmak istemiyor.

Eşinin çalışmasını isteyen veya çalışan bir kadınla evlenmek isteyen erkek gurursuz mu oluyor yani?

Şaka gibisiniz… 🤦🏻‍♀️
Ya ne alaka ya , daha yazıyı bile doğru düzgün okuyup anlayamıyorsunuz. Eşini zorla çalıştıran ya da maaşına el koyanlardan bahsediyorum ben siz ne diyorsunuz.

Günümüzdeki koşullarda adamın en iyi ihtimalle bir devlet memuru olduğunu düşünelim bir devlet memurunun bile maaşıyla (ki askari ücret alan insanları saymıyorum bile) imkanı yok bir ev geçinemez. Artık evlenmek isteyen erkekler de bunu düşünerek meslek sahibi eşi olsun istiyor ki haklılar bence
Geçim derdinden bahsetmiyorum ki ben , erkeklerde tuhaflık var diyorum eşini zorla çalıştıranlardan bahsediyorum Allahım çıldıracağım bu ülkede okuduğunu anlamama problemi var gerçekten 😁😁😁

Ben ne demek istedigini anliyorum aslinda konu sahibinin bdvde boyle konular o kadar cokki okumasam anlayamazdim
Tabiki kadinlar ayaklari uzerinde durmali ona hepimiz evetiz
Ama calismayan kadinlar var ve kocalarindan duyduklari sozler felan insani sasirtiyor yani
Israrla anlamamak için direniyorlar ya , o kadar kişi yazdı bir tek siz benim demek istediğimi anladınız , gerçekten burası bir kadın forumu ama saldırmaya hazır bir güruh var anlamadıkları şeye bile alakasız yorumlar yazıyorlar

Israrla anlamamak için direniyorlar ya , o kadar kişi yazdı bir tek siz benim demek istediğimi anladınız , gerçekten burası bir kadın forumu ama saldırmaya hazır bir güruh var anlamadıkları şeye bile alakasız yorumlar yazıyorlar
Sana diyor kadın düşmanı Otrera Otrera 😂😂

Geçim derdinden bahsetmiyorum ki ben , erkeklerde tuhaflık var diyorum eşini zorla çalıştıranlardan bahsediyorum Allahım çıldıracağım bu ülkede okuduğunu anlamama problemi var gerçekten 😁😁😁
Ya siz aslında kendi eşinizi anlatıyosunuz. Bdvde açtığınız konuyu hatırlıyorum. Ancak böyle konular açınca çok garip duruyor.

Kendi eşinizle yaşadığınız problemi yazmak yerine sanki türkiyedeki tüm kadınlar aynı şeyleri yaşıyor ve türkiyenin gündemi bu olması gerekiyor gibi konular açıyosunuz. Yani halka sesleniş yapmak yerine bence sadece kendi yaşadığınızı konuşun

Bir siz ikiniz anladiniz yazdıklarınızı.Eslerini yedirmek bile istemiyorlar yazmışsınız.Biz de yedirmek zorunda değiller diyoruz çalışın kendi kendinize yiyin.Bu arada sizin sevmediğiniz yorumları yazanların yüzde 95 i çalışan kadınlar.

Bir siz ikiniz anladiniz yazdıklarınızı.Eslerini yedirmek bile istemiyorlar yazmışsınız.Biz de yedirmek zorunda değiller diyoruz çalışın kendi kendinize yiyin.Bu arada sizin sevmediğiniz yorumları yazanların yüzde 95 i çalışan kadınlar.
Ben de kendi ekmeğimi kendim kazanıp yiyorum ama aslında çalışmayan ya da çalışamayan kadınların durumunu izah etmeye çalıştım sohbet etmek amacıyla ama burdaki kadınların çoğunun derdi de bağcıyı dövmek

Eskiden calismak bu kadar yaygin degildi o yuzden sanirim yoksa neden boyleler anlamiyorum 🥹
Bazi erkekler gercekten de sirf calissin diye yaninda tutuyor gibiler
Ellerinden paralarini alip calistirmak icin cabaliyorlar dogru
Bdvde boyle konular cok bence de

Merhaba arkadaşlar, aslında bu konuyu verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha bana hissettirmeniz için açtım.ben geçen yaz eşimle çok severek evlendim.eşim de öğretmen ben de öğretmenim.Ama evlendiğimiz daha ilk günlerde eşimin ve ailesinin gerçek yüzünü gördüm.Malesef ki benimle sadece çift maaş olmak için evlenmiş gibi düşünüyorum çünkü düğün takılarını zorla almaya çalıştı daha bir haftalık evliyken ben de karşı çıktım ve bunların bana ait olduğunu vermeme hakkımın olduğunu belirttim. Zaten benim ailem 7 bilezik aldı bana(bir kısmının parasını ben verdim.) eşimin ailesi de 7 bilezik taktı ama göstermelikmiş onu da anladım sonradan.Neyse daha ilk haftadan başladı çatırdamalar sonra da zedelendi gitti. Maaş zamanları geldiğinde eşim hep sorun çıkarıyordu. Çok uzun süre küs kaldık öte yandan annesi bana laflar söyledi gerçekten üzücü kırıcı cümleler daha on günlük evliyken hem de. İnanın kafanızda naif bir öğretmen hanım nasıl canlanıyorsa tam olarak öyle sakin biriyim. Hiç kavgaya dalaşa girmedim ama sertçe karşılık verdim. Sonra eşim maaşımdan bir miktar harçlık almamı ve geri kalanı olduğu gibi onun hesabına atmamı söyledi ben afalladım. Çünkü daha çok yeni evliyiz bunlara kafa yoruyor sürekli kafasında para,altın var. Ben eve en ufak bişey satın aldığımda ya da bir giysi aldığımda bana küsüyor ters davranıyordu. Ben de yıllardır alışkınım rahat yaşama istediğimi alıp giymeye tuhaf geldi yani yeni evliyim eski mi giyineyim her gün okula gidiyorum düzgün giyinmeliyiz. Bu böyle sürdü durdu kızlar asla düzelmedi kısacası ben bu adamı çözdüm ve burada yazılan benzer olayları okuduktan sonra bu işin böyle gitmeyeceğine karar verdim ve boşanıyoruz çünkü inkar etmiyor tek derdi maaşıma el koymak beni esir etmek ailesine ezdirmekmiş. Enayi gelin arıyorlarmış beni buldular ama malesef yanlış ata oynamışlar ters kayaya çarptılar. Gerekirse boşanırım yine de kartımı vermem dedim tamam boşanalım dediler annesiyle birlikte burdan ne anlarsınız. Daha ben size yüzeysel anlattım sürekli annesiyle gizli para kaçırma planları vs de var . Allah beni korudu diyorum. Çok üzgünüm ama malesef beterinden korusun rabbim ilerisi yoktu kızlar…
Mirta Mirta haklıymışsın.

Öğretmenmenmişsiniz, sizin iki kat maaşınızı alıyorum diyordunuz ben de Uluslararası yönetici falan sandım sizi

Her neyse eşle sorun yaşamak ayıp değil açık açık anlatabilirsiniz sorunlarınızı. Böylesi konular açınca daha tuhaf oluyor

Ya siz aslında kendi eşinizi anlatıyosunuz. Bdvde açtığınız konuyu hatırlıyorum. Ancak böyle konular açınca çok garip duruyor.

Kendi eşinizle yaşadığınız problemi yazmak yerine sanki türkiyedeki tüm kadınlar aynı şeyleri yaşıyor ve türkiyenin gündemi bu olması gerekiyor gibi konular açıyosunuz. Yani halka sesleniş yapmak yerine bence sadece kendi yaşadığınızı konuşun
Tüm kadınlar demedim , pek çok kadın diyelim. Esasında benim merak ettiğim erkeklerin neden böyle olduğu. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli ama çalışamayan ve bu muameleyi gören kadınlara yazık değil mi. Erkek evini geçindirmekle sorumludur bu kanunen de dinen de böyle. Kadın dilerse evine katkıda bulunur Almanya bulunamıyorsa ve kötü muamele görüyorsa erkeklerin böyle davranması doğru mu yani ?

Herkes yanlış anladı ama sen doğru anlattın öyle mi? Diyosun ki neden eşlerini zorla çalıştırıyorlar bende diyorum ki para yetmiyodur gayet açık ve net bir cevap değil mi? Eğer eskiden neden böyle değildi diye sorarsan eskiden en azından bir maaşla ev geçinirdi şimdi geçinmiyo erkeklerdeki değişimin sebebi de bu (benim fikrim)

Mirta Mirta haklıymışsın.

Öğretmenmenmişsiniz, sizin iki kat maaşınızı alıyorum diyordunuz ben de Uluslararası yönetici falan sandım sizi

Her neyse eşle sorun yaşamak ayıp değil açık açık anlatabilirsiniz sorunlarınızı. Böylesi konular açınca daha tuhaf oluyor
Ya burda maaş yarıştırmak değil derdim evet öğretmenim aslına bakarsanız hayat boyu çalışmasam bile olur ekonomik olarak kaygım yok yani , çevremde gördüğüm insanlara bakarak böyle bir yazı yazdım nolur artık başka yerlere çekip durmayın ya

Herkes yanlış anladı ama sen doğru anlattın öyle mi? Diyosun ki neden eşlerini zorla çalıştırıyorlar bende diyorum ki para yetmiyodur gayet açık ve net bir cevap değil mi? Eğer eskiden neden böyle değildi diye sorarsan eskiden en azından bir maaşla ev geçinirdi şimdi geçinmiyo erkeklerdeki değişimin sebebi de bu (benim fikrim)
Yazdığın mantıklı ama duygusuzca

Tüm kadınlar demedim , pek çok kadın diyelim. Esasında benim merak ettiğim erkeklerin neden böyle olduğu. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilmeli ama çalışamayan ve bu muameleyi gören kadınlara yazık değil mi. Erkek evini geçindirmekle sorumludur bu kanunen de dinen de böyle. Kadın dilerse evine katkıda bulunur Almanya bulunamıyorsa ve kötü muamele görüyorsa erkeklerin böyle davranması doğru mu yani ?
sizinle erkek kadın görevi gibi konuları tartışmayacağım. Ancak soruyu çok yanlış soruyosunuz. Sizin sorununuz türkiyedeki erkek kafa yapısının değişmesiyle değil. Sizin sorununuz kendi eşinizle. Erkeklerin neden böyle olduğunu değil eşinizin neden böyle olduğunu sormanız gerekiyor. Kendi yaşantınızdan genellemeler yapmanın ne size ne bize bir faydası yok. İkidir denk geliyorum bu tarz konunuza

sizinle erkek kadın görevi gibi konuları tartışmayacağım. Ancak soruyu çok yanlış soruyosunuz. Sizin sorununuz türkiyedeki erkek kafa yapısının değişmesiyle değil. Sizin sorununuz kendi eşinizle. Erkeklerin neden böyle olduğunu değil eşinizin neden böyle olduğunu sormanız gerekiyor. Kendi yaşantınızdan genellemeler yapmanın ne size ne bize bir faydası yok. İkidir denk geliyorum bu tarz konunuza
Denk gelmeyin rica ediyorum yorum da yapmayın zorla değil ya. Allah Allah

Ya burda maaş yarıştırmak değil derdim evet öğretmenim aslına bakarsanız hayat boyu çalışmasam bile olur ekonomik olarak kaygım yok yani , çevremde gördüğüm insanlara bakarak böyle bir yazı yazdım nolur artık başka yerlere çekip durmayın ya
Öğretmen maaşı ile mi bizim çift maaştan fazla maaş aldığınızı söylediniz?Bende gece gece buna çok güldüm 😁

Back