• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

The master's sun müthişti; bitirdim. Merak duygusu hiç eksilmeden, sıkmadan izletiyor kendini.
Çok güzel duygular yaratıyor. Çok ağladığım da oldu, güldüğüm, bol bol tebessüm ettiğim de. :))))
Gong Hyo-Jin'e Pasta'da izlediğimde de hayran olmuştum burada da aynı şeyi düşündüm.
İnanılmaz sempatik, sevimli, oyunculuğu şahane olan bir kadın. Tipini yerim onun.
So Ji Sub zaten efsanemiz. <3

Müziklerin kullanımı çok ilginçti bir de. Bayıldımmm.
Bir sahneden diğerine geçerken anında kesiyorlar mesela. Çok farklı ve güzel bir teknik.
Daha önce böyle bir müzik kullanımına rastlamamıştım izlediğim şeylerde.

Şimdi de incarnation of money'e başladım; Kang Ji Hwan'ın olduğu her şey güzeldir diyerek...:69:
2. bölümdeyim ve merakla devam etmekteyim. :31:

The Master`s Sun dan sonra,Pasta ve Queen Inhyun’s Man da bitti.Queen Inhyun’s Man a iki kere basladim,biraktim.Iyi ki devam etmisim:))Bu Kore dizilerin de iki seye takiktim,bir pantolon pacalarinin kisaligina-bakiniz So Ji Sub,The Master`s Sun-iki öpüsme sahneleri:))Cok duygusuz geliyordu bana.
Ama Queen Inhyun’s Man da bunu görmedim.Bence cok güzel yansitmislardi duygulari.Ilk defa acisi karsisin da bagira bagira aglamayi da gördüm,gercekten öpüsmeyi de:27:Arada ki 300 yillik zamana karsi ey ask diyorum:16:

Maalesef incarnation of money'i daha fazla izleyemeyeceğim.
Çok iyi başlamıştı ama artık sıkıldım. 6 bölüm izledim. :/
Kang Ji Hwan da kurtaramadı çünkü çok saçma sapan şeyler var, mantıksızlıklar falan... :S

Gu Family Book'a başlayacağım birkaç güne kadar.
Umarım onu da yarım bırakmak zorunda kalmam.

En son izlediğim 4diziden 3ünü bıraktım ya. :S

çok gecikmeli bir şekilde I hear your voice' a başlıyorum sonunda

bu aralar Güney Kore dizilerimi izleyemedim, izlediğim diğer Amerikan dizileri birikmişti
hala bitiremedim onları ama buna da artık başlasam iyi olucak :9:

I hear your voice'ta 10. bölümdeyim ve bu diziyi de çoooook sevdim ben :69:
hem mesleğimle de alakalı bi de pek sevgili Oska'mı değişik bi rolde izlemek çok güzel valla
şuan çok farklı bi boyuta geçti dizi bakalım ne olucak

Kızlar yaa...The master's sun'a başlamak istedim ama ilk sahneler bana çok ürkütücü geldi. Tek başıma izleyemem ben onu, hep öyle mii?:26:

Kızlar yaa...The master's sun'a başlamak istedim ama ilk sahneler bana çok ürkütücü geldi. Tek başıma izleyemem ben onu, hep öyle mii?:26:

İlk bölümdeki sahneler ürkütücü gerçekten.
Ama sonra o hayaletleri seveceksin bile.
Bence devam etmelisin. Çok kaliteli bir dizi.
Yalnız daha sonraki bölümlerde de var ürkünç bölümler. :S
Ne desem bilemedim şimdi.

İlk bölümdeki sahneler ürkütücü gerçekten.
Ama sonra o hayaletleri seveceksin bile.
Bence devam etmelisin. Çok kaliteli bir dizi.
Yalnız daha sonraki bölümlerde de var ürkünç bölümler. :S
Ne desem bilemedim şimdi.

Ben bu diziyi evlenince izlenecekler listesine alayım en iyisi canım:9::9::9:
Çok istiyorum izlemeyi ama...
Tek başıma izleyemedim, rüzgar da deli gibi esiyo akşamları. Korkarım:18::18::18:

the master's sun çok süper bi dizi
favorilerim arasına girdi :)
evet biraz ürkünçlü filan ama yine de çok güzel :1::1:
ben kesinlikle tavsiye ederim :1:

the master's sun çok süper bi dizi
favorilerim arasına girdi :)
evet biraz ürkünçlü filan ama yine de çok güzel :1::1:
ben kesinlikle tavsiye ederim :1:

Ben de çook istiyorum izlemeyi.Dün açtım ilk bölümü ama efektler süper yani baya tırstım:9::9::9:

arkaada$lar nerede izliyorsunuz bu dizileri, tr alt yazimi oluyor
ben internetten bir siteden indirip izliyorum dur öm atayım burdan yasak olabilir

Ben de çook istiyorum izlemeyi.Dün açtım ilk bölümü ama efektler süper yani baya tırstım:9::9::9:

zaman zaman ben de etkilendim baya :26:
ama gerçekten çok güzel bırakma izlemeyi sakın :1:

I hear your voice bitti :69:
çooook güzel bir diziydi arkadaşlar, mutlaka izlemeye çalışın ben çok sevdim

şimdi beni boşluğa düşürmeyecek yine güzel bi dizi seçmem lazım :9:

My Girlfriend is a Gumiho ya başlamaya karar verdim hadi hayırlısı :16:

gumiho da güzel
ben başlarda biraz sıkılmıştım ama sonradan güzelce aktı

sonra shin min ah'ın sonraki dizisi arang ve yargıç'ı izledim tıkandım 9.bölümdeyim
aslında o da fena değil ama bi izleyemedim

En sevdiğim yönetmenin 13. filmi Shi-gan'ı izledim sonunda.
Kim ki duk'un izlemediğim 2 filmi kaldı yalnızca. :))
Sindire sindire gitmek istediğim için acele etmiyorum.
Her filmi öyle güzel ki tadını çıkarmak lazım.
Bu da anlatılmaz yaşanır. Diyecek bir şey bulamıyorum.
Çok güzeldi. Bu yeter.

Time1.jpg

Arkadaşlar bende koyu bir kore fanıyım ama yurtta kaldığım için hep arkadaşlardan alıyordum şimdi okul bitti yanlız yaşıyorum nasıl indiricemi bilmiyorum öğretebilir misiniz ya da indirdiklerini mail veya faceden gönderebilir misiniz msj olarak:26: şimdiden teşekkürler:54::42:

Meraba Arkadaslar..

Eminim aramizda guney kore filmlerini takip eden, ondan lezzet alan ve tutkunu olan birileri vardir. ben de klasik amerikan filmlerinden oldukca bunalip guney kore filmlerine yoneldim uzun zamandir. elime firsat gectikce guney kore filmlerini izliyorum..
izlediklerimizi bu baslik altindan paylasip begendiklerimizi birbirimize tavsiye edebiliriz..

gelelim benim izlemis oldugum en begendigim guney kore filmlerine, aslina bircok izledigimi begeniyorum zaten;

1. Hircin kiz / My sassy girl / Yeopgijeogin geunyeo
My_Sassy_Girl_Movie_Poster.jpg

My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo), 2001 Güney Kore yapımı bir romantik komedidir. Hikayesi Kim Ho-sik tarafından yazılan aşk mektupları üzerine kurulu filmin yönetmeni Kwak Jae-yong'dur.

Filmin uluslararası ıngilizce adı My Sassy Girl (Türkçe'ye olası çevirisiyle, "Küstah Kız Arkadaşım") olmakla birlikte, orjinal adının ıngilizce'ye doğrudan çevirisi Bizarre Girl'dür ve bunun Türkçe'ye olası çevirisi de "Garip Kız"dır.[1]

Film sadece Güney Kore'de değil bölgenin Japonya, Çin, Tayvan, Filipin, Hong Kong, Singapur gibi ülkelerinde de büyük bir başarı kazanmış ve bir ABD film şirketi filmin yeniden çekim haklarını satın almıştır. Yann Samuell tarafından yönetilecek yeniden çevrimin 2007 yılında gösterime gireceği belirtilmektedir.

Filmde iyi kalpli ve kimi zaman da naif kolej öğrencisi Kyun-woo'nun güzel ama bir o kadar da çılgın olan kız arkadaşı Jun Ji-hyun ile yaşadığı komik ve kimi zaman zaman duygusal ilişkisi konu edilmektedir.

Film 2001 yılında Güney Kore'de Friend'den sonra en çok izlenen ikinci film olmuştur.

2. A moment to Remember
a_moment_to_remember.jpg

ınsan beyni bazen öyle şeyleri unutur ve öyle şeyleri hatırlar ki, buna şaşırıp kalırız bazen.Mesela an gelir dedenizin ismini, hatta babanızın ismini bile unutabilirsiniz. Anlık hafıza kayıpları insanı çaresizliğe de düşürebilir.
Beyinin hala nasıl çalıştığını tam olarak çözememiş insanoğlu, nasıl durabildiğini de anlayamamıştır.
ışte, konusunu aşktan ve anılardan-hafızadan alan, A moment to remember - Hatırlanacak Bir Anı, kendisi de birkaç filme konu olmakla birlikte türünün en iyi örneklerinden.

3. A Tale Of Two Sisters(2004)
A%20Tale%20of%20Two%20Sisters.jpg

Annelerinin gizemli ölümünden sonra bilinmeyen bir hastalığa yakalanan iki kız kardeş hastaneye yatırılır. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzlık yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.
A moment to remember çok sevdiğim güney kore filmi :16: dizileride güzel oluyor korelilerin :31:

En son Kim Ki Duk'dan "The Bircage Inn" (1998) i izledim. :31:
Üstüne birkaç analiz okusam iyi olacak. :24:

birdcageinn.jpg

Back