Gül döküyorum

gulkurusuu

güzel günler, bizi bekler
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
2.595
6
arkadaşlar gül hastalığı dıye bir cilt hastalıgına yakalandım :1shok: acayıp kaşınıyor, dr gıttım agızdan ılaç ve losyon verdı, stresten dedı. ama kızamık gıbı heryerımı sardı acayıp kaşınıyor, dayanamıyorum işgence gıbı. bu hastalıkla yanı kaşıntılarla başetmenın bır yolunu bılen var mı? yardım lutfen

Canım ne yazık ki bende bu hastalığa yakalandım.
Ağızdan ilaç almıyorum,bir krem vede kaşıntı için losyon (Kalmosan)
kullanıyorum.
Sen ne zaman öğrendin rahatsızlığını,şu anda ne durumdalar?
Benim bazıları kuruyor ama başka yerlerimde çıkıyor çoğalıyor :KK43:

ayyy yapma kısa surede gercer dedıler bana. ben 2 haftadır kaşınıyorum. göğsumde lekesız yer kalmadı resmen. göbegım omuzlarım ve kollarıma kadar sıçradı. dr gıttım kendı kendıne bıle geçer ama yıne de bu ılaçları al kaşınmasın dedı. hem de prof. bunu söyleyen 1 ay surer gecer dedı. tek sıkıntım kaşıntı.bir kere olan bır daha olmuyormuş. sen ne zamandır bu şekıldesın?

bende de var gül hastalığı ama sadece yüzümde çıktı doktara gittim önce bir krem verdi 1,5 ay sonra tekrar gel dedi gittim ama geçmemişti o zaman da bana hem hap artı olarak krem verdi ama hala geçmedi ve dikkat etmemi söyledi sıcak şeyler içmemi, yemememi, sıcak su ile duş almamamı ve yumuşak havlu nevresim filan kullanmamı söyledi. biraz uyguladım hapları filan içtim ama geçmedi ama yine gitmek istiyorum çünkü bu hastalık yaş ilerledikçe tekrarlaya biliyormuş ve çok kötü bir hal alıyor inş en yakın zamanda kurtuluruz. hepinize geçmiş olsun....

bana da aynı şeyler söyledı. çay falan içmiyorum. banyo yaparken liflenmıyorum. demek 1,5 aydır geçmedı ha. canım cok sıkılldı şuan. ınşalllah en kısa zamanda kurtuluruz, yaz da geldı lekelı lekelı denıze gırcez.

Geçmiş olsun canım hastalık aynı mı bilmiyorum ama benim eşim de cuma akşamı başladı kaşınmaya kolları bacakları sırtına sıçradı..Bugün hastanenin aciline gitti maalum adam gibi ilgilenip hastalığın şudur demezler acilde..ığne yapmışlar bir de ilaç vermişler eve geldi ilacı içti adam kendinden geçti uyudu kaldı herhalde ikisi birden ağır geldi.Uyandırdım sarhoş gibi gözünü açamıyo soğuk bi duş aldı hatta suyuna tuz da attık bir iki saat sonra söndü kızarıklıklar var ama kaşıntı geçti şükür ve bu arada hala tam olarak ilacın etkisi geçmiş değil..Çok zor valla ınşallah kısa sürede atlatırsınız

ayyy yapma kısa surede gercer dedıler bana. ben 2 haftadır kaşınıyorum. göğsumde lekesız yer kalmadı resmen. göbegım omuzlarım ve kollarıma kadar sıçradı. dr gıttım kendı kendıne bıle geçer ama yıne de bu ılaçları al kaşınmasın dedı. hem de prof. bunu söyleyen 1 ay surer gecer dedı. tek sıkıntım kaşıntı.bir kere olan bır daha olmuyormuş. sen ne zamandır bu şekıldesın?

Cnm benim yaklaşık 10 gün kadar önce sol kolumda sivilce gibi çıktılar,bir süre sonra büyüdüler ve kaşınarak dökülmeye başladılar.
Daha sonra bel kısmımda başladılar,sırtımda,göğüslerimde ,göbeğimde çıktılar.
Tanı koyulalı 4 gün oldu,daha önceki günlerde dr un biri su çiçeği dedi,bir başkası zona dedi :KK43:Ne yazık ki halen başka yerlerimde çıkıyorlar.
Bugün netten epeyce araştırdım ve moralim bozuldu.Hem iz bırakıyorlarmış hemde sürekli yeniliyormuş.Umarım kısa sürede geçer.İlaçisimlerimizi paylaşalım lütfen

Geçmiş olsun canım hastalık aynı mı bilmiyorum ama benim eşim de cuma akşamı başladı kaşınmaya kolları bacakları sırtına sıçradı..Bugün hastanenin aciline gitti maalum adam gibi ilgilenip hastalığın şudur demezler acilde..İğne yapmışlar bir de ilaç vermişler eve geldi ilacı içti adam kendinden geçti uyudu kaldı herhalde ikisi birden ağır geldi.Uyandırdım sarhoş gibi gözünü açamıyo soğuk bi duş aldı hatta suyuna tuz da attık bir iki saat sonra söndü kızarıklıklar var ama kaşıntı geçti şükür ve bu arada hala tam olarak ilacın etkisi geçmiş değil..Çok zor valla İnşallah kısa sürede atlatırsınız

geçmış olsun ALLAH bir daha yaşatmasın ama ıkı ılaç bırden çok agır degılm mı? nasıl iş yapıyorlarsa bılemem ama bence agır gelmıştır. guzel dıleklerın ıçın sagol canım.

benım dr ız bırakmaz , stres yapma dedı. bu hastalıgı geçıren bır daha geçırmez aradan çıktı hadı sevın dedı. drum cok ıyı bır dr eger kötu bır şey olsa söylerdı. eger hastalıgın gul se korkma öyle yada böyle gececektır, şuan tek derdım kaşıntı, parçalamak ıstıyorum resmen etımı. advantan losyon verdı ama dr sormadan kullanma sakın canım

çok geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda atlatırsın..:Saruboceq:
Allah şifanı versin..Şeniz:teselli:

geçmiş olsun canım,ben bu hastalığa 7 yıl önce yakalanmıştım başlama sebebini dr.lar sıkıntı ve üzüntü demişlerdi,o dönem gerçekten çok sıkıntılı bir dönemdi benim için.bu hastalık madalyon da denilen kırmızımtrak yuvarlak bir lekeyle başlıyor ben muayene için gittiğimde dr hemen gösterdi başlangıç noktasını baldırımın iç kısmındaydı ,gerçektende sonradan çıkanlardan farlı hemen belli oluyor.şimdi hatırlamadığım bi krem kullandım birde bunu çok iyi hatırlıyorum çok zor gelmişti çünki vücuduma 1 ay boyunca şampuan ve sabun kullanmadım.sadece suyla duş aldım ve saçımı ayrı yıkadım,allaha şükür 1 ay içinde kurtuldum.ben de dr.a şimdi geçer umuduyla çok geç gittim boynuma kadar sıçramıştı,yüzümede sıçrayacak korkusuyla kendimi dr.a dar attım o sıralar...seninde umarım en kısa zamanda geçer ,bu şampuan olayını mutlaka dikkate al canım kızarıklıklar yayılmasın daha fazla vücuduna..allah şifa versin...

çok geçmiş olsun arkadaşlar...
bu hastalığı 8 ay boyunca çekmiş biriyim...ağır bir depresyon yada üzüntü sonucunda oluşabiliyormuş...doktor kontrolunde hap ve pomad kullanarak kaşıntıyı kesmeye çalışmıştım...aşırı stres sonucu vucut direnci düşünce tekrarlaması olasıymış...genelde en iyi çözüm vucudu nemli tutmak,kurumasını engellemek...eczaneden su bazlı vucut nemlendiricisi alıp sürekli onu kullanmıştım...şu anda ilacın adı aklıma gelmedi...stresten uzak durun diyorlar,ama elde değil ki...bu ara bel bölgemde yine şiddetli kaşıntılar başladı,sanırım nüksediyor...allah nerde hasta varsa herkese şifa versin....

kızlar bu gül dediginiz hastalık benimki ile aynımı acaba merak ettim bende her yaza yada ilk bahara girişte olur bu ufacık sivilce gibi cıkar kırmızı nokta seklinde sonra kasıntılarım baslar sonrasında yavas yavas buyur bu sivilce seklindeki kızarıklıklar ufak elli kuruş kadar buyurler sonra birbirleri ile birleşirler ve ortaları sararmaya baslar ama kenarları kırmızı daire gibi kalır ben buna 8 sene once yakalandım dogumumdan 1 ay sonrasında ve odur budur her yıl cekerm ozellikle dediginiz gibi steresim coksa kış ayında bile cıkar surekli nukseder ilk oldugumda dr a gittim 3 igne yaptılar gecti ama teşhisini koymadılar nedir ne deildir bişey solemediler daha sonrasında tekrar ettiğinde bi dr arkadasıma sordum oda ya polen alarjin var dedi yada stresten dedi ama polen olsa kışın neden cıksın diye dusundum sonra bana bi losyon onerdi dr a da gidemiyorum bi sorun cıkarırlar ciğerlerimden die cıktıgı zaman o losyonu kullanıyorum geciştiriyorum ve bir defaya mahsus yuzum ve bacaklarımda sırtımda cıkmıstı normalde sadece kollarımda cıkarlar ve acaip iz bırakıyorlar :KK43: acaba aynı hastalıktanmı bahsediyoruz sizdede boyle tepkiler varmı hastalıgınızda kızlar ?

geçmiş olsun canım,ben bu hastalığa 7 yıl önce yakalanmıştım başlama sebebini dr.lar sıkıntı ve üzüntü demişlerdi,o dönem gerçekten çok sıkıntılı bir dönemdi benim için.bu hastalık madalyon da denilen kırmızımtrak yuvarlak bir lekeyle başlıyor ben muayene için gittiğimde dr hemen gösterdi başlangıç noktasını baldırımın iç kısmındaydı ,gerçektende sonradan çıkanlardan farlı hemen belli oluyor.şimdi hatırlamadığım bi krem kullandım birde bunu çok iyi hatırlıyorum çok zor gelmişti çünki vücuduma 1 ay boyunca şampuan ve sabun kullanmadım.sadece suyla duş aldım ve saçımı ayrı yıkadım,allaha şükür 1 ay içinde kurtuldum.ben de dr.a şimdi geçer umuduyla çok geç gittim boynuma kadar sıçramıştı,yüzümede sıçrayacak korkusuyla kendimi dr.a dar attım o sıralar...seninde umarım en kısa zamanda geçer ,bu şampuan olayını mutlaka dikkate al canım kızarıklıklar yayılmasın daha fazla vücuduna..allah şifa versin...

sagol canım, bende sadece bebek sabunu ıle yıkanıyorum saçlarımı ayrı duruluyorum ve keselenmıyorum. bakalım 3. haftaya gırcem bır yer sönuyor dıyerı başlıyor.

çok geçmiş olsun arkadaşlar...
bu hastalığı 8 ay boyunca çekmiş biriyim...ağır bir depresyon yada üzüntü sonucunda oluşabiliyormuş...doktor kontrolunde hap ve pomad kullanarak kaşıntıyı kesmeye çalışmıştım...aşırı stres sonucu vucut direnci düşünce tekrarlaması olasıymış...genelde en iyi çözüm vucudu nemli tutmak,kurumasını engellemek...eczaneden su bazlı vucut nemlendiricisi alıp sürekli onu kullanmıştım...şu anda ilacın adı aklıma gelmedi...stresten uzak durun diyorlar,ama elde değil ki...bu ara bel bölgemde yine şiddetli kaşıntılar başladı,sanırım nüksediyor...allah nerde hasta varsa herkese şifa versin....

teşekkurler canım, ama stresten uzak durmak ne mumkun. her an tepemızde dertler ama kafayı az da olsa rahtlatmak zorundayız işte böyle cıkıyor resmen. vucut tepkı verıyor. geçmış olsun sıze de

kızlar bu gül dediginiz hastalık benimki ile aynımı acaba merak ettim bende her yaza yada ilk bahara girişte olur bu ufacık sivilce gibi cıkar kırmızı nokta seklinde sonra kasıntılarım baslar sonrasında yavas yavas buyur bu sivilce seklindeki kızarıklıklar ufak elli kuruş kadar buyurler sonra birbirleri ile birleşirler ve ortaları sararmaya baslar ama kenarları kırmızı daire gibi kalır ben buna 8 sene once yakalandım dogumumdan 1 ay sonrasında ve odur budur her yıl cekerm ozellikle dediginiz gibi steresim coksa kış ayında bile cıkar surekli nukseder ilk oldugumda dr a gittim 3 igne yaptılar gecti ama teşhisini koymadılar nedir ne deildir bişey solemediler daha sonrasında tekrar ettiğinde bi dr arkadasıma sordum oda ya polen alarjin var dedi yada stresten dedi ama polen olsa kışın neden cıksın diye dusundum sonra bana bi losyon onerdi dr a da gidemiyorum bi sorun cıkarırlar ciğerlerimden die cıktıgı zaman o losyonu kullanıyorum geciştiriyorum ve bir defaya mahsus yuzum ve bacaklarımda sırtımda cıkmıstı normalde sadece kollarımda cıkarlar ve acaip iz bırakıyorlar :KK43: acaba aynı hastalıktanmı bahsediyoruz sizdede boyle tepkiler varmı hastalıgınızda kızlar ?

canım coğu çilt hastalıkları stresten oluyormuş, ama senın kının gül oldugunu sanmıyorum çünkü bu hastalık ınsanda sadece bır kez cıkarmış ve bır daha tekrarlamazmış. çok geçmış olsun,dr ne olursa olsun gıtmenı tavsıye ederım.

ya bu hastalık bir kere gelirmiş diyorsun ama benim ki bir türlü geçmedi yaa kaç sene oldu bazen azalır bazen artar ve hepsinin kötüsü yüzümde çıkıyor. Kaç kez ayrı ayrı doktora gittim ama etkisi olmadı yani hiç biri gül hastalığı olduğunu söylemedi ama en son gittiğim doktor söyledi ve o bilgilendirdi ve bir kaç resim gösterdi bu hastalığı ilerlemiş olan kişilerin resmini gerçekten çok kötüydü o bir kaç gün aklımdan çıkmadı ama şimdi şükür unuttum o fotoğrafları. Aslında doktorun verdiği hap ve krem etki etti ama onları bırakınca yine aynı şekilde oldu. Şuan hiçbirşey kullanmıyorum ve o şekilde gidiyor bakalım birde şampuan sabun kullanma demedi doktor bana. sadece çocuk şampuanı ve çocuk sabunu kullan dedi. normal kullandığımız şampuan ve sabunun zararımı varmış ki!!! şaşırdım bunu okuyunca bilgilendirirseniz sevinirim...

ya bu hastalık bir kere gelirmiş diyorsun ama benim ki bir türlü geçmedi yaa kaç sene oldu bazen azalır bazen artar ve hepsinin kötüsü yüzümde çıkıyor. Kaç kez ayrı ayrı doktora gittim ama etkisi olmadı yani hiç biri gül hastalığı olduğunu söylemedi ama en son gittiğim doktor söyledi ve o bilgilendirdi ve bir kaç resim gösterdi bu hastalığı ilerlemiş olan kişilerin resmini gerçekten çok kötüydü o bir kaç gün aklımdan çıkmadı ama şimdi şükür unuttum o fotoğrafları. Aslında doktorun verdiği hap ve krem etki etti ama onları bırakınca yine aynı şekilde oldu. Şuan hiçbirşey kullanmıyorum ve o şekilde gidiyor bakalım birde şampuan sabun kullanma demedi doktor bana. sadece çocuk şampuanı ve çocuk sabunu kullan dedi. normal kullandığımız şampuan ve sabunun zararımı varmış ki!!! şaşırdım bunu okuyunca bilgilendirirseniz sevinirim...

canım ben bugun kontrole gıttım, dr ıyı gördu kaşıma sakın dedı ve tekrar sordum bu hastalık en fazla 3 ay suruyormuş o da istisna ve bır kere oluyormuş, bır daha olmazmış. sabun,keselenmek,şampuan, krem makyaj herşey ama herşey yasak. dar ve naylon şeyler gıymek te yasak. pamuklu bluz ve iççamaşırı, sıcak içeçekler, çay kahve YASAK.

saçlarımı egerek ayrı yıkıyorum, vucuduma bebek sabunu kullanıyorum bende. cok geçmış olsun canım.

canım coğu çilt hastalıkları stresten oluyormuş, ama senın kının gül oldugunu sanmıyorum çünkü bu hastalık ınsanda sadece bır kez cıkarmış ve bır daha tekrarlamazmış. çok geçmış olsun,dr ne olursa olsun gıtmenı tavsıye ederım.

anladım canım tşk sizlerde gecmiş olsun umarım tez iyileşirsiniz ...

X