Günlük yemek ne yapiyorsunuz

Aynen valla canim domates yemez, patlıcan yemez peynir yemez,kızartma yemez, yumurta yemez, karışık yemek yemez mesela türlü gibi. Ne yapayım ben şimdi

Al benden de o kadar. Artık aynı şeyleri yemekten bıktım. Anneleri ne yedirdiyse anlamıyorum.

Bizim evde yemek çeşiti fazla olmaz. Çünkü eşim ev yemekleri yemez. Hazır veya hazırımsı, pratik , kolay basit şeyleri yer. Pilav ve çorba düzenli olarak olur. Yanında sürekli abur cubur gibi şeyler olur. Mesela az önce yemek yedik. Ayıptır söylemesi sivas köftesi aldık marketten. Pilav ve patates kızartması yaptım köftenin yanina . Öyle geçti.

Bir günlük menü müydü bu

Lütfen pratik günlük evinizde ne pişiyor yemek me yapıyorsunuz

Canım haftalık liste yapıyorum. Mesela pazartesi-salı biber dolması yanına salata çorba.. Çarşamba kuru yada taze fasülye-pilav -salata - .. perşembe balık-salata (dışarda pişiyor geliyor) .. cuma bulgur pilavı tavuk (bu listeye göre alışveriş yapıyorum israf da olmuyor.)

Çorba zaten kolay bi şey ve iki üç gün yeniyor. Ayrıca evde malzemesi olan tüm yemekler kolay pratik oluyo. Malzeme için de listeli yaşamak lazım.

Karnıyarık bile çok basit bi yemek. Patlıcanları soy-yar tepsiye ser üstüne yağ sür 45 dk fırında kızart.. o arada içini hazırla . Doldur tekrar pişir yanına pilav tamamdır.

Kuru fasülye çok kolay ..at düdüklüye pişsin. Taze fasülye de 10dk da hazırlanır.

Karnabahar çok kolay. 20dk da pişer. Havuç soğan başka malzeme istemez.

Biber dolması kolay.

Patates yemeği

Bamya -patlıcan-kabak yemeği

Canım bizimde böyle ama sen hamilesin dimi sağlıklı beslenmek gerekmez mi birde çocuk olunca ona sebze yemeği felan yapmak gerekecek ben şimdiden bunları düşünüyorum çünkü eşim hiç birşey yemiyor öğrenci evi gibi hep et köfte pilav tavuk vs vs.

Bende kuru fasulye pilav vardı ama kayınvalidem de yedim taze fasulye vardı onda da ( yazdan ayıklayıp doğrayıp buzluğa atıyor kışında şipşak pişiriyor.) Buzluğumda bamya var yemeksiz kalınca yapıyorum bazen.

Ne bu kadinlarin yemek cilesi ya ne pisirsem ne pisirsem yaslandik bnim esim bide ev yemegini sevmiyo iki uc tanesini zorla alistirdim bugunde balik var

Aynen valla canim domates yemez, patlıcan yemez peynir yemez,kızartma yemez, yumurta yemez, karışık yemek yemez mesela türlü gibi. Ne yapayım ben şimdi
Beterin beteri varmış
Allah kolaylık versin

Ben bugün pide yapıcam içi hamuru hazır hayırlısıyla bugünü böyle geçicem yarını düşünüyorum bi yandan

Bugun balik buğlama (firinda)
Mercimek çorbası
Pilâv
Salata vardi.
Birde uzumlu kek yaptım.

Normalde de neler pisiriyorum?

Kıymalı salçalı makarna
Kurufasulye
Kıymalı patates yemegi.
Patlıcan oturtma.
Sebzeli köfte.
Sulu kofte
Orman kebabı
Karniyarik.
Yayla çorbası
Mercimek çorbası
Et sote.
Tavuk sote.
Biber dolması
Kurupatlican dolmasi
Lahana sarma
Yesilmercimek (eristeli)
Sebzeli Bulgur pilavi

Bunları pisiriyorum.

Esim yemek seçiyor kendime extra sebze yemekleride yapiyorum.

Kapuska
Brokoli
Ispanak
Kereviz
Pırasa

Bunlarida kendime yapıyorum.

Yemek listenizi paylasir misiniz? Ben de her zaman ne yapsam diye düşünüyorum çünkü...

Buharlı pişirici nasil bi sey kaca aldiniz?

Düdüklü tencere ve buzluk hayat kurtarıcıdır:) her hafta tavuk yahni yada fırında kesin olur. Ayrıca nohut yada fasulye pilav .bir gün de kahvaltı yada 5cayı gibi yeriz börek kısır vs gibi. Köfte yapıp koyarım buzluğa. Rahatsızlık yafa üşenme vs durumunda mantı hazırda olur yafa makarna yı mantı seklinde yeriz. Sebze de mevsimine göre kabak,ıspanak, taze fasulye, patates vs .eşimin evde olduğu günler de balık yada et sote karnıyarık vs ..bugün rahatsızdım soğanını eşim halletti artı salatayı da ben yeşil mercimek yapıverdim pilav vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…