• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gümüş göğüs kalkanı...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hangi marka almıştınız, bariz fiyat farkı var markalar arasında orijinal değil mi diye tedirgin oldum
Silvernurse almıştım ben. Türk malı diye hatırlıyorum daha uygun fiyatlıydı çok fazla marka da yoktu o zamanlar 2 ya da 3 tane vardı sanırım.

Bende gumus kalkan aldim kullanim klavuzunda dogum oncesi takmaya baslayin diyordu tabi surekli degil saat araligi da vermisler once mi baslamali dogum sonrasi mi bilemedim
Öncesinde günde 2 saat filan takın diyordu sanırım ama ben takmamıştım. Doğumla birlikte taktım.

Hayırlı sabahlar güzel kk kadınları :KK68:

Evet sorum gümüş göğüs kalkanı kullanan var mı?
İlk çocuğumda 6-7 ay göğüs yarasıyla uğraştım canımdan can gidiyordu, hevesli bir şekilde emziremiyordum.
Şimdi Allah nasip ederse tekrar anne olucam.
Biliyorum daha çok erken ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum şimdiden arayış içine girdim.
Benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim:KK54:
Lansinoh göğüs ucu kremi kullandın mı canım

Hemde o kadar uzun sürdü ki çocuğumu emzirmek istemiyordum ve bu yüzden sürekli mastit oluyordum. Doktorlar kaç defa göğüsümü yarmak istediler.
Çok üzüldüm çok zor olmalı umarım bu sefer sorunsuz sikintisiz emrirsiziniz bebeğinizi sağlıkla alin kucağıniza kalkani kullananlar gordugum kadarı ile çok memnun

Benim merak ettiğim bu yaşıma kadar o kadat doğurmuş insan gördüm neden hiç göğüs acısından hiç bahsetmediler ki? Niye böyle bir konuya denk gelmedi . Nasıl bir acıdır bu . Ilk haftalar göğüslerim ortalıkta gezdim vala göz kapaģımdan ter akıyordu acıdan . Lansinoh kullandım devamlı bir şekilde bebeği emzirebilmek için . Süt sağma makinası kullandım daha hızlı süt kanallarımı açsın bir an önce rahatlayım diye . Geçti mi ? En azından yara olmuyor ve şuan kanamıyor acı var ama ilk günkü gibi değil . Başka bir ilaçta verdi doktor onuda ara sıra kullana bildim fırsat buldukça o etkili oldu mu pek anlayamadım tavsiye edemiyecem uğraştırıyor sür sonra yıka emzir vs . Göğüsü havalandırmayı unutma vala annemin eşimin yanında çıplak durdum acımdan dolayı zaten zırt pırt bebeği emziriyordum

yeni dogum yaptm sayilir 3ay oldu gumus kapagi siddetle tavsiye ederim .. .
ilk basta almamstm. ama goguslerim oyle bir yara olmustuki perisandim sonunda aldim yara aci sizi hic bsy kalmadi

Benim merak ettiğim bu yaşıma kadar o kadat doğurmuş insan gördüm neden hiç göğüs acısından hiç bahsetmediler ki? Niye böyle bir konuya denk gelmedi . Nasıl bir acıdır bu . Ilk haftalar göğüslerim ortalıkta gezdim vala göz kapaģımdan ter akıyordu acıdan . Lansinoh kullandım devamlı bir şekilde bebeği emzirebilmek için . Süt sağma makinası kullandım daha hızlı süt kanallarımı açsın bir an önce rahatlayım diye . Geçti mi ? En azından yara olmuyor ve şuan kanamıyor acı var ama ilk günkü gibi değil . Başka bir ilaçta verdi doktor onuda ara sıra kullana bildim fırsat buldukça o etkili oldu mu pek anlayamadım tavsiye edemiyecem uğraştırıyor sür sonra yıka emzir vs . Göğüsü havalandırmayı unutma vala annemin eşimin yanında çıplak durdum acımdan dolayı zaten zırt pırt bebeği emziriyordum
bende dogumdan sonra bunu dusunmustum benide bu konuda kimse uyarmamisti

gümüş olmasinin silikon olmasandan avantaji ne?

sonucta gumuslerde celik uzerine gumus kaplama zira gumusun grami kac para zaten, tamamen gumus olsa cok daha pahali olmasi gerekir.

6ay önce doğum yaptım ve doğum yaptığım andan itibaren kullandım..biraz yara olacak gibi oluyordu ilk 2 gün, lanolin krem sürüp gümüş kapakları da takınca hemen iyileşti.3 ay nerdeyse hiç çıkarmadım sadece gece yatarken çıkartıyordum ve hiç yara,acı falan olmadı.ben de işe yaradı yani..

Soğanı ortadan ikiye kesin, ortasını çay kaşığı ile ezin (soğanın cücüğünü) biraz suyu çıksın yani. Sonra o yarım soğanla meme uçlarına onar dakika masaj yapın. Sonra Sadece suyla yıkayın.

İlk bebeğimde kanayan yara olup kopan meme uçlarımı bir iki günde iyileştirdi. Mucize gibiydi. İkinci bebeğimde yaptım hiç yara olmadan atlattım süreci.

bir de hamilelikte meme uçlarım çok kuruyordu. Onları vazelin ile sürekli yumuşak tutttum. Hiç yara olmadı bu bebeğimde.

İlk çocuğumda 6-7 ay göğüs yarasıyla uğraştım canımdan can gidiyordu, hevesli bir şekilde emziremiyordum.
Biliyorum daha çok erken ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum şimdiden arayış içine girdim.
Merhaba, üç ay önce doğum yaptım ben kullandım çok da memnun kaldım. Şimdi satıyorum elimdekini istersen görüşebiliriz. Ben lansinoh lanolinle kullandım onu da yanında hediye gönderirim. İkisi bir arada derdime derman olmuştu.

Doğumdan üç gün sonra memeye süt inince acılı zamanlar başladı, sağma makinası ile biraz boşalttım ama ucu patlayacak gibi acıyordu. Eşime lanolin krem aldırdım onu sürdüm üstüne gümüş kapağımı takmaya devam ettim. Acı hissi giderek azaldı çok şükür 2 hafta kadar sızı oldu ama dayanılmayacak gibi değildi. Yara ya da kanama hiç olmadı.

Son düzenleme:
Selam ben de gümüş göğüs kapakları kullandım, doğum öncesi kullanmadım, bebeğim doğduğu andan iyibaren göğsümden hiç çıkarmadım suda yıkayıp yıkayıp gece gündüz taktım. Sıfır yara ile bebeğimi emzirdim her anneye şiddetle tavsiye ederim, alın , mutlaka alın.
Krem tavsiye etmem bebek emiyor sonuçta memeyi ve tiksineceği birşey olmaması lazım. Kapakta öule bir problem de yaşamazsınız. Kesinlikle reklam falan değil profilime bakarsınız 11 yıldır bu sitedeyim. Annelik zor bebek bakımı zor ben emzirme dönemimi rahat geçirdim siz de rahatlayın faydalanın diye yazıyorum

Hemen alma. Belki bu sefer yara olmayacak. Baktın gördün başedemeyecek gibisin o zaman al. Benim hamileyken o gümüş kapaklara 300 lira veren 2 arkadaşımında hiç sütü olmadı. Sağma makinası aldılar, kaldı.. genel olarak herşeyi hamileyken almayın. İhtiyaca göre alınır. İslak ve kapalı olması yaraya neden oluyor. Her emzirme sonrası lansinoh sürüp normal kalkan kullanın. Onlarla hem hava alıyor. Hem ıslak kalmıyor. hemde gümüş kapaklara göre çok daha ekonomik. Yalnız onu da en çok iki emzirmede bir kaynar su da 5 dk bekletmeyi ihmal etmeyin. Lanolin ilaç değil. hayvansal yağ. Doğal. Onu kullanmaktan çekinmeyin.Göğüs pedleri enfeksiyona neden oluyor. Onları ilk zamanlar kullanmayin. Diyelim çok yara oldu acıyor emzirmek işkence silikon meme ucu ile emzirin öyle daha az acıyor. Biraz iyileşince yine bırakırsınız silikonu. Bir de bir arkadaşım yara olduğunda doktor recetesi ile normal bir yara kremi kullanmış hemen geçmiş. Bende denedim. Aynı gün iyileşti. Hamileyken de kullanılabilir süte geçmeyen bir kremsi ama adını hatırlamıyorum maalesef. Yalnız onunla emzirilmiyor silmek lazım. Aklınızda olsun. Doktorunuza söyleyin yazsın böyle bir şey. Bulunsun.. sağlıkla doğsun bebeğiniz.

Merhabalar, emzirirken ağlayan ve denemediğin krem yağ vs kalmayan biri olarak son çare olarak aventin göğüs kalkanını aldığım gün hayatımın en muhteşem günüydü diyebilirim. Gerçekten işe yarıyor. Doğum yapacak olan tüm kadınlara listenin başına eklemelerini tavsiye ediyorum. Bence denemelisiniz.

Kızlar yara neden oluyor acaba ilk doğumda dahamı çok oluyor
Bence kuruyor, ve yara oluyor. Benim sütüm fazlaydı oğlumda emiyor Du lakin kanallarım ın bazıları tıkalıydı sanırım. Ve oğlum çabuk yorulup doyduğu için tam boşaltamıyordu. Süt sağma makinası yla sağıp buzluğa atıyordum. Kanalları süt sağma makinası yla açtım. Ucu sürekli nemlendirmek gerekli ama bebek emdiği için hiç bir krem uzun süre kalamıyor. Aventin gögüs kalkanı tuhaf Bi şekilde yumuşatıp iyileştirdi. Hemde akşamına.

Gögüs kalkanini kullanan tanidiklarim var cok memnun kaldilar ben ilk kizim da denemedigim kalmadi komalik oluyordum acidan ozel kremler yaglar ne yaptiysak gecmedi bu sefer bende alicam gumus kapaklardan
Gerçekten gümüş kapaklar 400 TL vermenize gerek yok, avent gögüs kalkanı da aynı işe yarıyor, ben emzirirken ağlardım. Ay baya zor Bi sreçti, işkenceydi

Gerçekten gümüş kapaklar 400 TL vermenize gerek yok, avent gögüs kalkanı da aynı işe yarıyor, ben emzirirken ağlardım. Ay baya zor Bi sreçti, işkenceydi
tesekkur ederim ama suan fiyatlari 150 tl ye kadr dustu🤭acikcasi gumus kapaklara cok fazla odakliyim cok canim yandigi icin ilk emzirmede nasip olursa almak istiyorm❤

canım teremisin göz merhemi sür gögüs ucuna emzirmeden yıka bak gör yara olmaz olursada hemen iyleştiriyor

Back