Tatlı Tarifi Güllaç

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
ablalar çok saçma belki bunu buraya açmak da yine de acilen sormam gerekti.akşama misafirim var.
Güllaç yaptım dün koydum dolaba bugün baktım üstü sert olmuş yumuşamamış. Dolaba da koymuştum soğuk yani.ne yapayım? Üstüne direk süt koysam? Yada tekrar ısıtıp mı koymam lazım ? İnternete baktım pek bisey bulamadım

sütü az gelmiş, tekrar şekerli süt kaynatın ılınınca üzerine dökün. üzerini de streç filmle kapatın. açık bırakırsanız da kurur.

sütü az gelmiş, tekrar şekerli süt kaynatın ılınınca üzerine dökün. üzerini de streç filmle kapatın. açık bırakırsanız da kurur.
Dolaba koymuştum ben ılısın dısarı çıkarayım öyle mi üstüne ılık sütü dökeyim

Güllacı buzdolabından dışarı çıkarın, o sıra biraz daha süt şeker karışımı ısıtın. Bir taşım kaynasın kapatın altını oda sıcaklığına gelene kadar dışarda beklesinler.

Şerbet ılıyınca yani oda sıcaklığına gelince güllacın üstüne dökün. Zaten güllaç da dışarda oda sıcaklığında olacağı için sorun olmaz.

Şerbeti verince üzerini streç filmle kapatın , o şekilde buzdolabına kaldırın.

Yukarda arkadaş da yazmış üstü açık kalmasın tepsinin, kurur. Mutlaka streç filmle kapatın ki nemini korusun.

Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…