• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günlük yemek takımı hakkında fikirleriniz lazım.. resimli...

kesinlikle tam söylemek istediğimi anlatmışsın :)
o zaman bi kütahya porselenin modellerine de göz atayım belki gözüme çarpan bişey olur...
bir de internetten alınca beklediğim gibi gelmez diye korkuyorum.. ilk resimdeki gibi birşey zaten çok düşünmüyorum dediin gibi mikrodalga ve makinada iyi olmaz...çok teşekkürler fikrin için canım.. çok kararsız kaldı sanırım biraz daha bekleyip o sırada başka eksiklerimi tamamlayacağım...

zamanın varsa eğer kesinlikle acele etme çünkü beğenebileceği bi model insanın karşısına hiç ummadığı bi yerde bile çıkabiliyor

bende netten bişey alamam önce dokunmam lazım karar verebilmek için

inş gönlüne göre bi takım bulursun canım şimdiden kolay gelsin

Hepsi birbirinden güzel, bana sorarsan ben tabi ki pembeyi alırdım :)) O daha çok hoşuma gitti. Günlük takım bence de rengarenk olmalı. Zaten misafir için bir klasik takım alınıyor.

Kalınlığa gelince; Porselen kalınlaştıkça kalitesi bozuluyor diye duymuştum. Örneğini de kayınvalidemin kullandığı günlük yemek takımında gördüm, cidden çok kötü olmuştu zamanla. Markasını hatırlayamıyorum ama bilindik bir markaydı.

anladım canım işte bundan korkuyorum. ama modellerini çok beğendim ben de... kalınlığı kafamı karıştırdı..

Son düzenleme:
renkli takımları bende çok begeniyorum canım hatta şuan evimizde servis tabagıda var ancak seramik oluyor çogu ve kısa sürede bulaşık makinesine girdiği için üzerinde çatlaklar oluşuyor bunedenle tam temizlenemediğinden bakteri üretiyor. o yüzden annen haklı gibi kalın olanlar geneldeya seramik yada seramik katkılı porselen. KAhvaltı takımları içinde geçerli bu durum çogu seramik oluyor. alırken kullanma talimatına bakarak iyice emin olmak gerekiyor seramik mi porselen mi diye. bu kadar şeyide kardeşimden ögrendim kendisi bir vakit çeyizcide çalışıyordu ve herşeyi o kadar ucuza alabiliyorduki. ben o zaman daha çok var deyip tek çöp bile almadım :( şimdi pahalı pahalı alıyorum :(

zamanın varsa eğer kesinlikle acele etme çünkü beğenebileceği bi model insanın karşısına hiç ummadığı bi yerde bile çıkabiliyor

bende netten bişey alamam önce dokunmam lazım karar verebilmek için

inş gönlüne göre bi takım bulursun canım şimdiden kolay gelsin

teşekkür ederim canım benim :) kesinlikle işte ben de sonradan pişman olmak istemiyorum... sanırım biraz acele ediyorum :) inş bulurum gönlüme göre bi takım :34:

Hepsi birbirinden güzel, bana sorarsan ben tabi ki pembeyi alırdım :)) O daha çok hoşuma gitti. Günlük takım bence de rengarenk olmalı. Zaten misafir için bir klasik takım alınıyor.

Kalınlığa gelince; Porselen kalınlaştıkça kalitesi bozuluyor diye duymuştum. Örneğini de kayınvalidemin kullandığı günlük yemek takımında gördüm, cidden çok kötü olmuştu zamanla. Markasını hatırlayamıyorum ama bilindik bir markaydı.

bence de çok haklısın kalınlaştıkça kalite bozuluyor tıpkı seramiklere benziyor o zaman

genelde hep kalın porselenleri böyle renkli yapıyorlar belkide bu kalitesizliği kapatmak için cıvıl cıvıl renklere boyuyorlardır kim bilir

renkli takımları bende çok begeniyorum canım hatta şuan evimizde servis tabagıda var ancak seramik oluyor çogu ve kısa sürede bulaşık makinesine girdiği için üzerinde çatlaklar oluşuyor bunedenle tam temizlenemediğinden bakteri üretiyor. o yüzden annen haklı gibi kalın olanlar geneldeya seramik yada seramik katkılı porselen. KAhvaltı takımları içinde geçerli bu durum çogu seramik oluyor. alırken kullanma talimatına bakarak iyice emin olmak gerekiyor seramik mi porselen mi diye. bu kadar şeyide kardeşimden ögrendim kendisi bir vakit çeyizcide çalışıyordu ve herşeyi o kadar ucuza alabiliyorduki. ben o zaman daha çok var deyip tek çöp bile almadım :( şimdi pahalı pahalı alıyorum :(

ahh ah keşke o zaman alsaydın canım bu çeyiz işi kadar masraflısı yoktur herhalde :) yani en çok elimin altında bunlar olacak bol bol makinede yıkanack.. dayanıklı bişi olsun istiyorum.. ama çatlamalarından korkuyorum.. en iyisi biraz daha araştırmak :)

bi yandan annem kanıma girip duruyo siyah çok güzel bişi olmaz al kullanabildiğin kadar kullanırsın diyo :) şimdi alıp kurtulucam o olcak :)) :27:

kesinlikle zevklerimiz örtüştü :)) aslında bu dediğini de düşündüm olmazsa öncelikle siyahı alıp, sonnra diğerlerine geçmeyi düşünüyorum.. renkli de olsun istiyorum çünkü... maddi olarak çok zorlanmam herhalde yaa :) annem beni öldürmezse tabii :9:

Yok yok öldürmüyor anneler de, biraz süründürüyor :) benim de biraz yemek takımım, tencerelerim, bardaklarım sayı olarak olması gerekenden fazla :)
napıcaksın bu kadar diyor, restorant mı işleteceksiniz anlamıyorum ki diyor :)

Yok yok öldürmüyor anneler de, biraz süründürüyor :) benim de biraz yemek takımım, tencerelerim, bardaklarım sayı olarak olması gerekenden fazla :)
napıcaksın bu kadar diyor, restorant mı işleteceksiniz anlamıyorum ki diyor :)

ama insan içine girdi mi çıkamıyor ki :) kendini kaybediyor valla.. ben daha yeni yeni başladım benimki şimdilik sesini pek çıkarmıyor ama bütün gün kafasını ütülüyorum patlaması an meselesi :27:

bi yandan annem kanıma girip duruyo siyah çok güzel bişi olmaz al kullanabildiğin kadar kullanırsın diyo :) şimdi alıp kurtulucam o olcak :)) :27:

evet insanın bazen gözünü karartası geliyor :9:

ama sen yinede acele etme çünkü hem dayanıklı hemde cıvıl cıvıl bir takım bulamazsın diye bir şey yok :8:

maviyi beğendim kalını inceyi boşver be canım sen keyfine göre al sonra keşkeler peşini bırakmaz canın hangisini istiyorsa onu al çünkü sen kullanacaksın

evet insanın bazen gözünü karartası geliyor :9:

ama sen yinede acele etme çünkü hem dayanıklı hemde cıvıl cıvıl bir takım bulamazsın diye bir şey yok :8:

tamam canım acele etmemeye karar verdim.. bunlar bi yandan aklımda dursun bir yandan da araştırmaya devam edeyim bulacağıma inanıyorum inşallah :34:

maviyi beğendim kalını inceyi boşver be canım sen keyfine göre al sonra keşkeler peşini bırakmaz canın hangisini istiyorsa onu al çünkü sen kullanacaksın

haklısın canım ya çok teşekkür ederim fikrin için ben de mavi ve siyah arasında kaldım bunlardan birisi olursa.. annemle biraz daha konuşayım karar vericem inşallah :17:

Son düzenleme:
beğendiğine çok sevindim canım :) markaları keramika.. sence üçünden hangisi daha güzel?

karar vermek cokk zor ama mavi yada siyah diyorm mavinin seklini siyahin asilligini begendm :16: aaayyy hepsini begndmm :62: ama canim bi sorun var seramikler iyi olmuyo bunlara baktim hemn netten seramikten yapilmistir diyo zamanla catliyo seramikler annemin kaseleri vardi catlaklar oluyo kucuk kucuk tabi gunluklerde hep kullanilinca catlama olur mu ki

sen daha ünide değil miydin bu ne acele yahu
ben 1 senedir çalışıyor ve 25 yaşında olmama ve de 4 senelik sevgilim olmasına rağmen modası geçeri filan diye bişi almıyorum :)

sen daha ünide değil miydin bu ne acele yahu
ben 1 senedir çalışıyor ve 25 yaşında olmama ve de 4 senelik sevgilim olmasına rağmen modası geçeri filan diye bişi almıyorum :)

evet ünideyim ama ben çok çok fazla bişey almadım daha.. acele falan değil yani.. 5 senelik ilişkim olduğu için ve bunları çok beğendiğim için bakıyorum...sadece çok çok beğendiklerimi,uygun olanları vs. alıyorum.. misafr için olanlara falan modası geçer diye hiç girmedim zaten..

Son düzenleme:
karar vermek cokk zor ama mavi yada siyah diyorm mavinin seklini siyahin asilligini begendm :16: aaayyy hepsini begndmm :62: ama canim bi sorun var seramikler iyi olmuyo bunlara baktim hemn netten seramikten yapilmistir diyo zamanla catliyo seramikler annemin kaseleri vardi catlaklar oluyo kucuk kucuk tabi gunluklerde hep kullanilinca catlama olur mu ki

evet canım benim korktuğum da çatlama vs. yapması.. ondan emin değilim işte.. biraz daha araştırmam lazım sanırım.. teşekkür ederim fikrin için canım :)

Misafir takımları ağır ve sade modeller tercih edildiği için ben günlük modelleri renkli isterim.Benim seçimim pembeli olan olurdu

ahh ah keşke o zaman alsaydın canım bu çeyiz işi kadar masraflısı yoktur herhalde :) yani en çok elimin altında bunlar olacak bol bol makinede yıkanack.. dayanıklı bişi olsun istiyorum.. ama çatlamalarından korkuyorum.. en iyisi biraz daha araştırmak :)

sorma canım ya amcamın kızlar kardeşim sayesinde tabak ıvırzıvır bir ucuza aldı anlatamam, üstelik yabancı ithal firma çogu... banada hediye olarak kare bonechina yemek takmını 300liraya alıyordu ya ne gerek var dedim. megersem bir yılda insanın fikri değişip çeyiz hazırlayabiliyormuş :) şimdi mumla arıyorum ama nerde :)

Back
X