- 29 Ocak 2017
- 4.333
- 8.249
-
- Konu Sahibi inciitanesi
bayram sonrasında da hastalık derken ihmal ettim biraz, ama ikinciye annelik öncesi hayatımı düzene sokmam gerekiyor.MAYIS AYI HEDEFLERİM ARA DEĞERLENDİRME
1)DİNİ HAYAT
-Mayıs ayı itibariyle niyet ettim namazlarımı düzenli kılmaya, namazları düzenli kılınca gerisi de gelir zaten.
-Günde 1 esma öğrenicem.
-Günde 50ayet meali okuyacağım (3ayda meal hatmi bitecek) -719AYET OKUNDU, GÜNLÜK AYET SAYIMI AZICIK ARTTIRMALIYIM,ARADA FİRELERİM OLDU
2)DÜZEN
-komidin-şifonyer çekmeceleri düzenlenecek
-mutfak dolabı elden geçecek
-dondurucu elden geçecek
-vestiyer çekmecelerinin düzeni
3)DERS
-makalem bitecek
-daha önceden biten makaleye dergi bulunacak
!!!!!!Bu konuda aşırı aşırı tembelim, son hafta günde 30dk olsun çalışayım dedim onu bile yapamadım hep kaytardım, oysa ki yaptıkça yapasım gelecekti büyük ihtimalle. O yüzden mümkün olan en erken saate 30dk ayırmam lazım bu işe, geçe kaldıkça kaytarma olasılığım artıyor. haftada 5 gün, min30 dk makale üstünde çalışma hedefim var
4)KİTAP-iki kitabım yarım,bu ara akşamları tüm boş vakitlerimde dizi izledim, kitaba vakit kalmadı
-kızgınlık-suçluluk-utanç
-kün
-cesur yeni dünya
-4 bölüm kkk
5)ANNELİK
-kardeş ile ilgili videolar izleyip ayın sonunda kızıma bu haberi vermeyi planlıyoruz
6)TEL KISITLAMASI
-haftada 6 gün 2 saatin altında tel süresi-AYIN 1/3ÜNDE UYGULAYABİLDİM, SON 10 TÜM EKSİKSİZ OLACAK
7)YÜRÜYÜŞ
-Haftada 3 gün 6bin adımı geçmek-HAFTADA 2 GÜNDE KALDIM
8)KİŞİSEL GELİŞİM
-Haftada 5 gün günde min 20dk zürafa sohbetleri dinlemek
-dinlediğim konularda düşünüp kendimi geliştirmeye çalışacağım
-son 4senelik fotoğraflar düzenlenecek, bazılarını seçip çıktı alacağım
Öncelikle hepsini ihmal etmemim temek nedeni üşengeçlik, tembellik. Elbette vaktim var ama tembellik öyle bir batak ki içinden çıkmak zor. Bir anda çıkmayı da beklememek lazım, böl-parçala-yut tekniği ile yavaş yavaş oturtmalıyım alışkanlıkları. Zira önümüzdeki yılların en rahat zamanında olabiirim ikinci çocuk öncesi.Anka ertelediğim 8 işi burda yazmak istiyorum, alışkanlık çizelgelerimin yanında dursun ki arada bakıp kendimi uyarabileyim:)
ERTELEDİĞİM ALIŞKANLIKLAR:
1)NAMAZLAR
2)DUA ETMEK
3)MAKALE YAZIMI
4)TELEFON KISITLAMASI YAPMAK
5)YÜRÜYÜŞ YAPMAK
6)MUTFAK DÜZENİ
7)GARDOLABI DÜZENLİ BIRAKMA
8)KİTAP OKUMA