Gülme krizi:(

Sinav gununden korkma canim öyle soguk suratli tipler gelmiyo genelde iki ogretmen bide kurs ogretmenin oluyo önceden söyle hatta boyle boyle bi durumum var lutfen yanlis anlamayin diye sorun olmaz merak etme

Vücudun kendini rahatlatma şekli sanırım bu aynı vücut ısımız artınca kendini soğutması gibi.
Annem ölünce bende şoktan gülme krizi tutuyordu arada,başka bir odaya gidip gözlerimden şarıl şarıl yaşlar akar halde gülüyordum.
Sizinki kronikleşmiş kık diye ses duysanız bile başlıyordur.
Geldimide tutması mümkün olmuyor cidden.
İnternetten araştırsanız belki düşünce gücüyle ve kontrolüyle geçebiliyordur.
Ben arada tuttuğunda deşarj olana kadar gülüyorum gitsin.
Ağlamada bu şekilde tutuyor arada nasılsın deseler şar şar dökülüyor yaşlar.çok birikmiş içinizde belliki olumsuzluklar.
Geçmiş olsun

Ay canım ya gözümde canlanınca çok tatlı geldi o halin kızma lütfen:) insanlar gülmeye açken senin gülmekten şikayetçi olmanı sevimli buldum. Ama tabi çeken bilir.

Bence bunu takıntı haline getirmişsin çocukken ben böyleydim ciddi ortamlarda asla tutamazdım kendimi. Hatta orta okul zamanlarında ilkokul öğretmenimi ziyarete gitmiştik öğretmenler günümde kuzenimle, öğretmen de cok ciddi bi kadın. O an gülemem gerektiği için sinirlerim bozuldu nasıl sıkıyorum kendimi. Hoca bize içecek getirmeye gitti bir patladım duramıyorum gülmekten altıma isemistim kadının koltuğun minderi cis oldu bildiğin ama ben hala gülüyorum öğretmen tekrar içeri gidince minderi ters çevirip belime ceketi bağlayıp ufak ufak evin yolunu tutmuştuk. Hala kadını görünce anlamis mıydi acaba diye utanıyorum:))

Sen de bunu kafaya taktığın için oluyor kasiyorsun kendini o yüzden sinirlerin bozuluyor. Bir psikologa danisabilirsin ama bence zamanla gececektir, kasmana gerek yok ayrıca gülsen ne olur ki? Aklıma bi şey geldi der geçersin en kötü. Cenaze ortamlarinda gülme konusunu da çok Duydum ben bi nevi sinir boşalmasi olduğu için.

Ehliyet sınavına gelince hocanla zaten derslerde bi samimiyet kurduğun için muhabbetli bir ortam oluyor sen zaten o an yola konsantre olacağın için muhabbet etseler bile pek sallamiyosun, o gülme krizi çok sessiz kasinti ortamlarda olur araba kullanırken meşgul olacagindan aklına bile gelmez emin ol. Sınava giderken yarım atarax al hocalar da tavsiye ediyor onu, rahatlatıyor . Allah ağlatmasin inşallah :*

Sınav gününden ziyade çözülmesi gereken bir problem bence. Tedavi olmakta fayda var.
Sizin kadar olmasada bir arkadaşım var ölüm haberlerine gülüyordu. Yada herhangi birşeye karşı taraf için çok sinir bozucu olabiliyor.

Nörolojiye gitmeyi denediniz mi? Yani küçük bir ihtimal nörolojik bir bozukluk olma ihtimali de var (Çok House izliyorum) İhmal etmeyin bence. Ehliyet sınavında da gülün canım ne olacak yani, sizi tanımayan etmeyen yabancı insanlar. Ha gülmekten araba kullanamazsanız o zaman sıkıntı ama rahat olmaya bakın bence.

Sinav günü kim.olucak.yanimda yanlis yazmis olabolirim ama resmi daireden gelicekler sanirim
Komisyon deniyo onlara. Ama okullarda ogretmenlik yapan 2 insan geliyo. 3.de senin hocan oluyo. Sohbet ederek araba kullaniyosun. Ben ehliyet sinavinda komisyonum saka yapip durmustu rahat bi adamdi arkadaki hic konusmadi sadece not tuttu o kadar

Sınavı atlatirsin ya merak etme. Cins cins bakarlarsa hocam çok mutluyum ehliyet alacağım için böyle gülüyorum dersin :)
Ama bu durum yasantini olumsuz yönde çok etkiliyordur ya doktora gitsen keşke, baska ilac kullanirsin belki.

Stresle baş etmenin rahatsız edici yöntemleri var. Tırnak yemek, bacak sallamak, saç koparmak, kolyeyle yüzükle oynamak, gibi gibi.. Siz epey alışılmadık bir yöntem seçmişsiniz :) Ucunda insanların kalbini kırmak veya sosyal ortamlarda dışlanmak olmasa aslında iyi bile yapıyorsunuz. Ama insan cenazede de gülmez ki

İlaçla tedavi olunacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Telkinle, terapiyle olabilir ancak. Hipnoz da işe yarayabilir.

Daha önceden de sosyal fobinle ilgili benzer konular açmıştın.
Senin sorunun öık ciddi.
Hatta kızınla ilgili de bir konu açmıştın, son zamanlarda çok değiştiği ve başkalarından rahatsız olmaya başladığı şeklinde.
Bu hallerin onu da etkiliyor demek ki.

Öyle kilo aldım falan diye tedaviyi bırakacak durumda değilsin bence. Muhakkak uzman yardımı al.

Bazen cok cirkim boyutlara ulasabiliyor...ortaokul caginda altima kaçırmişligim bile var son radde bu

Anneninizin cenazesinde güldünuz demek...hic sasirmadim...allahtan sakinlestireboldiniz kendinizi

Canim o idrar olayini aynini yasadim ortaplulda ayni hald3 evin yolunu tuttum ceketle sarmak falan..o ogretmeni her gordugumde ayni utanci yasamistim...yazduklarin cok guzel :)
Hoca konusunda umarim.dedigin gibi olur...hocadan degil zaten benim cekincem zaten mutlaka gulucem onun yaninda biliyorum kendjmj ama bikac ay vakit gecircegimizden rahat olabolirim..ben sadece sinav vunu gelicek olan 2 kisiye taktim simdiden gulmeeye basladim ogunu dusunemiyorum

Valla canim bana hipnoz telkin fayda etmez sanirim kendinkendimle bunu aşmaliyim hipnozluk bise degil bu bambaska bisey hic gecmeyen gidiklanma dusun mesela

Sen çok yaşa ya :)
Çok gül sen e mi?
Kemal Sunal'ın bir filmi var ya aynı o.
Dert etmene hiç gerek yok.
Öyle ortamlara girdiğinde izah et kendini.
'Bakın benim özel bir durumum var. Psikolojik olarak bir sıkıntı yaşıyorum. İstemsizce yersiz şekilde gülüyorum. Eğer yine yaparsam ne olur mazur görün.' diyin. Aklı başında herkes sizi mazur görecektir ve sizle gülecektir.
Siz strese bağlı yaşıyorsunuz bu durumu. Stres yönetiminiz zayıf ve vucut tepki olarak böyle dışa vuruyor. Ama iyi bir psikologla görüşmekte fayda var.
Kendinizi izah edin insanlara, anlatın, anlamalarını sağlayın. Kaçmayın bundan üstüne gidin.
Göreceksiniz bu semptomlarınız azalacaktır :)

Resmi ve ciddi ortamlara karşı geliştirdiğiniz bir savunma mekanizması gibi görünüyor. Sosyal fobiniz var diye düşünüyorum, o tarz ortamlarda kaygı yaratan düşüncelerin ne olduğunu anlama, bunlarla başa çıkma stratejileri geliştirme gibi aşamalardan geçmeniz sorunu çözebilir bence. İlaç kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz ama terapi görmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…