• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

uzun sürenin ardından bi film izleyebildim :9:

All About My Wife
$All+About+My+Wife+2.jpg

Konusu;
Jeong In (Im Su Jeong) ve Du Hyeon (Lee Seon Gyun) bir deprem sırasında Japonya'nın Nagoya ilinde karşılaşır ve o an ilk görüşte aşk'a tutulurlar. Çiftin arasında hızla aşk filizleni verir ve yedi yıl sonra bu çılgın aşıklar evlenir.

Jeong In: yıllara meydan okurmuşçasına hala çekici, şık ve tutkuludur fakat Du Hyeon ise acınası bir haldedir. Karısının sürekli dırdır etmesinden ve olumsuz düşüncelerinden bıkmıştır.

Jeong-in, insanların gözünde kusursuz kocasına göre ise dünyanın en ama en kötü karısıdır. Ayrıca boşanmak istese bile bunu söyleyemeyecek kadar da zavallıdır. Du Hyeon, sırf karısından kurtulmak için patronuna başka bir işe transfer edilmek istediğini bile söyler.

Bir gün, Du Hyeon komşusunun kapısında her dakika değişik değişik kızlar görür ve haliyle komşusu Seong Gi'nin yaşına rağmen iyi bir çapkın olduğunu düşünür.

Seong Gi kadınlar üzerinde olağan üstü bir yeteneğe sahiptir lakin o bu yeteneğini kullanmaya bir son vermek istemektedir. Derken tam bu sırada, Du Hyeon'un aklına bir fikir gelir. "Mükemmel Bir Son" için komşusu Seong Gi'den karısını tavlamasını ister.

Yorumum: ben çok sevdim bu filmi çok eğlendim.. karakterler çoook komikti ya o tavırlar hareketler çok güldüm.. yer yer duygulandım da tabi

We Teach Love

uy3hubC.jpg

KONUSU:Lee Jin Yi çiçekçi olarak çalışan çekingen bir kadındır. Çocukluğundan beri aşık olduğu Chul Woo ya açılamamıştır. Kwon Tae Joon ise erkeklerin kadınları tavlamalarına yardım eden bir çeşit çöpçatan şirketinin başındadır.
Tae Joon dan yardım almaya başlayan Lee Jin Yi, baştan aşağıya değişerek Chul Woo yu tavlamaya çalışır.

Çok güzeldi bu film de baya bi ters köşe oldum yalnız :9: klasik bi son olmuş ama olsun yine de sevdim ben :16:

Love 911 / Banchangkko

afiq.jpg

Konusu
Çılgın bir doktor olan Mi Soo bir gün hastanede bir hastanın kocası tarafından şiddet gördüğünü sanır. Hastaya yanlış teşhis koyup hastanın eşiyle münakaşa eder ve gönderir. Lakin hasta ölmek üzeredir. Bu nedenle hastanın eşi hastaneye karşı dava açar. Mi Soo'da dava için tanık arayışına girer.
Kang Il bir insanın hayatı söz konusu olduğunda gözü hiçbir şey görmeyen cesur bir itfaiyecidir. Karısının ölümün ardından derin biri üzüntü içerisindedir. Başkaları ile pek konuşmaz.
Peki ya bu ikilinin yolları kesişirse? Aşk mümkün müdür?

Güzel bi aşk hikayesiydi, duygulandırdı beni :16:

İşteee efsane diye bahsedilen meşhur dizii "Hong Gil Dong". :16::16::69:

1206678448tbmf6aspxx233.jpg

Çookk güzeldii.
Hem çok güldüm hem de baya ağladım.
Gülmeyi ve ağlamayı bir arada yaşadığım dizilerin, filmlerin yeri başka sanki. :))) :31:

Kang Ji Hwan'ın ne kadar harika bir oyuncu olduğunu daha da iyi anladım ayrıca. :69:
Bazen de ekranı dondurup yüzünü izledim ciddi ciddi, ne güzel bir insan be. :D :69::nazar::nazar:
Zaten dizi boyu bolca "ne kadar yakışıklıyım di mi" triplerinde takılıyor. :27: :69:

Son düzenleme:
Erkek çocuk için kore dizisi arıyorum...

Selam arkadaşlar 9 yaşında oğlum izlesin diye kore dizi arıyorum.Ama vurdulu kırdılı olmayacak.Kore filmlerini seviyorum gelenekleri saygıları hoşuma gidiyor.Konusu güzel ,güzel şeyler anlatan bir dizi arıyorum elbette türkçe dublaj olmalı.Aradım bulamadım nette inşallah bir öneren olur.Şimdiden teşekkürler.Sayfalar arasında cevap veren olurda karışırsa diye rica etsem mesaj olarak atarmısınız tavsiye dizinizi....

Çok güzel bir dizi daha bitti.

When a Man Loves - (Bir adam sevince...) - (2013)

72260386.png
16589056.png

Dizide klişeler, saçmalıklar olsa bile çok beğendim.
Klişelerine karşın çok farklı olduğunu düşünüyorum.
Özellikle de başrol kadın karakterin ne yapabileceğini kesinlikle kestiremiyorsunuz. :S
Ne olacağını merakla, heyecanla bekletiyor. Entrikalı bir dizi.
Aşklar saplantılı bir şekilde yaşanıyor vs.

Song Seung Hun çok yakışıklı, çok karizmatik ayrıca. :69:
32759461218804573600.jpg

Aslında çok daha sarsıcı olabilirdi , olaylar farklı gelişebilirdi lakin öyle bir tercih yapmamışlar.
"Her şeye rağmen" harikaydı benim için.

song+seung+hun+n+se+kyung.jpg

$mylittlebride.jpg

My Little Bride
eğlenceli bir filmdi, daha iyi olabilirdi bence ama hayal kırıklığı da yaratmadı. :16:
çoğu kişinin izlediği bir film olduğu için konusunu yazmıyorum daha önce paylaşılmıştır zaten :34:

Son düzenleme:
Ya siz çok kötüsünüz ya :47:

Bağımlılık yaptı bu Güneykore bende.. Rüyamda bile çekik göz görüyorum artık siz düşünün :)

Ben ne kadar aptalmışım daha önce farketmemişim onların dizilerini filmlerini. Allahım çok iyiler ya

Boys Over Flowers izliyorum :) Bazı kısımları bana yeşilçamı andırıyor. Cidden bizden çok daha yakınlar bizim kültürümüze..

Ne kadar harika bir dizi. Şimdi 7.bölüm bitecek. 16 bölüm değil mi dizi :(

Bazı sahneleri tekrar tekrar izliyorum. Ama Jan di'ye kızdım. Jun Pyo kötü gözükmesine rağmen onu tanıyınca üstüne titredi resmen hiç bu kadar ince olacağını düşünemezdim. Ne romantik çıktı :31: Ha ne diyordum. İşte madem sevmiyorsun niye uzatıyorsun çocuğa habire bağırıp duruyor sinirimi bozuyor. Tam da evcilleşmişti Jun Pyo..

Ji Hoo da az değilmiş. Jun Pyo ilk defa bir kız sevdi onu da bu kaptı :((

Ayrıca bu Jan Di'nin Ji Hoo'yu ilk gördüğünde o keman çalıyordu ya. O parçayı bulamıyorum. Youtube'a da baktım. Başka keman parçaları gösteriyolar ama o yok..

Müzikleri de güzel... Ama bu Kore dizileri neden 16-20 bölüm ya. 135 sayfalık Yaprak Dökümü'nün 5 sezon oynatıldığı bir dünyada neden o kaliteli diziler 20 bölüm.. Doyamaz ki insan :50:

bad guy izlemenizi şiddetle tavsiye edebileceğim bir dizi konusu müzikleri hele baş roldeki kim nam gil harika:23:

Çok güzel bir dizi daha bitti.

When a Man Loves - (Bir adam sevince...) - (2013)

3.bölüme kadar izledim kızın tavırları çok sinir etti beni bitsin diye bekledim toptan izlerim diye artık izlerim madem bitti :) .

$aqcl.jpg

Film Adı: Miracle in Cell No.7 / Number 7 Room's Gift
Yönetmen: Lee Hwan-Kyu
Senarist: Lee Hwan-Kyung, Kim Hwang-Sung, Kim Young-Suk
Vizyon Tarihi.: January 24, 2013
Süresi: 127 min.
Konusu: Dram /Komedi /Trajedi
Ülke:Güney Kore

Zihinsel özürlü bir baba (Ryu Seung Ryong), ama kızını çok seviyor, yanlışlıkla bir suça karışıyor ve hapishaneye gönderiliyor. Sonra kızı Ye Seung (Park Shin Hye, hukuk fakültesi öğrencisi) suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışıyor

Dün akşam izledim filmi çok beğendim minik kızın oyunculuğu süperdi.Park Shin HyeDE vardı filmde ama fazla yoktu sahnesi

bad guy izlemenizi şiddetle tavsiye edebileceğim bir dizi konusu müzikleri hele baş roldeki kim nam gil harika:23:

Oldukça vasat bulmuştum ben bu diziyi.
Hatta vasatın da altında olduğunu düşünmüştüm.
Zar zor bitirdim. Son bölümlerde atlaya atlaya gitmiştim, ki hiç tarzım değildir öyle yapmak ama dayanamadım işte.

3.bölüme kadar izledim kızın tavırları çok sinir etti beni bitsin diye bekledim toptan izlerim diye artık izlerim madem bitti :) .

O kıza herkes sinir oluyor. :27:
Ben de oldum ama alıştım sonra.
Hatta bazı anlarda çok güzeldi. :31::31:

$nice-guy-date-2.jpg
Nice Guy.
Hayatımda izlediğim en güzel kore dizisi olmaktan öte, en güzel dizidir. Kang Ma Roo'nun erkeksi halleriyle Soo Eun Gi'nin masum hallerini defalarca izleyebilirim. Kız sever, erkek sevmez. Benim hayat hikayemde de böyle bir anım olduğu için bu tür yapımlar hep dikkatimi çekmiştir. Hele de erkeğin masum bir kızdan intikam alırken aşık olması... Sadece izleyin.

Eki Görüntüle 742945
Nice Guy.
Hayatımda izlediğim en güzel kore dizisi olmaktan öte, en güzel dizidir. Kang Ma Roo'nun erkeksi halleriyle Soo Eun Gi'nin masum hallerini defalarca izleyebilirim. Kız sever, erkek sevmez. Benim hayat hikayemde de böyle bir anım olduğu için bu tür yapımlar hep dikkatimi çekmiştir. Hele de erkeğin masum bir kızdan intikam alırken aşık olması... Sadece izleyin.

Benim izlediğim sevdiği dizilerden ama senarist hafıza kaybı olayını biraz abartmış gibi geldi bana :52::52::52:

A Gentleman's Dignity'i yarısında bıraktım. :/
Daha önce izlediğim romantik komedilerden bir farkı yoktu çünkü.
Karakterlerin hal ve tavırları bile ezbere bildiğim türdendi.
Hep aynı şeyler ... :s
Dayanamadım daha fazla. :/

a-gentlemans-dignity-poster.jpg

Çekik gözlülerimi de epey ihmal ettim :9: haftaya başlasam mı ki diyorum bir diziye :16:

Back