21 gün sıfır karbonhidrat imkansız gibi geliyor bana. hep denemek istediğim birşey ama, 21 günün sonunda ben o 21 günün acısını öyle bir çıkarırım ki.bünyemi tanıdım artık.yoksunluk duygusu beni çok aç gözlü yapıyor.
başarabilenlere helal olsun diyorum...
karatayın kitaplarından birini okumanı öneririm ya da taş devri diyetini, ikisi de dünya çapında ünlü profesör, tıpta pek çok başarıları var, kitaplarında şundan bahsediyorlar, karbonhidrat tıpkı gazlı içecekler gibi abur cubur gibi hani içlerinde hep bağımlılık yapan maddeler olur ya onların, karbonhidratın ve şekerin içinde de bağımlılık yapan maddeler var, bir insan ne kadar yerse o kadar yemek istermiş bu şeker ve karbonhidrattan.
ama bu ikisini en az iki hafta en fazla üç hafta tüketmezsen eğer, vücudun da bunlardan istemeyecek, çünkü şeker de karbonhidrat da insanların besin zincirinde yok, zamanla insan nüfusu arttıkça kıtlıktan kurtulmak için bu besinleri insanlar yapıyorlar, aslında çok değil kısa bir süre önce dünyada ne şeker vardı ne de karbonhidrat, insanlar besinleri işleyerek işlemlerden geçirerek ve bu sırada içlerine bolca bağımlılık yapacak zararlı maddeler katarak üretmeye başladılar.
şeker ve karbonhidrat insanın besin piramidinde "doğal" olmadığı için bu ikisini tüketince birden şekerin yükseliyor ve birden şekerin acayip düşüyor, bu ani iniş çıkış hem senin bedenini mahvediyor hem de kısa süre içinde yeniden onlardan yemen için seni rahatsız ediyor.
eğer 21 gün yemezsen (ama hiç bir lokma olsun ağzına almayacaksın amaç bu zararlı besinleri vücuduna unutturmak) vücudun da artık bunlardan yemeni istemeyecek.
bir de iki öğün insan vücudu için yeterli, son zamanlarda çıkan 6 öğün modası daha fazla besin tüketimi için tercüme diyetlerinden çıkıyor. eğer ağzını hiç boş bırakmazsan insülün direncine neden oluyorsun.
Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimizle birlikte insülin hormonu da yükseliyor. 2 saat sonra insülin düşmeye başlıyor ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşüyor, 2 saat sonra da glukagon
depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürüyor. Tüm bunlardan sonra leptin hormonu devreye giriyor ve o zaman yağlar yanmaya başlıyor. en azından 4 saat gerekiyor 4 saat ağzımızın boş durması gerekiyor, eğer dirayetli iseniz 5-6 saat bekleyin ve yağlarınızın gıcır gıcır yandığını hissedin.
Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanıyor, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşuyor ve bu şekilde kilo vermek de imkansız.
Tüm bunları kendi cümlelerimmiş gibi yazdım ama elbette değil Karatayın tüm kitaplarının ve Taş Devrinin cümleleri, artık ezberledim