Merhabalar.troid nodülleri biraz karmaşık bir konu.ilk önce ultrasonla takip ettirebilirsiniz.yapısı,bulunduğu yer vs.ya da sintigrafi ile sıcak mı mı soğuk mu olduğuna bakarak da kontrol ettirebilirsiniz.10 mm 1 cm nodül demektir.ayrıca lütfen korkmayın.troid nodülü ülkemizde bir çok kadında var.ben 15 gün önce ameliyat oldum.5 yıldır 20 nin üzerinde irili ufaklı nodülümün takibini ultrason ve diğer takiplerle yaptırıyordum.o arada 1,5 cm olan en büyük nodülümden iib(ince iğne biyopsisi) yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı.ama daha sonra hormon seviyem bozuldu.yıllarca ilaçsız sadece kontrol ile nodüllerimi takip ettirmişken graves oldum.bir yıl ilaç ile kontrol altına almaya çalıştık ama çoklu nodüllerim nedeniyle ameliyata karar verdi doktorum.15 gün önce maslak acıbadem hastanesinde Mete Düren’e ameliyat oldum .bir hafta sonra Pataloji sonucunda mm lik nodüllerimde iki kanser odağı görüldü ama onlar önemli değilmiş.türkiyede 1cm yurtdışında 2 cm altı kanserli nodüllerde iyot tedavisi uygulanmıyor diye biliyorum.Mete hoca bana da gerek görmedi.tiroidlerimin tamamı çıkarıldı.ben graves hastası olduğum için 20 gün vücudumdan bunun atılmasını bekliyorum.salı günü bantımın çılarılması ve ameliyat sonrası kontrol için doktoruma gideceğim sanırım ömür boyu kullanacağım minik hormon ilacıma başlanacak.bunları uzun uzın neden anlattım ben de en başında nodülleri duyduğumda çok panik yapmıştım.ama sonra burayı okudukça ve araştırdıkça hiç de korkulacak bir hastalık olmadığını ama düzenli takip gerektirdiğini öğrendim.ve iyi ki 6 ayda bir kontrol ettirmişim.kendinize içinize sinen bir doktor bulun.ben nişantaşı medica tıp merkezinde haşmet pamuk’a gidiyordum yine orda ultrasonlarımı da funda hanıma çektiriyordum.takıntılıyımdır birine güvendim mi hep onunla devam ederim.tabi ameliyatımı da bence ülkemizin çok büyük şansı mete bey’e oldum.Allah hepsinden razı olsun.size de çok geçmiş olsun.endişe yok.sevgiler