• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün'de ne ikram etmeliyim?

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.132
198
İyi akşamlar, herkesin yeni yılını kutluyorum öncelikle :16:
Benim Ocak ayının ortalarında günüm var. ne yemek yapacağımı bilmiyorum :31:
Lütfen bana bilenler ne ikram etmem gerektiğini yazar mısınız, tarifleriyle beraber?
Şöyle yapılışı kolay ve lezzetli şeyler olsun :56:

Senınde yenı yılın şimdiden kutlu olsun tatlım,çok basit ama lezzetlı bı taif veriyorum gününde yapmasan bıle bı ara yap :)) malzemelerimiz :1 paket kakaolu bisküvi ve 2 tane elma. Yapılışı :bısküvileri ve elmaları ayrı ayrı rondadan geçirip sonra başka bı kapta karıştırıyoruz streç folyonun üstüne koyup şekil verdikten sonra ( mozaık pasta gibi) buzluğa atıyoruz 1 2 saat kalıp gibi olduktan sonra tamamdır :)) istersen servis ederken hazır çıkolata sosuda dökebılırsın üstüne,Eğer bısküvi ve elma az geldiyse göz kararı çoğaltabılırsın,afiyet olsun.

İyi akşamlar, herkesin yeni yılını kutluyorum öncelikle :16:
Benim Ocak ayının ortalarında günüm var. ne yemek yapacağımı bilmiyorum :31:
Lütfen bana bilenler ne ikram etmem gerektiğini yazar mısınız, tarifleriyle beraber?
Şöyle yapılışı kolay ve lezzetli şeyler olsun :56:[/QUOT

Merhaba, şimdiden kolay gelsin. Bu tür davetlerde en güzel ne gider onu yazacağım size;

Kısır; yanına turşu-marul vs. malzemeler
Yaprak sarması ya da dolma; Biraz her kişye 6-7 tane düşecek şekilde yaprak sarması
Yufka böreği; peynirli patatesli ya da ıspanaklı sana kalmış
Elmalı pasta; ya da un kurabiyesi
Kola-Fanta- gazoz ya da çay

Bunlar yaptıktan sonra servis tabağına koy, herkes içinde büyük tabaklarından çıkar. Çatalını içeceğini ayarla. Herkes istediğinden kend tabağına alabilir ya da sen önlerinde servis tabakları koy ellerine ver. Tabaklarında bittikçede ek alma imkanları olur sohbetede zaman olur.

Senınde yenı yılın şimdiden kutlu olsun tatlım,çok basit ama lezzetlı bı taif veriyorum gününde yapmasan bıle bı ara yap :)) malzemelerimiz :1 paket kakaolu bisküvi ve 2 tane elma. Yapılışı :bısküvileri ve elmaları ayrı ayrı rondadan geçirip sonra başka bı kapta karıştırıyoruz streç folyonun üstüne koyup şekil verdikten sonra ( mozaık pasta gibi) buzluğa atıyoruz 1 2 saat kalıp gibi olduktan sonra tamamdır :)) istersen servis ederken hazır çıkolata sosuda dökebılırsın üstüne,Eğer bısküvi ve elma az geldiyse göz kararı çoğaltabılırsın,afiyet olsun.

Ayy kolaya benziyor, denicem zaten günden önce. :1: Korkuyorum beğendiremem yemeklerimi diye :18:
Teşekkür ederim tarif için tadını merak ediyorum :56:

Merhaba, şimdiden kolay gelsin. Bu tür davetlerde en güzel ne gider onu yazacağım size;

Kısır; yanına turşu-marul vs. malzemeler
Yaprak sarması ya da dolma; Biraz her kişye 6-7 tane düşecek şekilde yaprak sarması
Yufka böreği; peynirli patatesli ya da ıspanaklı sana kalmış
Elmalı pasta; ya da un kurabiyesi
Kola-Fanta- gazoz ya da çay

Bunlar yaptıktan sonra servis tabağına koy, herkes içinde büyük tabaklarından çıkar. Çatalını içeceğini ayarla. Herkes istediğinden kend tabağına alabilir ya da sen önlerinde servis tabakları koy ellerine ver. Tabaklarında bittikçede ek alma imkanları olur sohbetede zaman olur.
Teşekkür ederim, kısır aklımdaydı zaten kesin yapıcam onu :6:
Sarmayı bugünkü günde yedik, şimdi aynısını yapmış demesinler :1: Düşünüyodum aslında ama eledim :10:
Elmalı pastayı denicem.
Böreklerim pek güzel olmaz ama sigara böreği tarzında yaparım artık :31:

Merhaba :12:

Geçen gün bir arkadasıma gitmiştik bir seyler ikram ettiler orada cok begendiğim,yapılısı da oldukca basit bir yemeğin tarfini vereyim ben :16:

İlk gördüğümde kumpir sanmıştım ama tam olarak değil :1:
Kaşarlı patates püresi yapıp garnitürle karıştırıp isteginize göre üstüne ketcap mayonez ekleyebilirsiniz..
Çok basit ve o kadar begendik ki hepimiz..

Basit kaçmasın hepimiz tadına bayıldık..

Sunumu şu şekildeydi; geniş bir borcam alta kaşarlı patates püresi bir üste tabaka olarak garnitürler üstünede ketcap mayonez gelişi güzel kaplanmıstı .. büyük kaşıkla tabaklarımıza doldurduk.. :6:

Bir diğer önerim ise ; ekmek hamuru kızartması. Küçük küçük lokmalar halinde içine otlu peynir koyarak kızartın cok güzel oluyor.. :21:

Afiyet olsun şimdiden.. Gece gece canım çekti :1::1:

Muzlu rulo hem şık hemde çok kolaydır yapımı
İnternetten bi bak istersen düşünürsen birebir tutan tarifim vardı yazarım biara
Elmalı toplar yapıp kürdan takabilirsin buda kolaydır
Petibör elma karıştırıp ceviz büyüklüğünde koparıp çikolata sosu yada pudinge batırıp sonra da
hindistan cevizine fındıga fıstığa neye istersen bulayabilirisn renk renk güzel olur

Merhaba :12:

Geçen gün bir arkadasıma gitmiştik bir seyler ikram ettiler orada cok begendiğim,yapılısı da oldukca basit bir yemeğin tarfini vereyim ben :16:

İlk gördüğümde kumpir sanmıştım ama tam olarak değil :1:
Kaşarlı patates püresi yapıp garnitürle karıştırıp isteginize göre üstüne ketcap mayonez ekleyebilirsiniz..
Çok basit ve o kadar begendik ki hepimiz..

Basit kaçmasın hepimiz tadına bayıldık..

Sunumu şu şekildeydi; geniş bir borcam alta kaşarlı patates püresi bir üste tabaka olarak garnitürler üstünede ketcap mayonez gelişi güzel kaplanmıstı .. büyük kaşıkla tabaklarımıza doldurduk.. :6:

Bir diğer önerim ise ; ekmek hamuru kızartması. Küçük küçük lokmalar halinde içine otlu peynir koyarak kızartın cok güzel oluyor.. :21:

Afiyet olsun şimdiden.. Gece gece canım çekti :1::1:

İyi ki açmışım konuyu valla :1:
Patates fikri harika :56: Hamurları da fırıncılardan alıp yapabilirim anca. Onların gibi kıvamını tutturamıyorum :31:
Teşekkür ederim tarif için listeme aldım :6:

Muzlu rulo hem şık hemde çok kolaydır yapımı
İnternetten bi bak istersen düşünürsen birebir tutan tarifim vardı yazarım biara
Elmalı toplar yapıp kürdan takabilirsin buda kolaydır
Petibör elma karıştırıp ceviz büyüklüğünde koparıp çikolata sosu yada pudinge batırıp sonra da
hindistan cevizine fındıga fıstığa neye istersen bulayabilirisn renk renk güzel olur

Canım tatlı değil de hamur işi falan lazım bana :6: Gelecek olanlar biraz yemeye düşkün de :17:
Yine de teşekkür ederim, topları denicem :13:

halleyli pasta favorimdir kime ikram ettiyse bayıldı
halleyleri küp dogra krem şanti ile karıştır içine fındık ceviz ve portakal kabugu rendele
kuplara koy, servis edeceğin zamanda önceden hazırladıgın çikolata sosunu dök
ımmm:56: varya o portakal kabugu çikolata sosuyla birleşince öyle enfes oluyor ki
.......

halleyli pasta favorimdir kime ikram ettiyse bayıldı
halleyleri küp dogra krem şanti ile karıştır içine fındık ceviz ve portakal kabugu rendele
kuplara koy, servis edeceğin zamanda önceden hazırladıgın çikolata sosunu dök
ımmm:56: varya o portakal kabugu çikolata sosuyla birleşince öyle enfes oluyor ki
.......

Bu da güzelmiş, basit lezzetlere bayılıyorum ya :1:
Teşekkür ederim :16:

Tatlı olarak imam sarığını düşünebilirsin çok şık bi tatlı
Resmi bu tarifide nette var
$images (3).webp

Kakaolu ıslak kurabiye süper oluyor bununda nette tarifini bulabilirsin rahatlıkla
$indir.webp

Muhallebili lokum yapabilirsin yine tarifi nette mevcut resmini ekliyorum

$images.webp

Böyle şeker şeyler hazırlayabilirsin börek açamazsan :1:

$562822_238288982990665_1330193759_n.webp

$1233413_236197556533141_1584768616_n.webp

$528197_565622213478182_57486688_n.webp

Acıktım gece gece :56:

Son düzenleme:
Hamur isi olarak pogaca hamurundan iki cesit yapabilirsin birini peynirli digerini yuvarlak ici bos pistikten sonra ortasini kesip cemen surebilirsin.benimde haftaya gunum var iyiki acmissin canim bu konuyu

Hamur isi olarak pogaca hamurundan iki cesit yapabilirsin birini peynirli digerini yuvarlak ici bos pistikten sonra ortasini kesip cemen surebilirsin.benimde haftaya gunum var iyiki acmissin canim bu konuyu

Sorma canım kara kara düşünüyorum valla :18:
Pek hamurişiyle alakam yok da :1: Korkuyorum beceremem diye :31:

Back
X