Ocak ayı zincirim:
-Namazlar
-20sy kitap
-Mutfak düzen
-Yatak od düzen
-Tel süremi 3 saatin altında tutmak
-Paketli gıda yememek
bugünden itibaren başlıyorum.
Kararlarım:
-Namazlar: her gün yatmadan önce o günün tüm namazları kılınmış olacak, kılınamayanlar kaza edilecek.
-Kitap: Zero Limit kitabına başlamak.Elimde 30 civarı kitap ve pdf kitaplar mevcut. bu yılı kitap almadan elimdekilerle geçiririm sanıyorum.
-Paketli gıda yememek: Normalde haftada 1 yiyi diğer günler dikkat etmeyi planlıyorum ama bu sıralar çok yediğim için mümkün olduğu kadar yemeyerek tamamlamaya çalışacağım. un şeker vs serbest evde tatlı yapabilirim. Amacım katkı maddelerinden arınmak. Aynı zamanda unu şekeri bırakmak gibi radikal bir karara hazır değilim şimdilik, hedefimi büyük tutmuyorum yapabileceğim aralıkta tutup yavaş yavaş arttırmayı düşünüyorum.
-Tel süresi: Haftanın 6 günü tel süremi 3 saatin altında tutup 1 gün serbest gün yapmayı düşünüyorum ama tel süremi takip etmedim daha önce bir hafta takip edip akışa göre düzenleme yapıcam. Hatta bazı günler eve gidince telefonu bir kenara koyup detoks gibi de yapabilirim. Telefon detoksu yapmak başka alışkanlıklarımı tamamlamanın önünü açacağını düşünüyrum. Telefona giden sürede kitap okuyabilirim mesela :). youtube üzerinden takip ettiğim bir sürü yerli dizi var, onlar da epey zamanımı alıyor aslında aşama aşama o kısmı da biraz azaltabilir, dizilerimi eleyebilirim :)
-Mutfak Düzen: 2020 yılında kazandığım bir alışkanlık genel olarak mutfağı toplamadan yatmamaya dikkat ediyorum. süpürme olmasa da etrafta bulaşık kalmıyor en azından. Ocak ayında da bu alışkanlığı devam etmeyi düşünüyorum.
-Yatak Odası düzen: Öncelikle ilk haftada diğer alışkanlıklarımı oturtup sonra bu odaya da ağırlık vermeyi düşünüyorum. Genel olarak kıyafet toplamak benim için zor gelen bir alışkanlık olmuştur. lise döneminde evde, üniversitede yurtta da hep eşyalarım dağınım sandalyenin üstünde olurdu bu zmana kadar hiç düzenli biri olamadım, bu sene aşama aşama düzenli olmayı öğrenicem:)işten gelince genel olarak eşyalarımı orda burda bırakırım, evde çocuk da olunca evin en dağınık yerlerinden biri olabiliyor yatak odası.