Günlük Egzersiz

Kaizen_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
473
6
34
Her gün egzersiz yapan ya da yapmak isteyenler!

Günlük egzersizi sağlık ve kaliteli yaşam için ihtiyaç olarak görüyorum. Amaç sadece birkaç kilo verip geriye çekilmek olmamalı. Katılmak isteyen arkadaşlar, lütfen kendi topiğinizmiş gibi bugün hangi egzersizleri yaptığınızı, vücudunuzdaki değişimi, nasıl hissettiğinizi paylaşın.

Özellikle sabahları erkenden kalkıp güne egzersizle hareketli ve verimli başlamak için kendimizi zorlayalım. Elbet başlarda zor olacak. Bu yüzden birbirimize destek olmalıyız, paylaşmalıyız, birlikte değişim daha çabuk ve eğlenceli olacaktır.

Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa sabah 6'da kalktım. Fakat tahmin ettiğim gibi güne hareketli başlayamadım. Uyku düzenimi oturtmam için bugün uykusuz kalmayı göze aldım. Günlük egzersizimi ise birazdan yapacağım. Leslieyi yıllardır aklıma geldikçe yapıyorum. Spor salonuna gidiyordum yine yıllardır. Ayrıca evde de aklıma estikçe egzersizimi yaparım. Ama dediğim gibi hiçbiri düzenli devamlı değildi.

Bu sefer düzen şart, yeme içme uyuma gibi düşüneceğim egzersizi, hergün ve düzenli olarak

Spor salonlarından çok sıkılıyorum, fırsatım varsa dışarıda yürüyüşümü yapıp evde hazırladığım programı sürdüreceğim.
İlk önce ısınmayla başlayıp, en az 20 dakika cardio ve ardından sırayla bölgesel hareketlerim var. En yukarıdan aşağıya doğru

sabah erkenden kalkıp egzersizimi yaptım, harika bir başlangıç oldu, herkese tavsiye ederim

cardio: 1

.

bugün sabah rahatsızlandığım için sporumu yapamadım, aksam yemeğinden sonra cardio 2 yi bitireceğim, terlemeyi özledim, metabolizmam hızlansa, güzelce çalıştırsam kendimi, bol bol terlesem, harika olacak, bakalım bu akşam zorlayacağım kendimi

geç vakit yaptığım için hiç de enerjik olmadı, ama egzersiz yapmadan günü bitirmekten iyidir

cansız bir cardio: 2
.

Son düzenleme:
Ben sabahları ve akşamları egsersizlerimi yapiyorum. Akşamları yorulmami sağliyor, daha iyi uyuyorum. Zayıflamak için iyi ve yeterince uyumak çok önemlidir bayanlar

Ben sabahları ve akşamları egsersizlerimi yapiyorum. Akşamları yorulmami sağliyor, daha iyi uyuyorum. Zayıflamak için iyi ve yeterince uyumak çok önemlidir bayanlar

çok haklısın, güzel bir uyku güne enerjik ve daha istekli başlamanı sağlıyor

saat 6 da kalktım, bir buçuk saat dil çalıştım kahvemi içtim ve şimdi cardio'ya hazırım

sabahları burası çok soğuk oluyor, zaten genelde çok soğuk...
sabah titreyerek kalktım, boynuma atkı bile sardım yine de üşüyorum...
sonra sabah sporuma başladım ve beş dakika içinde üşümem kesildi, yirmi dakika sonra terlemeye başladım, spor bitti, ama ben nasıl hareketliyim ve askılıyla dolaşıyorum bu havada. eşim görünce şaşırdı sen hala terliyor musun diyor bu ne canlılık sabahın köründe diyor
normalde ölü balık gibiyimdir, soluk, devamlı üşüyen, cansız, yavaş...
ama spor yaptıktan sonra hava soğuk dahi olsa sporum bittikten sonra daha üç dört saat üşümüyorum ve çok canlı hareketli oluyorum, durduğum yerden terlemeye devam etmem de cabası...
metabolizmamı böyle böyle hızlandırmam lazım

Güneşten önce uyanmak çok güzel bir duygu
sabah egzersizim beni bekler
zamanla konuma katılanlar oldukça burası çok eğlenceli ve bol paylaşımlı bir topik olacak, eminim
ama önce örnek olmalı

egz - 1

günaydın......bende leslie ile kilo vermeye calısıyorum.....önce isinma sonra leslie ve sonra bölgesel calısma yapıyorum....önceden benimde düzensizdi calısmalarım ama artık düzendeyim....

siz nasıl kilo vermeye calısıyosunuz.....

aslında devamlı egzersiz ya da yürüyüş yaparım, benim sorunum tatlı

yediklerimi kontrol edebilsem hiçbir sorunum kalmayacak. tatlı öyle bir bela ki bırakamıyorsun, hızlı kilo aldırıyor, halsizlik, dikkat sorunu, isteksizlik ve devamlı uyku haline neden oluyor. üstelik bağımlılık da yapıyor, çabuk acıkma hissi uyandırıyor. şeker hızla yükselip hızla düşüyor ve açlık hissi uyanıyor.

şeker ve karbonhidrattan kurtarsam kendimi sorun kalmayacak.
Zaten evde egzersiz olsun, Leslie olsun, yürüyüş olsun hergün vücudumu yormayı, efor sarfetmeyi, terlemeyi çok seviyorum.
yediklerime hakim olursan sağlıklı kilo vereceğime eminim

umarım sağlıklı olacak en kısa zamanda dilediğimiz kilolara düşeriz. sizin egzersiz programınız çok güzel, iyi terletir.
benim favori diyetim karataydır. siz nasıl kilo vermeyi planlıyorsunuz?

Lesliye ve cardio nedir. Minik bi aciklama yaparsaniz sevinirim. :)

Leslie İle 3 mile yazarsan arama motoruna videolar göreceksin. evde yürüyüş programları. 1,2,3,4 ve 5mile gibi proramlar, fat burning gibi ileri düzey egzersizler var, videoları izledikçe anlayacaksın nasıl yararlı olduğunu

cardio ise ağırlık ve zorlama olmadan basit hareketleri sık ve hızlı yapmak oluyor, amaç kaslanmak değil metabolizmayı hızlandırıp terlemek, yağ yakmaktır. youtube da cardio yazarsan güzel hareketler görürsün, genelde aletlerle çalışılır, örneğin eliptik bisiklet gibi.
derecesini 1e düşürür ve yirmi dakikadan fazla düşük ayarda ama hızlı çalışırsın. neden en az yirmi dakika çünkü vücut yirmi dakikadan sonra ısınıp terlemeye yağ yakımına başlıyor

Son düzenleme:

aynen bendede o sorun var.....şu çikolatayı hayatımdan cıkaramadım gitti yaaaa.... özellikle regl dönemine yaklasınca acayıp seker ihtiyacım cıkıyo ortaya....seninde dedigin gibi spor yapıyorum ama çikolata yüzünden kilodan düşemiyorum.....ama kesin kararlıyım vercem su kiloları...önünü almazsak sonum ne olur bilmem....

umarım sağlıklı olacak en kısa zamanda dilediğimiz kilolara düşeriz. sizin egzersiz programınız çok güzel, iyi terletir.
benim favori diyetim karataydır. siz nasıl kilo vermeyi planlıyorsunuz?

ben haftada 5 gün leslie yapmıcam.....diyet programım yok ama yediklerimde porsiyon küçülterek işe baslıcam....yesil cay içicem....aksamlarıda hafif beslenicem.....bu sekilde inş kilolardan kurtuluruz.....

benim sorunum basen ve göbek...amacımm bacaklarımı inceltmek bakalım inş incelicek bacaklar.....

bugün yediklerime dikkat ettim, üç hafta bu şekilde gidersem zaten artık alışkanlığım olacak ve devamlı sağlıklı besleneceğim.
kendine geri sayım yapmayı deneyebilirsin, ben başladım.

yarıın yani perşembe 21, cuma 20, cumartesi 19... şeklinde gidecek.
karataya göre kendini nasıl alıştırırsan öyle gidecek, alışmak için de 21 gün süresi insan vücudu için sınırdır, tüm vücudunun tamamı 21 günde yenileniyor, yani 21 gün boyunca ne yaparsan alışkanlığın olacak, karataya göre de şeker ve karbonhidrat bağımlılık yapıyor, ne kadar yersen o kadar çok istiyorsun, eğer yemeği bırakırsan üç hafta sonra artık canın hiç ama hiç tatlı abur cubur çikolata ve karbonhidratlardan istemeyecek.

bir düşünsene acıktığından ya da çikolataya muhtaç olduğundan yemezsin hiç bir zaman, aklında çikolata vardır, tatlı vardır, düşünürsün, istersin, mide guruldamaz :)) sadece kafan guruldar, kafada halletmek gerek.

ben yarın başlıyorum amacım günde iki öğün, sabah kahvaltı ve akşam yemeği yetecek, günde 2.5 litre su, yeşil çay, egzersiz ve şeker-karbonhidrattan uzak durulacak. Bu kadar Bu beş maddecik hiç sektirilmeden üç hafta boyunca uygulanacak, eğer herhangi bir fire verirsem üç hafta bitimine ister bir gün kalsın tekrar başa yirmi bire dönülecek

bence denemekten bir zarar çıkmaz

insan kilo vermeye başlayınca burnundan bile veriyor, ayakkabı numarası bile küçülüyor
vücudunda nerede fazladan yağ deposu varsa oralardan erimeye başlayacak, kafada halletmeli, yemeyeceğim diyoruz ve bitiriyoruz, egzersiz yapıyoruz, Lesliemizi yapıyoruz, dışarıda yürüyüşümüzü yapıyoruz... ve gerisi geliyor

özellikle şu üç hafta olayını bitirdikten sonra nasıl bir değişimle karşılaşacağım çok merak ediyorum, işe yarayacağına eminim, kesin bu üç hafta içinde en az üç kilo verceğime de eminim hatta dört beş bile olabilir, sonuçta bunca zararlı beslenmeden sonra birden sağlığa dönünce bir boşalma rahatlama olacaktır, şu ödemden şişkinlikten kurtulacağıma eminim

21
geri sayıma başladım üç hafta bakalım benim için nasıl geçecek.
olumlu ve olumsuz sonuçları hep paylaşacağım.​

.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…