Gülme krizi:(

Valla canim bana hipnoz telkin fayda etmez sanirim kendinkendimle bunu aşmaliyim hipnozluk bise degil bu bambaska bisey hic gecmeyen gidiklanma dusun mesela

Nereden biliyorsunuz fayda etmeyeceğini ? Belki çok kolay bir tedavisi vardir.Kendiniz aşacak olsanız simdiye kadar çoktan aşardiniz...
Bu psikolojik bir rahatsızlık,muhakkak bir uzmana görünmelisiniz.

Kendimi yerinize koydum, sanırım o an gülesim geldiğinde içimden "Ben çocuk değilim." "Beynime söz geçirebilim."gibi sözler söylerdim.

Terapiye gitmelisiniz. Ama şahsen ben terapiden önce ciddi anlamda bunu kendim çözmek isterdim. Çünkü kendimle ne kadar başa çıkabiliyorum, kontrol kimde görmek isterdim. Elimden geleni yaptığımdan emin olurdum. Çünkü biz güçlü varlıklarız. İstersek olur bence. Başa çıkamıyorsam tabi ki terapiye giderdim.

Ne yapardım mesela.. Kulaga tuhaf gelebilir ama evde kimse yokken aynanin karşısına geçer kendimle konuşurdum. Daha doğrusu hayatıma büyük zorluk çıkaran o beynimin bağımsızlığını ilan ettiği sinirsel tarafa patronun kim olduğunu göstermeye çalışırdım.
"Bir daha asla bunu yapmayacaksın! Sen beni insanların içinde küçük düşüremezsin. Beni hep aşağı çektin durdun. Sen beni yönetemezsin. Sen benim kontrolümdesin. Nereye götürürsem onu yapacaksın. Hayatımın önemli anlarında benimle dalga geçip utandırman için yaratmadı Allah seni. Bana zeki biri olduğumu unutturamazsın."

Yalnızsın istediğin kadar bağır, emin ol yerine gider. Beyin ona ne söylersek onu yapmak zorunda. Bir şeyler değişir. "Karar verdim" dediğimiz şeyler o zaman çıkıyor meydana zaten.

Sonra yine hayatını bir tık ileriye taşıyacak o an geldiğinde, alışkanlıkla bir dürtü seni yoklarsa, beyin hemen o konuşmayı hatırlayıp geri adım atar. Senin kararlı oluşun onu bastırır. Ama gerçekten kararlı olmaktan bahsediyorum

Ergenlikte ben de sizin gibiydim. Her yerde, her ortamda gülme krizine girerdim. Okul yıllarım zehir olmuştu bu yüzden güldüğüm için dersten atılırdım hep, hocalarımla aram çok kötüydü. Zamanla kendiliğinden geçti. Bende ne değişti de geçti bilmiyorum. Kendimi gözlemleyip sürecin farkına varmış olsaydım da size bir yardımım dokunsaydı keşke. Ama çok zor bir durum o yüzden desteğimi bildirmeye geldim. Umarım aşarsınız.

Tamam işte kuzum ben zaten sınav gunu için yazdım onları. Ben o direksiyon derslerini bile nasıl kafaya takiyordum bir bilsen. Ama hocalar genelde hep emekli yaşlı insanlar ve çok rahat geçiyor dersler istediğin kadar gül yani. O yazdıklarım sınav içindi araba kullanırken onlar zaten kendi aralarında konuşuyolar sen hiç duymuyorsun bile yola bakmaktan o yüzden gülmen için öyle ciddi sessiz bir ortam olmayacak sen kendini yola verdiğin için ortamda espiri bile yapılsa duyup gülmezsin yani hiç korkma. Bi kere direksiyon dersine gidince anliycaksin zaten ne demek istediğimi .

Bu arada ben Universiteye kadar bir çok ortamda gülmekten altıma işemiş bir insanım seni çok ama çok iyi anlıyorum :)) en ufak ciddi ortamda aynı senin gibi olurdum inan bana geçici bir şey bu sen ya gülersem diye düşünup kaygılandigin için oluyor. Allah neşeni bozmasın gülmek kadar güzel bir şey yok, cem yılmaz'in dediği gibi, gülmek gerçekten bir lüks o yüzden bunu dert olarak görme, gülmek insanı gençlestirir hem yaşlanmazsin:) pozitif taraflarını düşün kasma kendini

Ortamlarda bastan boyle bır sorunun oldugunu ve lutfen uzerlerıne alınmamalarını soyle sonra da rahat rahat takıl.. özgğvenli ol bak yoksa eve kapanırsın valla

Sistem değişti siz eski sistemden söz ediyorsunuz sanırım.
Araçta toplam 4 kişi olacaksınız arkada sizin hocanız ve yanında başka bir görevli, önde de polis olacak. Ama kişi sayısı fazla diye korkunun bir faydası yok yani o konuda rahat olun.
Gülme sorununuz için de bir psikoloğa gidin gerçekten. Tedaviniz sonuç verir umarım.

Bende küçükken hoca sınıfa ne zaman kızsa veya ciddi bir konuşma yapsa gülesim gelirdi.O yüzden kaç defa dersten atıldım hatırlamıyorum

Ehliyete takilmayin biz baya sen sakrak bi ehliyet sinavi gecirmistik zaten komisyon da hem heyecanini almak icin hem de dikkat daginikligini olcmek icin seni konusturuyor gulmek isterseniz gulersiniz kasmayin bu kadar

Her ortamda açık açık söyle gülme krizim var kusura bakmayın diye. Kim milyoner olmak isterde de yarışmacılar çıkmıştı gülme krizi olan.. :) Söylediler Sen de söylersen baştan rahat edersin.

Biraz daha rahatladim.nedense suan..2 kisi olucak yani oylemi..birde cok mu resmi geçiyor acaba sinav günü

İyi de sınavda direksiyon başında gözetmenler sizi sınav yaparken nasıl odaklanabilirsiniz kriz gelince?
Bence psikolojik destek almanız şart.

Test sınavında kimseyi rahatsız etmediğiniz sürece bir engel teşkil etmez de, direksiyon sınavında gerginlikten kriz tutarsa işiniz zor.

Gözetmenler de insan ve insanlar çeşit çeşit. Aksi birine denk gelebilirsiniz..

Bu bir hastalık canım yanılmıyorsam patolojik gülme adı, tedavisi var bunun

Aynen katılıyorum. Benim esimin babasının bir iş arkadaşı vardı, ayni sorun ile. Babasının cenazesinde bile gülmüş. Oda tedaviye gidiyordu. Ama konuşmalı terapiye. Tek ilaç almakla olmaz

psikologa gidin demeyin bu baska bisey gidip ilac kullanip donmak
Halkımız hala psikolog ve psikiyatr ayrımını bilmiyor.
Velevki psiyatra gittiniz ve ilaç verdi, duruma göre değiştirilir ilacınız. Tedaviye başlayıp, hastanın kendi kafasından yarıda kesmesi bazen hasta da daha büyük geri dönüşler yaşatır.
Kendim yeneceğim diyorsunuz ama önce bir uzmandan yardım alıp rahatsızlığınızın kaynağına inip nedeni bulmalısınız. Kendiniz aşabilseydiniz bunca zaman aşabilirdiniz sanırım değil mi.

Bunun doktordan ve ilaçtan başka tedavisi yok. Kortizon oranı az kilo aldırmayan alternatif ilaçları talep edebilirsiniz tedavi sürecinizde. Ayrıca bu rahatsızlığınızın tedavisi çok uzun süre gerektirmiyor bildiğim kadarı ile. Terapi ve ilaçlarla 1-2 yıl içinde sağlığınıza kavuşabilirsiniz . Benzer Durumu yaşayan bir arkadaşımız 1yıllık tedaviden sonra kurtulmuştu

Ne yaptı acaba bayan.umarım ehliyeti almıştır ve gülme olayını aşmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…