Günlük Egzersiz

maalesef bugün programıma uyamadım
sporu ve diyeti aksattım
bu yüzden pazar günü yeniden başlıyorum

bu sabah erkenden kalkıp egzersizimi yapıp sağlıklı bir kahvaltı ile yola çıksam da akşam çok hafif yediğim ve tüm gün çok yorulduğum için geç vakit eve geldiğimde çok acıkmıştım, kendimi gece atıştırmasından alıkoyamadım. üstelik planıma göre eve gelince akşam egzersizimi yapıp kpss çalışıp erkenden uyumak vardı. ama olmadı.
akşam miso çorbası içtim. çok lezzetliydi ve diyet yapanlara önerilen bir çorba imiş. uzun süre tok tuttu üstelik. ama kilometrelerce yürüdüğüm için muhtemelen çorbanın etkisi falan kalmadı
vazgeçmek yok, yarın yeniden başlıyorum.
pazartesiden itibaren üç hafta diyoruz :88:

yediklerime dikkat ettim ama bu sefer de egzersizimi yapmadım
bir gün birini yapıyorum öteki gün öbürünü
hem diyet hem egzersiz aynı anda gitmedi bir türlü
yarın kesin diyorum :97:

21

Güne yeşil çayla başladım üstüne bir de egzersiz yapınca değmeyin keyfime
sanki hemen fit oldum birden 46 kilo oldum gibi geldi

bu arada şimdi bir şey keşfettim mesaj yazarken A/A diye bir buton var ona basarsanız mesaj yazarken devamlı durup durup önizleme yapmak zorunda kalmıyorsunuz, önizleme modunda yazıyorsunuz zaten, iyi uygulama beğendim

muhakkak çok önceden beri vardı da ben yeni keşfettim

hemen yds çalışmaya başlamam lazım, konuma bakan bakmayan herkese saygılar sevgiler
:119:

eg: 1

bu arada 21 gün olayı için başa döne döne bir hal oldum, ama bu sefer son

20

Evet sayın seyirciler önemli bir gelişme nedeniyle yayınımıza ara veriyoruz
Tam 1 kilo vermişim :79:
Akşam egzersizimi de yaptım harika hissediyorum. Bugün abur cubur da yoktu, harika...

Eg: 2

20

Evet sayın seyirciler önemli bir gelişme nedeniyle yayınımıza ara veriyoruz
Tam 1 kilo vermişim :79:
Akşam egzersizimi de yaptım harika hissediyorum. Bugün abur cubur da yoktu, harika...

Eg: 2
ben de araniza katilmak isriyorum yardiiim :)

19

dün diyetten şaşmadım bugün de öyle, ayrıca suyumu yeşil çayımı da tamı tamına içiyorum. Bugün daha egzersizimi yapmadım.
dünü yazıyorum.

eg: 3

ben de araniza katilmak isriyorum yardiiim :)

21 gün olayına katılmak istersen hemen başla derim.
günde 2.5 lt su, yeşil çay içilecek
günde en az 1 egzersiz yapılacak.
ve kesinlikle şeker ve karbonhidrat tüketilmeyecek.
hepsi bu kadar, çok basit

bunları yaptıktan sonra kendini zamanın ellerine bırak, bırak o yağlarını eritsin

bir de bu maddelerden birinden şaşarsan eğer geri sayımından tekrar geri 21e dönüyorsun.

Son düzenleme:
21 gün sıfır karbonhidrat imkansız gibi geliyor bana. hep denemek istediğim birşey ama, 21 günün sonunda ben o 21 günün acısını öyle bir çıkarırım ki.bünyemi tanıdım artık.yoksunluk duygusu beni çok aç gözlü yapıyor.
başarabilenlere helal olsun diyorum...

karatayın kitaplarından birini okumanı öneririm ya da taş devri diyetini, ikisi de dünya çapında ünlü profesör, tıpta pek çok başarıları var, kitaplarında şundan bahsediyorlar, karbonhidrat tıpkı gazlı içecekler gibi abur cubur gibi hani içlerinde hep bağımlılık yapan maddeler olur ya onların, karbonhidratın ve şekerin içinde de bağımlılık yapan maddeler var, bir insan ne kadar yerse o kadar yemek istermiş bu şeker ve karbonhidrattan.

ama bu ikisini en az iki hafta en fazla üç hafta tüketmezsen eğer, vücudun da bunlardan istemeyecek, çünkü şeker de karbonhidrat da insanların besin zincirinde yok, zamanla insan nüfusu arttıkça kıtlıktan kurtulmak için bu besinleri insanlar yapıyorlar, aslında çok değil kısa bir süre önce dünyada ne şeker vardı ne de karbonhidrat, insanlar besinleri işleyerek işlemlerden geçirerek ve bu sırada içlerine bolca bağımlılık yapacak zararlı maddeler katarak üretmeye başladılar.

şeker ve karbonhidrat insanın besin piramidinde "doğal" olmadığı için bu ikisini tüketince birden şekerin yükseliyor ve birden şekerin acayip düşüyor, bu ani iniş çıkış hem senin bedenini mahvediyor hem de kısa süre içinde yeniden onlardan yemen için seni rahatsız ediyor.

eğer 21 gün yemezsen (ama hiç bir lokma olsun ağzına almayacaksın amaç bu zararlı besinleri vücuduna unutturmak) vücudun da artık bunlardan yemeni istemeyecek.

bir de iki öğün insan vücudu için yeterli, son zamanlarda çıkan 6 öğün modası daha fazla besin tüketimi için tercüme diyetlerinden çıkıyor. eğer ağzını hiç boş bırakmazsan insülün direncine neden oluyorsun.

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimizle birlikte insülin hormonu da yükseliyor. 2 saat sonra insülin düşmeye başlıyor ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşüyor, 2 saat sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürüyor. Tüm bunlardan sonra leptin hormonu devreye giriyor ve o zaman yağlar yanmaya başlıyor. en azından 4 saat gerekiyor 4 saat ağzımızın boş durması gerekiyor, eğer dirayetli iseniz 5-6 saat bekleyin ve yağlarınızın gıcır gıcır yandığını hissedin.

Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanıyor, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşuyor ve bu şekilde kilo vermek de imkansız.

Tüm bunları kendi cümlelerimmiş gibi yazdım ama elbette değil Karatayın tüm kitaplarının ve Taş Devrinin cümleleri, artık ezberledim

Son düzenleme:
18

karataya uygun bir gün daha geçti. bu arada bir kilo daha vermişim, darısı veremeyenlerin başına diyorum :))

egzersizimi de yaptım, yarına yoğun bir gün bekliyor yine )

eg: 4

sanki enine çekmiş gibiyim, çok zayıf ve enerjik hissediyorum kendimi, 2 kilo bile sanki 20 kilo vermiş gibi değiştiriyor insanı

teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın.
bende genelde karatay diyetine uymaya çalışıyorum . 21 günde beyinden tatlı isteğinin silinebileceğini çok yerde okudum ama şu kadınların malum dönemleri bu konuda inancımı kırdı hep. benim sadece tatlı değil, hamurdan yapılan ne varsa yiyorum, yinede gözüm doymuyor...
zaten nerdeyse son bir yılım regl dönemlerinde 2- 3 kilo alıp geri kalan haftalarda vermeye çalışmakla geçti.hedef kiloma aylardır inemedim.çok çok yaklaşıyorum ama sonar hastalanınca karaty falan yalan oluyor....

bir an önce kesmen lazım, her regl döneminde 2-3 kilo alıp vermen düşünsene ne kadar da zor bedenin için, içten içe kendini hasta edeceksin, 40 yaşından sonra o binlerce hastalıktan uzak durmak için kilonu normal seviyeye indirip hep orada tutman gerekiyor.

bir kere hastalandığın zaman geri dönüşü yok

çok güzel kilo vermişsin sakın geri alma, özellikle kilo alıp verme mahvediyor insanı, sadece görüntü bakımından demiyorum, tüm dengeni bozuyor, 50 kiloyu geçmeyen 45 lerde dolanan birisiydim, ne zaman şeker ve karbonhidrata daldım son üç senede azar azar bir kilo iki kilo derken bir de baktım 70 olmuşum.

eskiden kuş kadar yerdim, aburcuburun yüzüne bakmazdım ve şu anki olduğumdan daha enerjiktim, tüm gün işte çalışır eve gelir deli gibi ders çalışırdım, şimdi de az biraz çalışayım şişip kalıyorum, enerji durumları ise şu 21 gün olayına girdiğimden beri artmaya başladı :)))))

ne zaman kilo alıp vermeye başladım inişler çıkışlar derken ipin ucu kaçtı her ay bir kilo senede 12 kilo farkında olmadan şişiyorsun.

sakın kilo alma, bunu sen daha iyi biliyorsun zaten pek çok kişiye göre, kilo almak çok zevkli ve kolay olur, ağzına çöp kutusuna atık atar gibi boşaltır durursun yiyecekleri ne olacak , ama geri vermesi

Son düzenleme:
yarın yeniden başlıyorum anlayacağınız yeniden sıfırlandım
ama olsun
yarın kesin kesin diyorum bu sefer kesin

hatta yarına girmişiz bile

o zaman başlayayım hemen

21

sabah erken kalkmalara yeniden dönmem gerekiyor. öğlen ve öğleden sonra uyandıkça kendime gelmem çok zor oluyor bu yüzden de salıyorum kendimi ne karataya uyuyorum ne de egzersize

eg: 0

egzersizi bıraktığım için yeniden eski kiloya döndüm. bugün ayın biri olması vasıtasıyla yeni bir gaz yeni bir başlangıç diyorum
haydin bakalım

20

Erken yatıp erken kalkma olayını düzene koydum, çok mutluyum. iki gündür karataya uyuyorum. egzersizimi yapıyorum. sorun yok

eg: 5

kesinlikle! sabahları egzersiz yapınca kendimi daha mutlu ve daha zinde hissediyorum

Ben de katılabilir miyimm ? Ben de güne erken başlamak günlük sporumu yapmak, suyumu yeşilçayımı içmek istiyorum. Belli bir kilo problemim yok yan basenlerim sıkıntılı biraz ama fit değilim. Asıl uzun vadeli hedefim bu uygulamaları tüm hayatıma yaymak, sağlıklı bir yaşam geçirmek !..
Ayrıca ben de iki hafta içinde çalışmaya başlayacağım ve bu sene Kpss'ye de hazırlanıyorum. Hayatımı bir düzene oturtur ve ve aksatmadan, tembellik etmeden günlük planımı uygulayabilirsem bence hem işe hem ders çalışmaya hem de günlük 1 saatlik egzersize yetişilebilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…