• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

Onu da izledim de hepsi birden aklıma gelmiyor işte. Onun da sonu çok hoştu bence, film genel olarak etkileyici fakat sonu daha başka. Belki de sonunda hiç özel bir şey yoktur fakat öyle sonlar benim çok hoşuma gider :) . O başroldeki herif de çok iyi oyuncu. İki gözü birbirinden farklı görünür(konuyla ilgisi neyse?) fakat rolünü çok iyi yapar.

Bir de yine o adamın oynadığı Host filmi var. O da Kore sinemasında en çok tutulanlardan sanırım. İlginç bir film, etkileyici heyecanlı, komik sahneleri de var. Değişik bir havası var, bazı yerleri saçma olsa bile film gibi gelmiyor, oyunculuklar çekim falan çok iyi.
Bu arada bazı yerleri saçma dedim ama saçma anlamında saçma değil. Bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum :) . Yani kara mizah mı deniyor buna bilemeyeceğim izleyen birileri daha iyi açıklar, ben daha da zorlamayayım :) .

Bir de ciddi Kore filmlerinden önerebileceğim Seven Days ve A World of Silence var. Bunları arkadaşımın zoruyla izlemiş ve beğenmiştim. Fakat birkaç ay geçtiği için üzerinden uygunsuz sahneleri var mı yok mu hatırlayamayacağım :) .

Adam cok iyi oyuncu zaten oynadigi filmler de iyi filmler Park Chan-wook-un intikam uclemesinin ilkinde de oynuyo.Bir de Kore sinemasi bazen acik sahneleri cok kullanirlar amma Kore sinemasini seviyorsaniz bu sahnelere alismak gerekiyor

Diary of June güzeldi, etkileyiciydi. Bu arada Korelilerde şöyle bir şey var, konu komedi de olsa aksiyon da olsa korku da olsa gerilim de olsa farketmez, illa araya duygusal-trajik bir şeyler katacaklar. Ama şikayetçi miyim? Hayır. Diary of June'da da gayet hüzünlü sahneler vardı, sonuçta kaliteli etkileyici çektikten sonra, konuyla da bir bağlantısı olduktan sonra, Amerikan filmlerindeki gibi zorlama bir dram olmadıktan sonra duygusal sahneler benim hoşuma gidiyor.

Mister Socrates de çok hoştu, arkadaşım dedi bir kısmında Tarkanın şarkısı çalıyormuş ben anlamadım ama :D .

A Brand New Life ve Customer is Always Right'ı izlemedim. Customer is Always Right için arkadaşım pek hoş şeyler söylememişti, belki ileride bakarım.

Sunflower oyunculuk ve çekim açısından çok kaliteli. Fakat öyle filmler(öyle filmlerin ne olduğunu tam açıklayamam spoiler olmasın :) ) beni pek açmıyor. Yine de izlemeye değer, sonuçta sıkılmıyorsunuz.

Bir de Host'ta oynayan adamın oynadığı bir film vardı. İsmini hatırlamıyorum ama kovboy diyim anlarsın. A Moment to Remember'daki adam da oynuyordu, Byung Hun Lee de oynuyordu. O da çok eğlenceli bir filmdi. Adını daha sonra yazarım şimdi hatırlayamayacağım, belki sizden biri hatırlar.

Filmin ismi The Good, the Bad, the Weird(iyi,kotu,tuhaf)Evet iki sahnede var Tarkanin sarkisi biri daga cikdiklarinda caliyor biri de adami dovdugunde.Ben online izlemisdim acaba videoya sonrada mi eklendimi ki sarki:)

A brand of new life filmini çok merak ediyorum fransız guney kore ortak yapımı ve konusu beni çok etkilemişti. ancak paylaşm sitelerine daha linkleri inmemişti baktığımda. belki iner yakın zamanda..

A brand of new life filmini çok merak ediyorum fransız guney kore ortak yapımı ve konusu beni çok etkilemişti. ancak paylaşm sitelerine daha linkleri inmemişti baktığımda. belki iner yakın zamanda..
online izlemek istersen sitenin adresini vere bilirim farkli bir film bir de yonetmen kendi hayatindan bi seyler katmis

kızlar filmleri indirebililiyor musunuz.. online izleyemiyorum..filmlerimde tükendi..:) indirmem lazım ama bulamıyorumda.

Ay pardon "mesajlarıM" yazacağım yere "mesajlarıN" yazmışım :/.

İki film daha önereyim sizlere.

1-Gunz & Talks. Adını doğru yazdığıma emin değilim. Kill me'deki herifin oynadığı(ki kendisini oyuncu olarak çok beğenirim) bir film. 4 tetikçi erkek kardeş hakkındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Oldukça komikti ve heyecanlı. Arkadaşımın öve öve bitiremediği bir gişe sahnesi vardı, izleyince gerçekten dediği kadar varmış diye düşünmüştüm kaydirigubbakcemile3 .
2-Jenny Juno. Şeker ötesi bir film. Yine arkadaşımın önerisi. Bunu izleyince, eğer kızsanız 15 yaşında hamile kalasınız geliyor(oha), eğer erkekseniz 15 yaşında, 15 yaşındaki bir kızı hamile bırakasınız geliyor(çüş!). Yok böyle sapıkça durduğuna bakmayın, gerçekten çok şeker bir film, renkleri falan da çok iç açıcı. 15 yaşında bir kızın yine kendisi gibi 15 yaşındaki bir erkekten hamile kalmasını anlatıyor film. Tabi ciddi bir film değil. Öyle çok acayip komik, sulu sahneleri de yok fakat çok eğlenceli.

üff pis holiwud ya bu filmin senaryosunu da almışlar film yapmışlar.. şimdi afişine baktım çok şeker gözüküyor film..
thumb_Jeni&

Yalnız aile ortamında izlemek biraz rahatsız edebilir, uyarayım da ;) . Jenny Juno'dan bahsediyorum bu arada.

Evet ya Hollywood filminin yapımcısı mı senaristi mi ne demiş ki "yok efem ben izlemedim o Kore filmini, hiç ondan esinlenmedim ama bak şimdi gerçekten çok merak ettim bakayım neymiş ne değilmiş". Tabi canım inandık :) .

windstruck6hm.jpg

Windstruck
konusu: Suçluları yakalamaya çok hevesli yeni yetme polis memuresi Kyung, izinli olduğu bir gün sokaktan gelen yardım yakarışlarına kulak vererek; kapkaçcının peşine düşer.
Kyung peşine düştüğü adamı yakalar fakat yakaladığı adamın yanlış adam olduğunun çok geçmeden farkına varır..
Evet, belki yanlış adamı yakalamıştır ancak ondan hoşlanmıştır. Özür dileyeceği yerde, adamla yakınlaşmak için; ortada anahtarı olmayan bir kelepçeyi geçirir kollarına....

yorumum: kaliteli oyuncularina ragmen seneryoda is yok.. ki bence yonetmende de pek is yok. gorsellik cok az aksiyon sahneleri birbirinden baglantisiz.. icerisinde buram buram romantizim var ama kaynagi belli degil.. mistik bir hava var ki fazlasi ile havada kalmis ozellikle bu kisim.. ve cok abarti var.. my sassy girl un oncesi bu konu diyenler oldukca fazla ama bana kalirsa my sassy girl un yanina bile yaklasamaz.. oncesinde kizin basina bunlar geldi falan filan diye anlatiliyor ama ben o kismini tutmadim acikcasi.. neyse isin ozeti begenmedim..

innocent&

innocent steps

konusu: Profesyönel bir dansçı ve dans hocası olan Young-sae, hayatında Sefiller ’i oynamaktadır. Dans partneri, yarışmadan kısa bir süre önce onu terk etmiş ve birinci olabilmek için jüri başkanının oğlu, Young-sae ’nin ise ezeli düşmanı olan Hyun-soo ile birlikte piste çıkmıştır…Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, yarışma esnasında adi bir komploya kurban giden Young-sae, dizinden sakatlanmış ve değil birinci olmak, dereceye bile girmeyi başaramamıştır. Ardı ardına ve kendisi için çok ağır fiziksel ve ruhsal yaralar alan Young-sae çalışmayı, dansı hatta hayatı bile bırakmıştır…Young-sae, dünyaya küsmüş bir şekilde evinde bunalımını yaşarken; öğretmenlik yaptığı dans okulunun sahibi olan arkadaşı Sang-doo Ma ise, Young-sae ’nin hayatını tekrar rayına sokabilmek için, bir dans partneri bulma arayışındadır…Sang-doo Ma, Young-sae ’ye çok iyi, hatta şampiyon bir dans partneri bulur. Yalnız ortada ufak bir sorun vardır. Çin ’de, Chosun Halk Dansları Yarışması ’nı defalarca kazanmış olan Chae-rin ’in Güney Kore’de yarışmaya girebilmesi için; vatandaşlık alması gerekmektedir…Gereken sürede vatandaşlık alınabilmesinin tek yolu, Güney Kore ’li biri ile evlenmesidir. Young-sae, arkadaşı Sang-doo’nun baskılarına dayanamayarak; ne gerekiyorsa yapmayı kabul eder ve Çinli partnerine nikâhı basar. Ancak çok kısa bir süre sonra, partneri ile ilk dans denemesini yaptığında; verdiği kararın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır…Çünkü karşısındaki, Chosun Halk Dansları Yarışması Şampiyonu değil, onun küçük kız kardeşidir ve dans etmeyi bilmemektedir. Ablasının nişanlısı, ablasını Güney Kore ’ye gitmemesi konusunda ikna etmeyi başarmış, kız kardeşi ise bu boşluğu hayatının fırsatı olarak görerek; şampiyon dansçı kisvesi altında Güney Kore ’ye gelmiştir. Young-sae’nin önünde yine bir yıkım, bir evlilik cüzdanı, berbat bir aksana sahip küçük bir kız ve onu yontmak için üç ay vardır…

yorumum: dansli ve romantik filmleri seviyorsaniz kacirmayin derim.. basrol oyuncusu oldukca sempatik ve kaliteli bir oyuncu. seneryo guzel.. gorsellik fena degil.. muzikler guzel.. cok fazla beklenti olmadan vakit gecirilebilecek bir film.. tavsiye ederim..

jikl7o.jpg

jungdok
konusu: ıki kardeş, Ho-jin ve Dae-jin, aile olarak sahip oldukları yegane şey kendileridir. Ağabey olan Ho-jin, Eun-soo ile evlenerek aileyi 3 kişiye yükseltir, ve hep birlikte mutlu ve huzurlu şekilde yaşarlar. Ancak bir gün Ho-jin'in itirazlarına rağmen Dae-jin bir otomobil yarışı finallerine katılır. Tam aynı anda ama farklı yerlerde, her iki kardeş te trajik birer trafik kazası geçirirler ve her ikisi de bilinçlerini yitirirler. Bir yıl sonra, bir mucize olur ve Dae-jin komadan çıkar. Ama çıktığında, Ho-jin olduğunu iddia eder. Dae-jin'in hastanedeki bakımından sonra, Eun-soo ve Dae-jin eve döner ve yaşamlarına birlikte başlarlar...

yorumum: muhtesem bir film.. gorebileceginiz en masum ve en tehlikeli ask sanirim bu filmde islenmis.. ne desem film hakkindaki onemli noktalara deginebilecegimi hissettigim icin bir kac kelime ile ozetliyorum, bu filmi izleyin.. cidden harika..

Son düzenleme:
Kalbinin acımasını isteyenler ve duygusal birşeyler izlemek isteyenlere I AM SORRY I LOVE Yı öneririm..
diziyi dün bitrdim.. bikaç ay etkisinden kurtulamam heralde. ruhumu acıttı halende acıyor yemin ederim..müzikler dehset zaten.. halen kulagımdadır..
o kdr sene izledigim sinema vs boş ,bu diziyi tek gecerim..
Keşke Türklerin beyni yataga ona buna calıscana biraz bu adamları örnek alsalarda düzgün diziler filmler yapsalar..
G,ney kore sinemasından sonra diger ülkelerin sinemaları gozumde degerini yitirdi.. Allahtan tanısmısım.. senelerdir izliyorum yapımlarını bıkmadım.. harika.. helal olsun adamlara.. uzatıpta cıvıtmıyorlarda dizileri bizim gibi..

uzun zamandır güney kore filmi izlemiyordum , özlemişim :)

spoiler

more than blue filmini çok paylaştınız sürekli aklımdaydı gün bugündür dedim veee izlemeye koyuldum.
yer yer sıksada akıcı bir filmdi, sonu başından belli gibi gözükürken ,filmin ortalarında acaba sonunu nasıl bitirebilirler diye düşündüm. kız evlenecek, çocuk ölecek . bu mudur ?
ama epey şaşırttı. oldukça dramatik, güzel isminim hakkını veren bir film "hüzünden öte"

spoiler

23ra000.jpg

bebegım jungdok sana yetip de artıcak bile emin ol çok vurucu bir film =)
ben de ızlemıyorum son zamanlarda izlediklerimi yazıyorum zaten başlığa önceki listelere bak istersen canım benim pek aklıma gelmiyor.. =(

Back