gündelikçi ile ilgili

Bana her hafta yarım gün geliyor.

Topluyor ortalığı, siliyor süpürüyor; her hafta bir odanın camını siliyor; bazen cam silmeyip mutfak dolabı içi, buzdolabı içi, vs siliyor.

Banyo tuvalet, balkon vs. temizliyor.

Ben onun dışında bir şey kırılmadığı sürece temizlik vs yapmıyorum.

Evimde biblo incik cıncık yok; hatta halı bile yok..

O nedenle çok sıkıntı olmuyor

50 TL veriyorum

Ayda 1 aliyorum 140 tl veriyorum, bikac aydir alamadim...
Calisiyorken duzenli olarak haftada 2 gun gelen bir yardimcim vardi normalde gundeligi 100 lirayken duzenli geldigi icin benden aylik 400 lira aliyodu (gunlugu 50 liraya geliyordu yani) dip kose her turlu temizlik, camasir yikama asma kurutma utuleme dahil her seyi yapiyordu.

Bana her hafta yarım gün geliyor.

Topluyor ortalığı, siliyor süpürüyor; her hafta bir odanın camını siliyor; bazen cam silmeyip mutfak dolabı içi, buzdolabı içi, vs siliyor.

Banyo tuvalet, balkon vs. temizliyor.

Ben onun dışında bir şey kırılmadığı sürece temizlik vs yapmıyorum.

Evimde biblo incik cıncık yok; hatta halı bile yok..

O nedenle çok sıkıntı olmuyor

50 TL veriyorum[/QUOTE
Keske senin ki gibi biriyle karsılasssam. ama yarım gün aldıgımda toz alıp cıkıp gidiyordu. soyledim birkac kez, oralı olmadı. :KK43: güvendigim biri oldugu icin 15 günde bir tam gün gel dedim, yine de yaptığı işleri eksik, başında durmayınca böyle sanırım. Örnek vereyim, ardiye odam var, duvarın köşesi örümceklendi, gördüm ve 2 hafta temizlemesini bekledim. O odaya girmiyormuş bile. :KK43:

Adanada fiytalar nasıldır bilemem ama teyzem gidiyor temizliğe.Haftada 1 ve hergünü full dolu olur.Camlar,halı,hatta duvar bile siliyor.Asla yerleri vileda ile silmez mesela.ÇAmaşır yıkama,dolap düzeltme katlama,Mutfak dolaplarını komple indirip silme da yapıyor gittiği yerlerde.140 alıyordu enson.Lakin baldök yala kıvamında olur heryer.140 olmasının nedeni evine gittiği bayanların öğle yemeği vermemesinden.
umarım bu kez karşılaşırım böyle biriyle:KK43:

Akşam konuşacağız. 15 günde bir alırsam, 15 günde bir camları silmek zorunda değil aslında. onun yerine bir hafta mutfağı temizleyebilir. Tecrübelerime dayanarak soylüyorum, böyle konuştuğumda herşeyi boşluyorlar. En büyük sıkıntım benim evde olmamam. Yoksa anlatırdım, bütün detayları ve püf noktalarıyla. Kaç aydır parça parça yapıyorum, tabii ki büyük temizlik pazar gününe kalıyor. (eşim ve kızım için büyük problem oluyor, dışarı çıkmak istiyorlar) Haftaiçi çamaşırlarımı yıkıyorum, seriyorum ve yerleştiriyorum. Ütüyü sabah yapıyorum. Bulaşık makinasını anında dolduruyorum. haftasonu da evi süpürüp siliyorum, banyoları yıkıyorum. Kapı ve pencereler kalıyor haliyle. Şayet her hafta alırsam, detaylı temizlik ve ütü yaparsın derim, ama kullanmadığım ev detaylı temizlik günlük temizliğe dönüşüyor yani toz alıp çıkıyorlar. İşin içine çamaşırları da koyarsam, çekmecelerime karışmasını istemem. :KK43:

Calisiyorken duzenli olarak haftada 2 gun gelen bir yardimcim vardi normalde gundeligi 100 lirayken duzenli geldigi icin benden aylik 400 lira aliyodu (gunlugu 50 liraya geliyordu yani) dip kose her turlu temizlik, camasir yikama asma kurutma utuleme dahil her seyi yapiyordu.
Aslında aylıkta anlaşılabilir. bakalım beklentisi nedir. Adanada günlük 100, yarım gün 50 tl. Arkadaşıma her hafta giden var, günde 80 tl veriyor. Ütü ve arasıra yemekte yapıyor.

Evin cok buyuk degilse (Turkiyede cogu evler daire seklinde) tüm gün gelmesine gerek kalmaz sanki?
Bende birkac ay önce cokkk sukur bir Turk abla buldum. Uc katli evi dip kose 3 saatte bitiriyor. Her geldigi hafta bir buyuk is ekliyor buna, yani haftanin birinde kapilari, haftanin birinde yukarinin pencerelerini, haftanin digeri asaginin pencereleri vs. Bu sekilde anlasmani tavsiye ederim. Acik acik derdini, yetisemedigin yerleri ve beklentilerini anlat.
Fiyat olarak saatligine 10 euro veriyorum. Cok memnunum, fulltime calisan bir bayansan, bos kaldigin her anda evde deli gibi temizlik yapacagina en azindan esinle dostunla kaliteli guzel zaman gecirmek icin firsatin oluyor.

sizinki çok iyiymiş il neresi

Merhaba arkadaşlar,
ev temizliğine gelecek birini arıyorum. 4 yıldır bir kaç kişi geldi. bazıları uzun süre çalıştı bazılarını bir kereden fazla almadım. Bu sürede evde kızımın künyesi kayboldu ve kumbarası boşaltıldı. Evde bulunmadığım zamanlarda bulundukları için kafalarına göre iş yapıyorlar. Birkaç aydır kendim yapmaya çalıştım, ama işin içinden çıkamadım:KK43: Dün apartman görevlisinin eşi bu iş için gönüllü oldu. Akşam detaylı konuşacağız. Hangi sıklıkla almalıyım? fiyatı ne kadara anlaşmalıyım? en önemlisi nasıl konuşmalıyım? çünkü çok yumuşak yüzlüyüm ve çok kullanıldım :KK43:.

Bilmiyorum yanlış algılayanlar olurmu ama sülalenizde durumu iyi olmayan çalışmayan bayan yokmudur? Tanıdığınız bildiğiniz biri. Hem rahatlıkla güvenebilirsiniz gözünüz arkada kalmaz hemde maddi olarakta ona yardımcı olmuş olursunuz. Bende böyle bir karar alma aşamasındayım yani çocuğum yok ama çok zorlanıyorum hem ev hem iş. Ben sadece ayda bir kere çağırmayı düşünüyorum genel dip bucak yapması için. Günlük olarak ufak tefek şeyler halledilebilir.

Bilmiyorum yanlış algılayanlar olurmu ama sülalenizde durumu iyi olmayan çalışmayan bayan yokmudur? Tanıdığınız bildiğiniz biri. Hem rahatlıkla güvenebilirsiniz gözünüz arkada kalmaz hemde maddi olarakta ona yardımcı olmuş olursunuz. Bende böyle bir karar alma aşamasındayım yani çocuğum yok ama çok zorlanıyorum hem ev hem iş. Ben sadece ayda bir kere çağırmayı düşünüyorum genel dip bucak yapması için. Günlük olarak ufak tefek şeyler halledilebilir.
Akrabayla iş yapmak herzaman çok zordur.

Evin cok buyuk degilse (Turkiyede cogu evler daire seklinde) tüm gün gelmesine gerek kalmaz sanki?
Bende birkac ay önce cokkk sukur bir Turk abla buldum. Uc katli evi dip kose 3 saatte bitiriyor. Her geldigi hafta bir buyuk is ekliyor buna, yani haftanin birinde kapilari, haftanin birinde yukarinin pencerelerini, haftanin digeri asaginin pencereleri vs. Bu sekilde anlasmani tavsiye ederim. Acik acik derdini, yetisemedigin yerleri ve beklentilerini anlat.
Fiyat olarak saatligine 10 euro veriyorum. Cok memnunum, fulltime calisan bir bayansan, bos kaldigin her anda evde deli gibi temizlik yapacagina en azindan esinle dostunla kaliteli guzel zaman gecirmek icin firsatin oluyor.
Evim büyük maalesef 3+1, 2 banyo+ 1 misafir lavabo+küçük ardiye odası :KK43:, tek avantajı eşyalarım çok sade. pencereler çok ama evin içinde silinecenek biblo ve cam eşya neredeyse yok.

Akşam konuşacağım, haberleri veririm. Umarım düzenli, düzgün biridir ve sürekli gelir. Kendisine soracağım, çünkü bizim daireleri biliyor, zorlandığı ya da uzun sürdüğünü düşündüğü işleri öğrenirim. Çalıştığı sürede, kızını nereye bırakacağını sorarım, ne kadar ücretle çalıştığını öğrenirim. Duruma göre haftalık ya da 15 günde bir alırım. Ama ütü ve çekmecelerin içini düzeltmesini isteyeceğim, belki aylıkta anlaşırım. Onun için de iyi olur, çünkü hemen altta oturuyorlar.

Tam olarak ne yaptıracaksınız?

Mesela bizim haftada 1 normal temizlik (yerler silinip süpürülür halılar supürülür tuvalet banyo yıkanır bi de belki ütü. ) 50tl
Ayda 1 de genel temizlik (kapı pencere camlar mutfak fayans dolaplar artı normal temizlik. ) en fazla 100tl

Siz neredesiniz?
O fiyata ben de hemen istiyorum :))

Aslında aylıkta anlaşılabilir. bakalım beklentisi nedir. Adanada günlük 100, yarım gün 50 tl. Arkadaşıma her hafta giden var, günde 80 tl veriyor. Ütü ve arasıra yemekte yapıyor.

Benim evde kedim var, haftada 1 temizlik yetmiyordu o yuzden 2 gun geliyordu. Genel temizlik camasir utu vs akliniza ne gelirse yapiyordu, evi de benimsemisti, mesela belirli araliklarla mutfak dolaplarini bosaltip siliyor, banyoyu tavana kadar temizliyor, camlari, koltukları, halilari falan benim soylememe gerek kalmadan kendi belli periyodlarla temizliyordu. Duzenli anlasmak o bakimdan iyi. Simdi ayda bir cagirdigim bir abla var ben soylemeden hicbir sey yapmiyor hic memnun degilim :KK43:

Benim evde kedim var, haftada 1 temizlik yetmiyordu o yuzden 2 gun geliyordu. Genel temizlik camasir utu vs akliniza ne gelirse yapiyordu, evi de benimsemisti, mesela belirli araliklarla mutfak dolaplarini bosaltip siliyor, banyoyu tavana kadar temizliyor, camlari, koltukları, halilari falan benim soylememe gerek kalmadan kendi belli periyodlarla temizliyordu. Duzenli anlasmak o bakimdan iyi. Simdi ayda bir cagirdigim bir abla var ben soylemeden hicbir sey yapmiyor hic memnun degilim :KK43:
Düzenli geldiğinde ne kadar veriyordun?

X