Gümüşhane///29

Canim Ghane Eskisi Kadar Soğuk Olmuyo Son Bi Kaç Yildir Barajdan Dolayi Bende Geçen Hafta Oradaydim Yazin Bile Akşamlari Serin Olur çok Güzel üzerinde Ince Bi Hirka Kapinin önünde Oturucaksin çok Güzel Oluyo
Endişelenme Canim Alişirsin Sicak Kanlidir Bizim Memleketin Insanlari
Hadi Canim Hakkinizda Hayirlisi

canım ben trabzonun bi ilçesindeyim şöyle uzungöle doğru....yerimseniben
gümüşhaneninde merkeze bağlı köyü bizim köyümüz yani bi ilçenin köyü deil..
adıda süngübayır bilmiyorum duydunmu?? haftasonu ordaydık sanki mübarek yerlere yaz gelmemiş iyi soğuk vardı ama herşeye rağmen memleketttt:teytey:
umarım görüşebilirz seninle madem trabzonda oturuyosun artık kısmet..
sevgiyle kalınnnn

CANIM BEN TRABZON MERKEZDEYİM YOLUN DÜŞERSE UĞRARSIN BANADA
CANIM KÖYÜN ADINI HİÇ DUYMADIM BENDE MERKEZDENİM
BELKKİ ESKİ ADI VARDIR
EVET CANIM HERŞEYE RAĞMEN MEMLEKET ÇOKKK AYRII
ALLAHTAN YAKINIZ NEREDEYSE HER HAFTA SONU GİDİYORUM CANIM MEMLKETE
CANIM EŞİNİN İŞİ DOLAYISIYLAMI ORADA OTURUYOSUNUZa.s.:teytey:

Gümüşhane'de çalışmıştım yıllar önce.İlk görev yerimdi. Çok zordu. Gümüşhaneli ahbaplarımız çok kalın giyinin gidin demişlerdi.Kıştı. Her yeri uçurum yolardan köyüme gitmiştim minibüs kiralayıp. Çocuklar beni ilk kez görüyordu ama hakkımda her şeyi beni görmeden öğrenmişlerdi. En iyi dostluklarımı orda kurdum. Üç gün üç gece aralıksız nasıl kar yağarmış orda gördüm. Aşırı oksijenden orda çarpıldım. Öğretmen evinin daimi müşterisi olarak geçirdim günlerimi. Kaldığım her odasını detaylı hatırlarım. Mecburiyet caddesini -siz bu terim için kızmayın bana, tanımıyorduk oradan kimseyi gidecek yer olmayınca git gel aynı cadde, günde 3 defa kahvaltı ve yemek için-, hafta sonu haber almak için ailemden gittiğim PTT yi, pideciyi, minibüslerin kalktığı yerde bir toptan gıda satıcısı vardı Alim Abiyi, Milli Eğitim binasının karşısında...herşeyi hatırlarım. Bilmem köyümün kızları ne yaptılar, büyüdüler mi çocuklarım?

"-Kız Öğretmen" diye eteğimi çekiştiren Esra'm büyüdü mü, üniversite okuyan oldu mu aralarında? Hiç gidemedim bir daha. Hamsiköy müydü sütlacıyla ünlü mola yeri Trabzon G.hane arasında? Ya Trabzon'da Çardak Pide duruyor mu hala?

ne hoş anılar ne kadar akıcı anlatmışsınız... her halde eğitimciliğin verdiği birşey yanlız affınıza sığınarak bir şey söyliyeyim eğitimci olupta zamana karşı hep direnen ve kendini daima eğiten eğitimcileri kastediyorum... kimbilir ne hoş anılarınız vardır... paylaşım için teşekkürler.... sizi daima burada görmek isterim...:1hug:
"-Kız Öğretmen" diye eteğimi çekiştiren Esra'm büyüdü mü, üniversite okuyan oldu mu aralarında? Hiç gidemedim bir daha. Hamsiköy müydü sütlacıyla ünlü mola yeri Trabzon G.hane arasında? Ya Trabzon'da Çardak Pide duruyor mu hala?

yahu bana kızmayınd keşke ben daha önce sitem etseymişim niye buraya kimse uğramıyor diye burası bugün bayağı hareketlendi.... ancaaaakkk.... devamını beklerim hemşolarrrrr.....ve fahri hemşolar.... gümüşhaneden yolu geçen herkesi bekleriz.......:1hug:a.s.

Gümüşhane'de çalışmıştım yıllar önce.İlk görev yerimdi. Çok zordu. Gümüşhaneli ahbaplarımız çok kalın giyinin gidin demişlerdi.Kıştı. Her yeri uçurum yolardan köyüme gitmiştim minibüs kiralayıp. Çocuklar beni ilk kez görüyordu ama hakkımda her şeyi beni görmeden öğrenmişlerdi. En iyi dostluklarımı orda kurdum. Üç gün üç gece aralıksız nasıl kar yağarmış orda gördüm. Aşırı oksijenden orda çarpıldım. Öğretmen evinin daimi müşterisi olarak geçirdim günlerimi. Kaldığım her odasını detaylı hatırlarım. Mecburiyet caddesini -siz bu terim için kızmayın bana, tanımıyorduk oradan kimseyi gidecek yer olmayınca git gel aynı cadde, günde 3 defa kahvaltı ve yemek için-, hafta sonu haber almak için ailemden gittiğim PTT yi, pideciyi, minibüslerin kalktığı yerde bir toptan gıda satıcısı vardı Alim Abiyi, Milli Eğitim binasının karşısında...herşeyi hatırlarım. Bilmem köyümün kızları ne yaptılar, büyüdüler mi çocuklarım?

CANIM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN EVET MECBURİYET CADDESİ ÇÜNKÜ BAŞKA CADDE YOK ORADAKİLERDE ÖYLE SÖYLERLER
BENDE ERRUZRUMUN Bİ KÖYÜNDE HEMŞİRELİK YAPMIŞTIM İLK DENEYİMİMDİ ZORDU AMA HALA UNUTAMADIM ORADA YAŞADIĞIM GÜNLERİa.s.

"-kız öğretmen" Diye Eteğimi çekiştiren Esra'm Büyüdü Mü, üniversite Okuyan Oldu Mu Aralarında? Hiç Gidemedim Bir Daha. Hamsiköy Müydü Sütlacıyla ünlü Mola Yeri Trabzon G.hane Arasında? Ya Trabzon'da çardak Pide Duruyor Mu Hala?

Canim öğretmenliğimi Orada Yaptin Sen
Evet Canim Ben Trabzondayim Duruyo Hala çardak Pideci

Canim öğretmenliğimi Orada Yaptin Sen
Evet Canim Ben Trabzondayim Duruyo Hala çardak Pideci

Gümüşhane'de öğretmenlik yapmıştım bir köyde. Hafta sonları şehre iner -ne maceralarla- oradan da çoğu kez Trabzon'a giderdim. Rus pazarından öğrencilerime, köydeki çocuklara hediyeler alırdım. Yemek için de daha çok çardak pideye giderdik arkadaşlarla.

CANIM BEN TRABZON MERKEZDEYİM YOLUN DÜŞERSE UĞRARSIN BANADA
CANIM KÖYÜN ADINI HİÇ DUYMADIM BENDE MERKEZDENİM
BELKKİ ESKİ ADI VARDIR
EVET CANIM HERŞEYE RAĞMEN MEMLEKET ÇOKKK AYRII
ALLAHTAN YAKINIZ NEREDEYSE HER HAFTA SONU GİDİYORUM CANIM MEMLKETE
CANIM EŞİNİN İŞİ DOLAYISIYLAMI ORADA OTURUYOSUNUZa.s.:teytey:

canım aslında babamın işi dolayısıyla bu ilçeye geldik derken evlendim buralı biriyle şimdi eşim devlet memuru istese gidebiliriz ama şimdilik ailemde burda olduğu için bende istemiyorum açıkcası.. ama ilerde düşünüyoruz gitmeyi kısmet olursa tabii.. bu arada bizim köyün eski adı tanere derler bilmem duydunmu tatlım..
birde büyüklerimiz hep trabzonda hemen hemen her hafta geliriz trabzona ... burasıda ikinci memleketim ee burda doğup büyüdüm haliyle bi başka....
inş. görüşürüz tatlım allaha emanet ol.....a.s.

Aa Ne Güzel Iki Memleketin Olmuş
Duydum Köyün Adini
Canim Bebişin Var Mi Allah Kismet Ederse Benimde Son 18 Günüm Bi Oğlum Olucak Sende Kendine çok Iyi Bakkk Ayy Bu Sicaklarda Insani Mahvediyo Dikkat Et Kendine

oo arkadaşım senin adına sevindim. yanlız gümüşhane kışın çok soğuk olur bilmem duydunuzmu... ama yazın sıcak olur merkezi... güzel günler yaşarsınız inş. memleketimdea.s.

valla 2 senedir burdayım yazlarda öyle aman aman sıcak olmuyor ya :S ankara yanıyor cayır cayır ordan gelince üsüyoruz burda yazın bile :))

EVET YA BU İŞ GÜÇ ZATEN HİÇ BİTMİYO AKŞAMA KADAR TEMİZLİK YAP YİNEDE NAFİLE
OHH CANIM GİT ŞÖYLE Bİ GEZ TOZ TATİL YAP GERÇEKTEN İYİ GELİR
ŞİMDİ SEN DÜĞÜNLERDEDE DÖKTÜRÜRSÜN DEMİ
HADİ SANA İYİ TATİLLER CANIM KENDİNE İYİ BAK GÖRÜŞÜRÜZa.s.

valla iyi olacak tatil çok sıkıldık burada.adam gibi bi parkı bile yok sizin memleketin :)))

tesekkür ettim iyi dileklerin için.sende hayırlısıyla kurtulursun insallah kavusursunbebeğine sağlıcakla..görüsmek üzere..

hemşolar herkese ii akşamlar g haneli sen nasılsın canım umarım iyisindir az kaldı minik prensin gelişine hakkında hayırlısı... seni ve bütün hemşoları öpüyorum.... türkiyeme başarılar diliyorum.... yer gök inlesin bu sesi dinlesin hep seninleyiz türkiyemmmmm....:teytey::hooray:

ne hoş anılar ne kadar akıcı anlatmışsınız... her halde eğitimciliğin verdiği birşey yanlız affınıza sığınarak bir şey söyliyeyim eğitimci olupta zamana karşı hep direnen ve kendini daima eğiten eğitimcileri kastediyorum... kimbilir ne hoş anılarınız vardır... paylaşım için teşekkürler.... sizi daima burada görmek isterim...:1hug:

Bu eğitimcilikten değil, duyguların akışı olsa gerek. Orada yaşarken çok sıkıntılıydım. Genç kızdım, herşey farklıydı,İzmir'den gelmiş bir İzmirli idim. Şehre inebilmek bile çok meşakkatliydi. Saatlerce dağ eteklerinden bir erkek öğrencimle yürüyerek iner yola,Erzincan tarafından gelecek bir otobüs beklerdim binmek için. Köye dönmek ayrı sorun...Yaşımdan yıllar akmıştı bir anda. İnsan nasıl olgunlaşırmış, anladım. Dağ zirvelerinden başka hiçbir şey görmek mümkün değildi köyümde. Kara kış geçti kah gözlerim kardan körleşti kah ellerim dondu turuncu mor beneklerim oldu. Dağlar buz gibi görünmeye başladı gözüme. Araba sesi mi yoksa arı vızıltısı mı diye bakıyordum duyduğum her sese bütün köylüler gibi. Ama hep iyi ki yaşadım dedim bu deneyimleri. Paha biçilmez bunlar. Birçok arkadaşımı izler sonraki eğitimimde, ne saçma, ayakları yerden kesik öneriler getirdiklerini görür, Gümüşhane'ye göz kırpardım kendimce.:) Güzel deneyimler bunlar. Şimdi aranızdan biri deseki ben Gümüşhane'nin içindeyim ve köyünü biliyorum, ne çok selam gönderir, neler sorardım...

Eğitimci tanımlaman haklı arkadaşım, ne affı...
Burda da Gümüşhane'de de olasım geldi. Ben de buraya takılmak isterim kendimi Gümüşhane'de hissettim.

herzaman bekler ve hoş anılarınızı dinlemek isterim o kadar hoş ve akıcı bir anlatımınız varki sıkılmadan okuyorum.....sevgilerimi yollarken yeni sıcak anılar ve paylaşımlar bekliyorum ii geceler....:1hug:a.s.
Eğitimci tanımlaman haklı arkadaşım, ne affı...
Burda da Gümüşhane'de de olasım geldi. Ben de buraya takılmak isterim kendimi Gümüşhane'de hissettim.

herzaman bekler ve hoş anılarınızı dinlemek isterim o kadar hoş ve akıcı bir anlatımınız varki sıkılmadan okuyorum.....sevgilerimi yollarken yeni sıcak anılar ve paylaşımlar bekliyorum ii geceler....:1hug:a.s.

O sizin güzel görüşünüz, teşekkür ederim. İyi geceler...

Aa Ne Güzel Iki Memleketin Olmuş
Duydum Köyün Adini
Canim Bebişin Var Mi Allah Kismet Ederse Benimde Son 18 Günüm Bi Oğlum Olucak Sende Kendine çok Iyi Bakkk Ayy Bu Sicaklarda Insani Mahvediyo Dikkat Et Kendine

canım bu arada sizin köyün adı ne onu soramadım.. benim bebeğim yok tatlım olmadı ve bu gidişle de zor olucak galiba.... :sm_confused:kısmet deilmiş bitakım sorunlar var olmuyo bizde alıştık zaten bu duruma.. hakkımızda hayırlısı....... canım inş. hayırlısıyla doğumunu yaparsın ve kucağına alırsın bebeğini..... bizim burası ilçe olduğu için hem sıcak hem serin öyle ikisi bi arada... bunalmıyoruz çok şükür... aman sen dikkat et kendine ve bebişine..... allaha emanet ol canım

canım bu arada sizin köyün adı ne onu soramadım.. benim bebeğim yok tatlım olmadı ve bu gidişle de zor olucak galiba.... :sm_confused:kısmet deilmiş bitakım sorunlar var olmuyo bizde alıştık zaten bu duruma.. hakkımızda hayırlısı....... canım inş. hayırlısıyla doğumunu yaparsın ve kucağına alırsın bebeğini..... bizim burası ilçe olduğu için hem sıcak hem serin öyle ikisi bi arada... bunalmıyoruz çok şükür... aman sen dikkat et kendine ve bebişine..... allaha emanet ol canım

ÖZÜR DİLERİM CANIM PATAVATSIZLIK ETTİM HERHALDE
AMA KENDİNİ ÜZME HERŞEY YOLUNA GİRER İNŞALLAH UMMADIĞIN ANDA Bİ BAKMIŞSIN GELMİŞ BEBİŞİN ALLAH SANADA YAŞATIR İNŞALLAH
CANIM BENİM KÖYÜM ASLINDA YOK TAM MERKEZDENİZ YANİ BİLMİYORUM DUYDUN MU ESKİ GÜMÜŞHANEYİ HAH İŞTE ORDANIM ESKİŞEHİRDE DENİLİYO HALK ARASINDA ASLINDA MAHALLE SÜLEYMANİYE MAHALLESİ
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İYİ DİLEKLERİN İÇİN ALLAHA EMANET OL KENDİNİDE ÇOK ÜZME OLUR MU HEMŞOMMa.s.a.s.a.s.

X