gündelikçi ile ilgili

Düzenli geldiğinde ne kadar veriyordun?

Haftada 2 gun ayda 400 tl veriyordum yani 8 gun geliyordu gunlugu 50 liraya geliyordu. Ama tabi ayda 1 gelen gibi sabahin korunde gelip aksama kadar kalmiyor, o kadar durmasina da gerek kalmiyordu, 10 gibi gelip 3 de en gec 4 de isi bitmis oluyordu.

Haftada 2 gun ayda 400 tl veriyordum yani 8 gun geliyordu gunlugu 50 liraya geliyordu. Ama tabi ayda 1 gelen gibi sabahin korunde gelip aksama kadar kalmiyor, o kadar durmasina da gerek kalmiyordu, 10 gibi gelip 3 de en gec 4 de isi bitmis oluyordu.
Bence çok iyi. Bu akşam konuşacağım, bakalım ne diyecek. Paylaşırım

Benim evde kedim var, haftada 1 temizlik yetmiyordu o yuzden 2 gun geliyordu. Genel temizlik camasir utu vs akliniza ne gelirse yapiyordu, evi de benimsemisti, mesela belirli araliklarla mutfak dolaplarini bosaltip siliyor, banyoyu tavana kadar temizliyor, camlari, koltukları, halilari falan benim soylememe gerek kalmadan kendi belli periyodlarla temizliyordu. Duzenli anlasmak o bakimdan iyi. Simdi ayda bir cagirdigim bir abla var ben soylemeden hicbir sey yapmiyor hic memnun degilim :KK43:

Düzenli gelmesi önemli oluyor

Ben her hafta cam vs istemiyorum

Bazen camı bazen mutfağı bazen dolap içini bile topluyor

Mutfak dolabının dışını bile her hafta siliyor

Bizim ev çok dağınık olabiliyor her yer oyuncak şeklinde onları topluyor

Süpürüyor sil derken 1 de gelip 6 ya doğru da gidiyor 50 benden alıyor sabah da komşuya gidip 50 de ondan alıyor onda yemek yiyor bende de tatlı vs varsa yiyor çay kahve içiyor

Önemli bir şey olmayınca şurayı temizle bile demiyorum o daha hoşuna gidiyor galiba o günler daha iyi oluyor temizlik

Bir de bizim salonda 3 tane Fransız balkon var diğer komşu ile cam silmeyi aynı güne getirmiyor galiba

Sonuçta tüm günde 3+1 ve mutfak silerken bizde tek cam siliyor yarım günde

Gunaydın Arkadaslar,
Dun aksam konustum, ve anlastık. Önce isteklerimi söyledim. Evi akşamdan akşama kullandığımı, evde olmadığımı biliyorsun dedim, İstediği saatte gelip gidebileceğini, her hafta kapı ya da cam işini beklemediğimi, ama evi temiz ve toplu görmek istediğimi söyledim. Programının kendi yapmasını istedim. Ütünün olacağını da söyledim. O da bana yarım gün gittiği bir yer olduğunu, dogalgaz borularına kadar sildiğini ve 50 tl aldığını söyledi. Tozları alıyormuş ve ıslak alanları yıkıyormuş. Aylık olarak anlaşalım dedim, ayda 250 tl ye anlaştık. hatta 200 tl dedi, yok dedim, beni üzmemen yeter, ilk bir hafta belki yorulacaksın ama düzenini oturttuktan sonra evimin işinin çok olmadığını göreceksin dedim. (yemek pişmeyen bir ev:)). Eşim de diyor ki; çok bir beklenti içinde olmayalım, tozu alsın, ıslak alanları mikroplardan arındırsın yeter. Biz de haftaiçi yapabildiğimiz kadar yapar ve onun işini de kolaylaştırırız. Toz bezlerini ve temizlik malzemelerini banyoya bıraktım, çarşafları da yatakların üzerine, bulaşık makinasını geceden çalıştırdım, çamaşırları da geceden yıkadım. Bulaşıkları yerleştirir, çamaşırları da asar. toz da aldı mı tamamdır. :)

Bakın evi derleyip toplamaya çoook çalışmayın.

Benim eşim dalga geçiyor; temizlikçi gelecek diye sen daha çok yoruluyorsun diye.

Oysa sadece ortadaki temiz çamaşırları dolaba; bulaşıkları da makinaya atıyorum.

Hafta içi iş yapmaya çalışmayın; bir hafta temizlik sizin gibi yemek pişmez; çocuk koşmaz evde yeter de artar.

Sizin mutfak da kirlenmediği için temizlik kolay olur. 250,00 de çok bile; benimki haftada 50 alıyor ve oğlum olduğu için ev hep dağınık ve daha fazla kirleniyor

Çocuk bu sağı solu boyuyor; oraları cifliyor vs.

"Eşim de diyor ki; çok bir beklenti içinde olmayalım, tozu alsın, ıslak alanları mikroplardan arındırsın yeter. Biz de hafta içi yapabildiğimiz kadar yapar ve onun işini de kolaylaştırırız."

Beklenti konusunda haklı ama hafta işi siz iş yapacaksanız 250 niye veresiniz. Siz de belki çamaşır yıkar kaldırırsınız ama ben elime bez ya da süpürge almıyorum; sıvı bir şey dökülüp cam vs. kırılmadıkça

Bir de dün unutmuşum yazmayı; dolapların dışını vs de konuşun diyecektim. Bizimki her hafta tüm gardrop vestiyer gibi yerlerin dışını siliyor. Bence gereksiz ama siliyor...

Deneyin ama ilk hafta ile değerlendirmeyin; ilk geldiğinde eve ve eşyaya yabancı bir de çok iş yapayım göze gireyim mantığında oluyor; 3. haftada gerçek durum ortaya çıkar :)

Dolapların içini de söyledim aslında. Bugün kısmen, ay sonunda ise herşey eblli olacak, paylaşırım :) Biz de çalışıyoruz, kaytarmamız ya da işimizi yarım yapmamız mümkün değil, ama onların şark zihniyeti ile uyanıklık yapmalarına dayanamıyorum.

Adanada fiytalar nasıldır bilemem ama teyzem gidiyor temizliğe.Haftada 1 ve hergünü full dolu olur.Camlar,halı,hatta duvar bile siliyor.Asla yerleri vileda ile silmez mesela.ÇAmaşır yıkama,dolap düzeltme katlama,Mutfak dolaplarını komple indirip silme da yapıyor gittiği yerlerde.140 alıyordu enson.Lakin baldök yala kıvamında olur heryer.140 olmasının nedeni evine gittiği bayanların öğle yemeği vermemesinden.
Ben gecen sene sadece cam silmeye 50 verdim (istanbl) senn anlattiklarina toplam 250,300 deger valla

Evin cok buyuk degilse (Turkiyede cogu evler daire seklinde) tüm gün gelmesine gerek kalmaz sanki?
Bende birkac ay önce cokkk sukur bir Turk abla buldum. Uc katli evi dip kose 3 saatte bitiriyor. Her geldigi hafta bir buyuk is ekliyor buna, yani haftanin birinde kapilari, haftanin birinde yukarinin pencerelerini, haftanin digeri asaginin pencereleri vs. Bu sekilde anlasmani tavsiye ederim. Acik acik derdini, yetisemedigin yerleri ve beklentilerini anlat.
Fiyat olarak saatligine 10 euro veriyorum. Cok memnunum, fulltime calisan bir bayansan, bos kaldigin her anda evde deli gibi temizlik yapacagina en azindan esinle dostunla kaliteli guzel zaman gecirmek icin firsatin oluyor.
Yanlis mi hesapliyorum acaba ??
3 saat , 3 katli ev 90tl bile degil ????
Yazik ya, hakka giriyosunuz bence

Ben gecen sene sadece cam silmeye 50 verdim (istanbl) senn anlattiklarina toplam 250,300 deger valla
Evet arkadaşlar anlatmaya başlıyorum. Cumartesi günü akşam 6 - 7 gibi eve gittik. görünürde temizlik yapılmış gibi değildi, (önceden temizliğe gelen birisinden deneyimliyim, giriş mis gibi temizlik kokardı pırıl pırıl ama ardiye odamdaki örümcek ağını ben söylemeyene kadar almamıştı.). Yatak odası ve salondaki halıları silmiş, yerler pırıl pırıl, lavabolar yıkamış, cam çerçevelerinin tozunu almış ve ütü yapmış (bir iki parça kalmıştı). camlara ve mutfak tezgahına dokunmamış, kapılarda duruyordu. ama benim için yeterli ve samimi bir temizlikti, kandırmadan elinden geleni yaptığı belli olan bir temizlik. Yalnız parayı almamış, unuttu ya da görmedi. Halbuki söyledim nereye bıraktığımı. Bugün uğrar teşekkür eder parasını da veririm.
Ve tabii ki uzun zamandan sonra pazar gününü kendime ve kızıma ayırdım, çok rahat bir gün geçirdim. Grip olmasaydım daha bir keyifli olurdu :KK43:

İstanbul halkalı çevresi gündelik temizliğe gidiyorum .... cam kapı pencere tam anlamıyla evin bütün işleri yapılır deneyimliyim gerektiğinde referans verebilirim .... ne temizlik nede güven anlamında kesinlikle sıkıntı yaşamayız ... ilgili güvenilir ailelerden cevap bekliyorum hemen gidebilceğim işler arıyorum

X