Günde 2 Yumurta Yemeye Başlayınca Vücudunuza Ne Olur Biliyor musunuz?

shila-

Gel be gökyüzüm ☀❤
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
293
1.434
35
1. Beyniniz kolin koruması altına girer.
Beyin hücrelerinin sağlıklı iletişimini sağlayan fosfolipitler, kolinden oluşur. Bu özel vitaminin beyin için en önemli yapıcı materyal olduğu klinik açıdan kanıtlandı. Günde 2 yumurta yerseniz, vücudunuz bu besinden yeterli kadar almış olacaktır. Kolin eksikliği hafızada zayıflamaya sebep olur.

2. Lütein sayesinde görme yetiniz korunur.
Yeni araştırmalara göre, tavuk yumurtaları lütein bakımından zengindir. Bu madde, net ve keskin görüşten sorumludur. Eksikliğinde, göz dokusunda yıkıcı değişikliklerle karşılaşılabilir ve görme yetisi geri alınamayacak şekilde bozulabilir.

3. D vitamini kalsiyumun emilmesine yardımcı olur.
Bir insana bir kaşık dolusu balık yağı içmek ve haşlanmış yumurta yemek arasında bir seçim sunulsa, her insan ikincisini tercih eder. Hele ikisinin içindeki D vitamini oranının aynı olduğunu öğrendiklerinde. Dahası, bilim insanları tavuklara özel besinler yedirerek yumurtadaki D vitamini miktarını artırmayı başardı. D vitamini, kalsiyumun daha kolay emilmesini, kemik ve dişlerinizin güçlenmesini sağlar.

4. B vitamini karaciğeri, deriyi ve saçları korur.
Biyotin, B12 vitamini ve sindirilebilir proteinler, saç ve deri sağlığına katkıda bulunur. Yumurtada bulunan fosfolipitler, karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

5. Kalp ve damar hastalıkları riski azalır.
Önceden düşünülenin aksine, yeni araştırmalar yumurtadaki kolesterolün fosfatitlerle dengelendiğini ortaya çıkardı. Yani sağlığımıza zararlı değil. Hatta vücudun kolesterol üretimini engelliyor. Bunun üzerine, omega-3 içeriyor ve trigliserit düzeyini düzenliyorlar. Bunun sonucunda da kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor

6. Kilo vermeye başlarsınız.
Amerikalı bilim insanları, düşü kalorili bir diyeti kahvaltıda yumurta tüketimiyle birleştirdiğimizde iki katı hızla kilo kaybettiğimiz kanısına vardı. Bu tarz bir kahvaltı sizi uzun süre tok tutar, günlük alınan besin miktarını azaltır.

7. Kanser riskini azaltır.
Kolin, aynı zamanda kanser riskini azaltıyor. Bir araştırma sonucuna göre, günlük diyetinde yumurta bulunan kadınların göğüs kanseri riski %18 azalıyor.

8. Sağlıklı üremeye katkı sağlar.
B vitamini aynı zamanda hormonların üretimini dengeliyor. B9 vitamininin başka bir adı var: folik asit. Bunun yardımıyla, alyuvarlar ve fetüsün sinir yolu oluşturuluyor. Doğacak çocuğun engelli olma olasılığı da düşüyor. Bu yüzden B9 vitamini, çocuk planlayan kadınların hamilelik döneminde çok önemli.

9. Yaşlanma süreci yavaşlar.
Hollandalı bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıktı bu gerçek. 35 ila 40 yaş arasındaki kadınların %87'sinde, yaş lekeleri kayboldu ve deri sıkılaştı. Erkeklerde ise, göz çevresindeki kırışıklıklar belirgin şekilde yok oldu.

Son düzenleme:
Yazıda bahsedilen serbest gezip doğal beslenen tavukların yumurtaları olsa gerek, her hafta köy pazarından doğal yumurta alıp günde 2 tane yerim, 45 yaşındayım ve hiç kolestrol sorunum olmadı bugüne kadar.
Doğal olan besinlerin zararlı olacağına inanmam zaten.

Yazıda bahsedilen serbest gezip doğal beslenen tavukların yumurtaları olsa gerek, her hafta köy pazarından doğal yumurta alıp günde 2 tane yerim, 45 yaşındayım ve hiç kolestrol sorunum olmadı bugüne kadar.
Doğal olan besinlerin zararlı olacağına inanmam zaten.
Zaten gayet fitsin abla zayıf insanlarda kolestrol olurmuki :KK9:

Zaten gayet fitsin abla zayıf insanlarda kolestrol olurmuki :KK8:
Eğer sağlıklı beslenmezlerse olur, kolestrol de olur tansiyon ve diyabette ama hem genetik olarak şanslıyım babamın DNA'larını aldığım için hem de çok uzun senelerdir doğal gıdaları tüketmeye gayret ettiğim, doğal besinleri bulabildiğim için şanslıyım.

Yıllardır yaptığım düzenli yürüyüşlerinde etkisini yabana atamam:)

Eğer sağlıklı beslenmezlerse olur, kolestrol de olur tansiyon ve diyabette ama hem genetik olarak şanslıyım babamın DNA'larını aldığım için hem de çok uzun senelerdir doğal gıdaları tüketmeye gayret ettiğim, doğal besinleri bulabildiğim için şanslıyım.

Yıllardır yaptığım düzenli yürüyüşlerinde etkisini yabana atamam:)
Bide ben yürüyebilsem ahh :KK55: sorması ayıp kaç kgsın abla :KK43:

Son zamanlarda tartılmadım ama tahmini 47 kiloyum en fazla.
47 kilo muuuuu:KK57: boy kaçtı ki mune 47 kilo ne demek maşallah. Sen küçük bir yerde mi büyük şehirde mi yaşıyorsun herşeyin doğalını nasıl bulabiliyorsun çok özeniyorum ben ama bulamıyorum. Doğal diye satanlara da inanamıyorum bir türlü..

47 kilo muuuuu:KK57: boy kaçtı ki mune 47 kilo ne demek maşallah. Sen küçük bir yerde mi büyük şehirde mi yaşıyorsun herşeyin doğalını nasıl bulabiliyorsun çok özeniyorum ben ama bulamıyorum. Doğal diye satanlara da inanamıyorum bir türlü..
Boy yok bende gülüm, 1.52, 1.53 civarları bir boyum var, o yüzden kilom boyuma göre olması gereken seviyelerde.
Şehirde değilim, küçük bir ilçede yaşıyorum 5 yıldır, nüfusun yarısına yakını tarımcılıkla ilgilendiği ve çevrede çok köy olduğundan doğal ürün bulmak kolay oluyor buralarda.

Boy yok bende gülüm, 1.52, 1.53 civarları bir boyum var, o yüzden kilom boyuma göre olması gereken seviyelerde.
Şehirde değilim, küçük bir ilçede yaşıyorum 5 yıldır, nüfusun yarısına yakını tarımcılıkla ilgilendiği ve çevrede çok köy olduğundan doğal ürün bulmak kolay oluyor buralarda.
Anladııııımmmmm boy kilo oranı güzel ama maşallah. Ne kadar şanslısın öyle bir yerde yaşadığın için mune, inşallah ilk hedefim benim de öyle bir yerde yaşamak..

X