- 24 Mart 2020
- 9.888
- 35.543
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhabalar hanımlar Alanya da ev yemekleri yapan bir mekanda yöresel lezzetleri tadarken içme fırsatım oldu bu çorbayı. İçerken maaşallah içinde her şey var uyumlu olur mu tatlar acaba demiştim ama ilk kaşıkla birlikte uyumluymuş dedim
Hemen malzemelere geçiyorum
250 Gr kıyma
4 parça kemiksiz pirzola kullandım ben(göğüs, but da kullanabilir isteyen)
1 kase haşlanmış nohut (400 Gr )
1 fincan pirinç
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 domates
1 limon
Tavuk suyu(haşladığımız şu)
Nane, toz biber, karabiber, tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Gelelim yapım aşamasına
Tavukları haşlayalım(suyunu çorbaya koyacağız)
Kıymayı tuz, karabiber ve toz biber ile yoğuralım ardından minik minik yuvarlayalim. Ben pişince de biraz çekecek bu diye çok minik yuvarlayalim(minik yuvarlamayi beceremedim demeyelim de)
Köfteleri yağda kızartalım, haşlanmış tavukları da dideleyelim.
Şimdi artık çorbamızı oluşturma vakti. Uygun bir tencereye 1 dolu yemek kaşığı tereyağ ile yarım çay bardağı sıvıyağ koyalım. Ardından domates salçamızı ve domatesimizi ekleyelim. Kavurduktan sonra naneyi ekleyelim.
Kenara ayırdığımız tavuk suyunu ve normal suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca 1 fincan pirinç ekleyip yumuşamasını bekleyelim. Yumuşayınca nohutu girelim, 5 dakika karıştırıp köfteleri girelim.
Köftelerin ardından tavukları girelim ve son olarak 1 limonun suyunu ekleyelim.
Vee sıra geldi sunumaaaa
Afiyet olsuuuunnnm
Hemen malzemelere geçiyorum
250 Gr kıyma
4 parça kemiksiz pirzola kullandım ben(göğüs, but da kullanabilir isteyen)
1 kase haşlanmış nohut (400 Gr )
1 fincan pirinç
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 domates
1 limon
Tavuk suyu(haşladığımız şu)
Nane, toz biber, karabiber, tuz
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Gelelim yapım aşamasına
Tavukları haşlayalım(suyunu çorbaya koyacağız)
Kıymayı tuz, karabiber ve toz biber ile yoğuralım ardından minik minik yuvarlayalim. Ben pişince de biraz çekecek bu diye çok minik yuvarlayalim(minik yuvarlamayi beceremedim demeyelim de)
Köfteleri yağda kızartalım, haşlanmış tavukları da dideleyelim.
Şimdi artık çorbamızı oluşturma vakti. Uygun bir tencereye 1 dolu yemek kaşığı tereyağ ile yarım çay bardağı sıvıyağ koyalım. Ardından domates salçamızı ve domatesimizi ekleyelim. Kavurduktan sonra naneyi ekleyelim.
Kenara ayırdığımız tavuk suyunu ve normal suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca 1 fincan pirinç ekleyip yumuşamasını bekleyelim. Yumuşayınca nohutu girelim, 5 dakika karıştırıp köfteleri girelim.
Köftelerin ardından tavukları girelim ve son olarak 1 limonun suyunu ekleyelim.
Vee sıra geldi sunumaaaa
Afiyet olsuuuunnnm